ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Αποδεκατισμένη ομάδα και σκηνικό που θυμίζει την "περιπέτεια" με τον Η1Ν1 του 2019

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ INTIME

Ο Παναθηναϊκός που ταξιδεύει την Κυριακή (20/3) για τη Θεσσαλονίκη με μία ντουζίνα απόντες, εκ των οποίων οι 8 λόγω της επιθετικής ίωσης που έχει "σαρώσει" τις τελευταίες ημέρες το Κορωπί και η κατάσταση που θυμίζει το αντίστοιχο... βάσανο με τις ιώσεις του 2019.

Στα όσα έχουν συμβεί την εφετινή σεζόν –και πολύ περισσότερο από τις αρχές του 2022- στον Παναθηναϊκό (Covid-19, θλαστικοί τραυματισμοί, χειρουργικές επεμβάσεις σε Λούντκβιστ και Μακέντα, μυϊκοί τραυματισμοί από καταπόνηση σερί αγώνων σε Βιγιαφάνιες, Βέλεθ), ήρθε να προστεθεί και η "επιθετική" ίωση βαριάς μορφής που άρχισε να "σαρώνει" τα αποδυτήρια των πράσινων τα τελευταία 24ωρα.

Με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ταξιδεύει το πρωί της Κυριακής (20/3) για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παίξει ένα απ’ τα πιο σημαντικά (αν όχι το πλέον σημαντικό) παιχνίδια του στη σειρά των playoffs, αυτό με τον Άρη στο Βικελίδης (20/03, 19:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) κυριολεκτικά "αποδεκατισμένος".

Στους "λαβωμένους" Βέλεθ, Ιωαννίδη, Μακέντα και στον ανέτοιμο Λούντκβιστ (ο οποίος έχει μείνει ενάμισι μήνα off μετά την αρθροσκόπηση), προστέθηκαν ξανά οι άρρωστοι Γκατσίνοβιτς, Χατζηθεοδωρίδης, αλλά και οι Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Σάρλια, Χατζηγιοβάνης, Βιτάλ και Ξενόπουλος, οι οποίοι χτυπήθηκαν τα τελευταία 24ωρα από τη συγκεκριμένη γρίπη.

Κυριολεκτικά μία ντουζίνα απουσίες! Κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάνει το... σταυρό του μέχρι μην ξυπνήσει κι άλλος παίκτης του με πυρετό το πρωί της Κυριακής (20/3), πριν μπει η αποστολή στο αεροπλάνο για να πετάξει για τη Θεσσαλονίκη.

Όλη αυτή η απίστευτη κακοδαιμονία με τις ιώσεις κι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ποδοσφαιρικό τμήμα του τριφυλλιού, θυμίζουν πολύ έντονα το αντίστοιχο σκηνικό τις αρχές Ιανουαρίου του 2019, όταν ο Η1Ν1 είχε "θερίσει" τους πράσινους, λίγες μέρες πριν από τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τη Λαμία στο "Αθανάσιος Διάκος".

Μία συνθήκη που οδήγησε και τότε τον Παναθηναϊκό αποκαμωμένο από δυνάμεις και λειψό από επιλογές στην ήττα με 1-0 από την ομάδα της Φθιώτιδας. Και δύο εβδομάδες μετά στον αποκλεισμό του "τριφυλλιού" στη διαδικασία των πέναλτι στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Εκείνο το διάστημα η ίωση είχε "τσακίσει" τη… μισή ομάδα του Παναθηναϊκού, καθώς 9 ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά και ο τότε προπονητής των "πράσινων" Γιώργος Δώνης, είχαν εισαχθεί στο "Υγεία" λόγω πολύ υψηλού πυρετού και τρομερά εξαντλημένου ανοσοποιητικού συστήματος!

Οι παίκτες που εισήχθησαν από το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου 2019 στο "Υγεία", ήταν οι Γιάννης Μπουζούκης, Βαγγέλης Οικονόμου, Βαγγέλης Θεοχάρης, Χρήστος Δώνης, Εργκίς Κάτσε, Δημήτρης Κουρμπέλης, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Φάνης Τζανδάρης κι Αργύρης Καμπετσής. Οι τρεις πρώτοι (Μπουζούκης, Οικονόμου, Θεοχάρης), μαζί με τον Γιώργο Δώνη ήταν σε χειρότερη κατάσταση, ενώ ο Καμπετσής πήρε γρήγορα εξιτήριο κι από την 8η Ιανουαρίου επέστρεψε στις προπονήσεις.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε εντέλει στο πρώτο ματς με τη Λαμία, με παρόντες –αλλά εξαντλημένους απ’ την ίωση- τους Κουρμπέλη, Τζανδάρη, Χατζηγιοβάνη, Χρήστο Δώνη και χωρίς τους Μπουζούκη, Κάτσε, Καμπετσή, Θεοχάρη. Ο Γιώργος Δώνης με το που πήρε εξιτήριο ταξίδεψε αυθημερόν για τη Λαμία το πρωί της 10ης Ιανουαρίου και είδε τον αγώνα από μπουθ του "Αθανάσιος Διάκος" κι όχι απ’ τον πάγκο, όντας σε άμεση επικοινωνία με τον Μάκη Αγγελίνα και τους άλλους συνεργάτες του που βρίσκονταν στον πάγκο.

Το "τριφύλλι", εν μέσω πάρα πολλών προβλημάτων ηττήθηκε τελικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι με 1-0 από ένα πέναλτι του Μπαράλες στο 52’, με τον Νίκο Βέργο να χάνει απίστευτες ευκαιρίες στο φινάλε για να ισοφαρίσει. Κι εντέλει έχασε την πρόκριση στη ρεβάνς στις 24 Ιανουαρίου, "πληρώνοντας" εν πολλοίς εκείνο το πρώτο ματς του Η1Ν1.

Τρία χρόνια και δύο μήνες μετά επαναλαμβάνεται ένα αντίστοιχο σκηνικό, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να προετοιμάζει για το κομβικό ματς με τον Άρη ένα σχήμα με ελάχιστες "κανονικές" προπονήσεις στα πόδια του κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας και πολύ περιορισμένες επιλογές "πρώτης γραμμής".

Με τους Βαγγέλη Θεοχάρη, Γιάννη Σαρδέλη και Θόδωρο Τσιριγώτη να καλούνται άρον-άρον από τον Παναθηναϊκό Β’ για να συμπληρωθεί η 20μελής αποστολή. Πολύ δύσκολες καταστάσεις...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ