STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Άρης 2-0: Λάτιν επικράτηση με ωραίο ποδόσφαιρο

Ο Παλάσιος πανηγηρίζει το γκολ που σημείωσε στο Παναθηναϊκός - Άρης | 5 Ιανουαρίου 2022
Ο Παλάσιος πανηγηρίζει το γκολ που σημείωσε στο Παναθηναϊκός - Άρης | 5 Ιανουαρίου 2022 EUROKINISSI

Ο μισός Παναθηναϊκός κέρδισε τον αποδεκατισμένο Άρη στο ντέρμπι για την τέταρτη θέση με 2-0, με κορυφαίο τον Παλάσιος που είχε γκολ και ασίστ στη διάρκεια της αναμέτρησης και τους Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ να βοηθάνε τα μέγιστα. Μόνο μια φορά απείλησαν οι φιλοξενούμενοι σε 90 λεπτά.

Στο ντέρμπι πιθανότατα για την 4η θέση στο τέλος της σεζόν ο μισός Παναθηναϊκός κέρδισε τον επίσης αποδεκατισμένο Άρη με 2-0, προσπέρασε τον ΠΑΣ Γιάννινα, ανέβηκε ξανά στην τέταρτη θέση και πήρε κεφάλι στη μάχη των δύο ομάδων.

Οι πράσινοι είχαν ως κορυφαίο τον Παλάσιος που πέτυχε ένα γκολ και είχε μια ασίστ και πήρε τα μέγιστα από τους Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ που ήταν εξαιρετικοί. Ο Άρης απείλησε μόλις μια φορά σε ολόκληρο το 90λεπτο την εστία του Μπρινιόλι και έδειξε πως η απουσία του Καμαρά στοίχισε αρκετά στους "κιτρινόμαυρους".

Αυτή ήταν η τέταρτη σερί εντός έδρας νίκη για το τριφύλλι και μάλιστα με το ίδιο σκορ, το 2-0, κόντρα στους "κιτρινόμαυρους" που μπήκαν με το αριστερό στο 2022.

Με αλλαγές και οι δύο ομάδες

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών και κρουσμάτων κορονοϊού με αποτέλεσμα οι δύο ενδεκάδες να έχουν αρκετές αλλαγές. Από πλευράς Παναθηναϊκού απουσίαζαν μεταξύ άλλων οι Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Μαουρίσιο, Πέρεθ και Μπουζούκης ενώ ο Άκης Μάντζιος δεν είχε στη διάθεση του τους Φαμπιάνο, Μαντσίνι, Γκαρσία, Γκάμα, Ματίγια, Καμαρά.

Η ενδεκάδα των πράσινων αποτελούνταν από τους Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλο, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος και Μακέντα. Ενώ αυτή του Άρη από τους Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Τζέγκο, Εντιαγέ, Λούμορ, Σάσα, Ιτούρμπε, Λόπεθ.

Καλύτερος για 35 λεπτά στο πρώτο μέρος

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο για 35 λεπτά καθώς είχε τη μπάλα στα πόδια του, την κυκλοφόρησε σωστά και απείλησε αρκετές φορές την εστία του Κουέστα.

Κατάφερε μάλιστα να σκοράρει στην πρώτη του τελική ευκαιρία. Στο 14' σε σέντρα από τα αριστέρα του Χουάνκαρ ο Παλάσιος έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε και είδε τον Κουέστα να αποκρούει, πήρε το ριμπάουντ όμως και με νέο πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Εν συνεχεία το τριφύλλι είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, με τον Αϊτόρ αρχικά και τον Παλάσιος αλλά και τους Μακέντα και Λούντκβιστ αλλά δεν μπόρεσε να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτου του πρώτου ημιχρόνου φάνηκε ο Άρης, ήταν και το μοναδικό διάστημα, που οι "κιτρινόμαυροι" φάνηκαν στο ματς. Έφτιαξαν μάλιστα και τη μεγαλύτερη τους στιγμή με τον Μπεναλουάν να έχει δοκάρι στο 40' μετά από κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ιτούρμπε.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Δοκάρι και γκολ ο Αϊτόρ

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε ακόμα καλύτερα στην αναμέτρηση, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά καθώς δεν άφησε τον Άρη να τον απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο 2-0 αρχικά στο 48' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λούντκβιστ ο Σένκεφελντ στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 50' ο Αϊτόρ έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής και είδε τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα.

Το παιχνίδι εν συνεχεία πήγε στην ένταση, τις δυνατές μονομαχίες, με τον Παναθηναϊκό να τα βγάζει πέρα και να ανταπεξέρχεται και σε αυτό το παιχνίδι.

Το τριφύλλι φρόντισε να έχει σωστή κυκλοφορία της μπάλας και να ψάχνει και ένα δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 83' όταν ο Παλάσιος είδε την κίνηση του Αϊτόρ στην απέναντι πλευρά του έβγαλε καταπληκτική μπαλιά και ο Ισπανός με σουτ το οποίο κόντραρε μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα για το 2-0.

Ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει μόνο μετά το 2-0 την εστία του Μπρινιόλι και έχασε τη μοναδική του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 88' με το σουτ του Χαϊρόβιτς.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 τελικές εκ των οποίων οι πέντε στην εστία και xgoals 2,04, την ώρα που ο Άρης είχε τέσσερις τελικές, καμία στην εστία και μόλις 0,18xgoals.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ