STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός: Φιλικό δοκιμών σε σύστημα και πρόσωπα κόντρα στον Απόλλωνα

Ο Αθανασακόπουλος κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ για την Κ19
Ο Αθανασακόπουλος κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ για την Κ19 EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης σε φιλικό στο «Γ. Καλαφάτης» όπου ο Λάζλο Μπόλονι τσέκαρε το 4-3-3 και παίκτες που έως τώρα δεν είχε δει ξανά αγωνιζόμενους.

Αν δεν ήταν φιλικό τότε κάποιος εύκολα θα μπορούσε να πει πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κερδίσει ούτε σε φιλική αναμέτρηση φέτος μετά το ισόπαλο 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης το απόγευμα της Πέμπτης (12/11) στο «Γ. Καλαφάτης».

Όπως γνωρίζουν άπαντες, και φυσικά και ο Μπόλονι με τέτοια εμπειρία στον πάγκο, το σκορ σε ένα φιλικό δοκιμών σε συστήματα και πρόσωπα μικρή σημασία έχει. Και τα καταλληλότερα συμπεράσματα απ’ όσα είδε το απόγευμα της Πέμπτης θα τα βγάλει ο ίδιος.

Άλλωστε δεν ήταν μόνο οι απουσίες των διεθνών που είχε και δεν χρησιμοποίησε στην αναμέτρηση ο Ρουμάνος τεχνικός αλλά και το γεγονός πως κανείς εκ των Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτη, Μαουρίσιο, Μακέντα, Καρλίτος δεν πήραν χρόνο συμμετοχής.

Αντίθετα ο Μπόλονι θέλησε να δει σε τι κατάσταση είναι όλοι οι υπόλοιποι «πράσινοι», έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Βιγιαφάνιες, έδωσε ένα ολόκληρο 90λεπτο στον Χουάνκαρ ενώ έπαιξαν μέχρι και ο Μπεκ με τον Κόναν. Παράλληλα μπόρεσε να τσεκάρει και τέσσερις νεαρούς ποδοσφαιριστές από την ακαδημία του Παναθηναϊκού.
Όσο για το σύστημα με το οποίο αγωνίστηκε το τριφύλλι, αυτό ήταν το 4-3-3 στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και σε κάποιες περιπτώσεις και το 4-2-3-1.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Ξενόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Στα δεξιά έπαιξε ο Μολό και αριστερά ο Χουάνκαρ και στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Μαυρομμάτης, Καραγιάννης. Οι Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Βιγιαφάνιες ήταν η τριάδα στο κέντρο με τον Αργεντινό σε ελεύθερο ρόλο ενώ στην επίθεση στα δύο άκρα έπαιξαν οι Μπεκ και Αϊτόρ με τον Σπύρο Τζαβίδα ως σέντερ φορ.

Το τριφύλλι βρήκε γκολ στο πρώτο μέρος με τον Τζαβίδα το οποίο ακυρώθηκε όμως από τον ρέφερι της αναμέτρησης ως οφσάιντ. Οι παίκτες του Απόλλωνα κατάφεραν και αυτοί να σκοράρουν με τον Μαρκ Φερνάντεθ, με το γκολ να μετράει και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια.

Ο Παναθηναϊκός που προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στο δεύτερο 40λεπτο έφτασε στην ισοφάριση μετά από ωραία ενέργεια του Αϊτόρ και γύρισμα προς τα έξω και σκόρερ τον Αθανασακόπουλο ο οποίος πλάσαρε εύστοχα.

Στο τελευταίο 15’ του αγώνα ο Μπόλονι έριξε στο παιχνίδι και τους Ρόμπι, Ηλιάδη και Μάριο Τζαβίδα από την Κ19 των πράσινων. Ο τέταρτος της παρέας, ο Τουρκοχωρίτης, είχε περάσει στο ματς από το πρώτο μέρος καθώς ο Μολό χτύπησε σε μια φάση και προτιμήθηκε να μην συνεχίσει την αναμέτρηση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Μολό, Μαυρομμάτης, Καραγιάννης, Σερπέζης, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Μπεκ, Αϊτόρ, Σ. Τζαβίδας.
Αγωνίστηκαν ακόμα οι: Χριστογεώργος, Αθανασακόπουλος, Τουρκοχωρίτης, Ηλιάδης, Ρόμπι, Μ. Τζαβίδας, Κόναν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Ρώσση, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Κιτόκο, Φερνάντεζ, Κόλλ, Μουνιέ, Ντάουντα.
Έπαιξαν και οι Γιαννακόπουλος, Χειρίτραντας, Φατιόν, Μπρούσιτς, Χοχούμης, Λαγός, Βάρκας, Μπεντινέλι, Καραγκούνης, Τσιλούλης, Ιωαννίδης.

Από εκεί και πέρα για τον Παναθηναϊκό απόντες ήταν και την Πέμπτη (12/11) οι Διούδης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Καμπετσής, Εμμανουηλίδης και Ιωαννίδης λόγω υποχρεώσεων με τις Εθνικές ομάδες.

Ατομικό ακολούθησαν σήμερα οι Αγιούμπ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Αντονίτο και Βέλεθ. Όσοι δεν αγωνίστηκαν στο απογευματινό φιλικό, προπονήθηκαν το πρωί και το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τεχνικής και ασκήσεις ανάπτυξης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ