STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Αγχωτική επικράτηση για τους πράσινους

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης πανηγυρίζει το γκολ επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ
Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης πανηγυρίζει το γκολ επί του Απόλλωνα Σμύρνης EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Τάσου Χατζηγιοβάνη σε ένα ματς όπου οι πράσινοι δεν έθελξαν με την ποιότητα τους και το ζητούμενο ήταν μόνο το τρίποντο.

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο, πήρε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε βαθμολογικά.

Το τριφύλλι κατάφερε να σκοράρει με τον Χατζηγιοβάνη στο πρώτο ημίχρονο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αλλά εν συνεχεία δεν μπόρεσε να απειλήσει και να "καθαρίσει" την αναμέτρηση. Στο τέλος μάλιστα αγχώθηκε για να κρατήσει το υπέρ του σκορ και να κάνει τελικά το δύο στα δύο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία τους να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Λισγάρα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Διούδη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν το παιχνίδι με τις λιγότερες τελικές τη φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό έως τώρα. Σε ένα ματς όπου ο Μπόλονι είχε τη δυσκολία να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Κουρμπέλη, Σάντσες ενώ στη διάρκεια του αγώνα προέκυψαν δύο ακόμη αναγκαστικές αλλαγές με την αποχώρηση των Αλεξανδρόπουλου και Πούγγουρα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο παιχνίδι με την ομάδα της Ριζούπολης έκανε ντεμπούτο με το τριφύλλι στο στήθος και ο 19χρονος αμυντικός Δημήτρης Καραγιάννης.

ΔΥΟ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΕΦΕΡΙ ΚΑΙ 1-0 ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να σκοράρει αλλά με τον Μπεντινέλι να έχει πριν κάνει φάουλ στον Σένκεφελντ το οποίο υπέδειξε ο ρέφερι της αναμέτρησης.

Εν συνεχεία οι πράσινοι είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ και πάλι μετά τη χρήση του VAR. Σε σέντρα του Χατζηγιοβάνη από τα δεξιά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπούρσιτς. Το παιχνίδι συνεχίστηκε αλλά στην πρώτη διακοπή ο Στέφανος Κουμπαράκης είδε ο ίδιος τη φάση και έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση καθώς στα δύο προηγούμενα είχαν αστοχήσει οι Μακέντα, Καρλίτος και πήρε τη θέση τους. Ο 23χρονος εξτρέμ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και με το πρώτο φετινό του τέρμα έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός εν συνεχεία και μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων χωρίς όμως να απειληθεί και αυτός.

Ο ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ

Στο δεύτερο 45λεπτο αρχικά ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στον Απόλλωνα Σμύρνης για να μπορέσει να βρει χώρους και να απειλήσει. Δεν τα κατάφερε όμως καθώς έδειξε να μην μπορεί να δημιουργήσει. Απείλησε μόνο από στημένα ενώ την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι ήταν περισσότεροι απειλητικοί σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Απόλλωνα απείλησαν τρεις φορές την εστία του Διούδη.

Το τριφύλλι που έπαιζε χωρίς δύο βασικούς ποδοσφαιριστές, τους Κουρμπέλη και Σάντσες, είδε και τον Αλεξανδρόπουλο να φεύγει αναγκαστικά από το γήπεδο και ο Μαουρίσιο που ήταν εξαιρετικός και στο πρώτο ημίχρονο απέδωσε εξαιρετικά και έπαιξε για δύο όντας παντού και κάνοντας τα πάντα.

Έκοβε, μοίραζε το παιχνίδι, έτρεχε, έβαζε τις φωνές στους συμπαίκτες του λες και ήταν χρόνια στην ομάδα και την καθοδήγησε μαεστρικά στη δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού ενώ ουκ ολίγες φορές συνομίλησε με τον Λάζλο Μπόλονι για το τι έβλεπε μέσα στο παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος είναι χαρακτηριστικό πως ολοκλήρωσε το ματς με 77 αγγίγματα μπάλας.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ