STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Άρης 2-0: Επιστροφή στις νίκες και ξανά τρίτο το τριφύλλι με Ιωαννίδη, Μπακασέτα

Ο Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη
Ο Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Λεωφόρο επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 του Άρη με τους Ιωαννίδη και Μπακασέτα να χρίζονται σκόρερ και να επιστρέφουν στα γκολ.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε μια νίκη μετά από τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Λεωφόρο κόντρα σε Λαμία και Κηφισιά και τη βρήκε κόντρα στον Άρη στο ντέμρπι της 25ης αγωνιστικής με τους πράσινους να επικρατούν με 2-0, να επιστρέφουν στις νίκες και παράλληλα να βλέπουν τον Ιωαννίδη να επιστρέφει στα γκολ ενώ το σκορ για τους πράσινους είχε ανοίξει ο Μπακασέτας.

Το τριφύλλι μετά από αυτή τη νίκη επέστρεψε ξανά στην τρίτη θέση, όπου είχε βρεθεί προσωρινά ο Ολυμπιακός, και συνεχίζει να καταδιώκει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ καθώς είναι ξανά στο -3 και το -2 από τους δύο δικεφάλους.

Αντίθετα ο Άρης ο οποίος είχε τις στιγμές του στη Λεωφόρο αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει παρέμεινε στην 5η θέση και πλέον είδε όλους τους υπόλοιπους να αυξάνουν τη διαφορά και την 4η θέση να γίνεται δύσκολη υπόθεση.

Τα xgoals της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Άρης
Τα xgoals της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Άρης SPORT24/OPTA

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ αρκετά νωρίς στην αναμέτρηση με τον Τάσο Μπακασέτα να βρίσκει δίχτυα από το ύψος του πέναλτι μετά από ασίστ του Παλάσιος στο 3'.

Ενώ το δεύτερο γκολ του τριφυλλιού ήρθε από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη στο δεύτερο μέρος με τον Έλληνα στράικερ να επιστρέφει στα γκολ.

Τα πλάνα των Τερίμ και Μάντζιου

Ο Φατίχ Τερίμ πραγματοποίησε έξι αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με το ματς κόντρα στην Κηφισιά καθώς επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα οι Ντραγκόβσκι, Ούγκο, Ακαϊντίν, Ζέκα, Τσέριν και Μπερνάρ.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Ντραγκόβσκι με τον Κώτσιρα να παίζει στο δεξί άκρο και τον Μλαντένοβιτς στο αριστερό ενώ οι Ούγκο, Ακαϊντίν ήταν το δίδυμο στην άμυνα. Ο Ζέκα έπαιξε ως "εξάρι" με τον Τσέριν δίπλα του και τον Μπακασέτα μπροστά τους ενώ οι Παλάσιος - Μπερνάρ έπαιξαν στα δύο άκρα της επίθεσης και στην κορυφή βρέθηκε ξανά ο Ιωαννίδης.

Τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τη νίκη κόντρα στο Βόλο στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής είχε και η ενδεκάδα του Άρη. Τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα του Μάντζιου ήταν οι Μοντόγια, Τζούρασεκ, Ζιλ και Ζαμόρα.

Ο Κουέστα ήταν στην εστία με τον Οντουμπάτζο να παίζει στο δεξί άκρο και τον Μοντόγια αριστερά ενώ οι Μπράμπετς, Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα στο κέντρο ήταν οι Νταρίντα. Ζιλ και Τζούρασεκ με τους Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα και Μορόν να παίζουν στην επίθεση.

Γκολ στην πρώτη του επίθεση ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί μόλις στην πρώτη του επίθεση στο ματς με τον Άρη και συγκεκριμένα στο 3' λεπτό. Σε μια βαθιά μπαλιά η άμυνα των φιλοξενούμενων έκοψε με τον Μπακασέτα να δίνει με τη μία στον Παλάσιος ο οποίος μπήκε από τα δεξιά, γύρισε ξανά προς τον Έλληνα μέσο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Κουέστα. Ο δεύτερος βοηθός ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ αλλά το VAR επενέβη, μπήκαν οι γραμμές και το γκολ του Μπακασέτα για το 1-0 του Παναθηναϊκού ήταν γεγονός.

Το τριφύλλι θα μπορούσε να κάνει το 2-0, στο 14', όταν ο Μπακασέτας βρέθηκε στην περιοχή και με τακουνάκι έδωσε στον Μπερνάρ ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από την εστία του Κουέστα.

Στο 18' ο Παναθηναϊκός και δη ο Ιωαννίδης ήταν άτυχος καθώς σε κάθετη πάσα μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, έκανε το σκαφτό σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ισπανού γκολκίπερ.

Με τη συμπλήρωση 25λεπτών αγώνα ο Άρης ανέβασε ρυθμούς και άρχισε και αυτός να απειλεί. Η πρώτη τελική ήρθε στο 26' με τον Ρόουζ να παίρνει την κεφαλιά και τον Ντραγκόβσκι να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Οι πράσινοι απείλησαν ξανά στο 31' εκ νέου με τον Ιωαννίδη. Ο Έλληνας φορ έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, έκανε την προσποίηση και απέφυγε τον αντίπαλο του και έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει έξω.

Αλλαγές ο Άρης, σκόραρε ξανά ο Παναθηναϊκός

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Άρης προχώρησε σε δύο αλλαγές με τους Ανσαριφάρντ και Μανού Γκαρθία να μπαίνουν στο ματς αντί των Μορόν και Τζούρασεκ. Σε αντίθεση μάλιστα με το πρώτο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ζαμόρα πήρε κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα από τα δεξιά και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ντραγκόβσκι.

Στο 50' ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ στα αριστερά. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε με τη μπάλα να βρίσκει στο αριστερό χέρι του Σουλεϊμάνοφ με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο ματς. Ο διαιτητής κλήθηκε από το VAR να δει ξανά τη φάση και αφού γύρισε στον αγωνιστικό χώρο έδωσε πέναλτι. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση του, ευστόχησε, έκανε το πέντε στα πέντε και έδωσε αέρα δύο γκολ στο τριφύλλι.

Με τη συμπλήρωση 60' αγώνα ο Άρης απείλησε ξανά με τον Ζαμόρα να πιάνει το σουτ εκτός περιοχής και τον Ντραγκόβσκι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ενώ και στο 72' ο Νταρίντα βρέθηκε σε θέση για σουτ, το επιχείρησε και ο Πολωνός γκολκίπερ και πάλι μπλόκαρε τη μπάλα.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς άνηκε στον Παναθηναϊκό και ήρθε στο 89'. Ο Αράο που είχε περάσει ως αλλαγή προσπάθησε με σουτ να νικήσει τον Κουέστα αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ με διπλή προσπάθεια έπιασε τη μπάλα.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναθηναϊκός - Άρης
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναθηναϊκός - Άρης SPORT24/OPTA

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ζέκα, Τσέριν (80' Αράο), Μπακασέτας (89' Βιλένα), Παλάσιος (80' Μαντσίνι), Μπερνάρ (90+2' Λημνιός), Ιωαννίδης (80' Σπόραρ).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια (71' Φερράρι), Τζούρασεκ (46' Μανού Γκαρσία), Νταρίντα, Ζιλ (71' Βέλεθ), Σουλεϊμάνοφ (84' Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Μορόν (46' Ανσαριφάρντ).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ