ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: “Άνοιγμα” Μπόλονι και τετ-α-τετ με όλους

Ο Μπόλονι δίνει οδηγίες στο ματς του Άρη με τον Παναθηναϊκό Eurokinissi

Η αλλαγή πλεύσης από τον Λάζλο Μπόλονι και η κίνηση που έκανε με συνεχόμενες απευθείας συζητήσεις για να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στους παίκτες του. Οι προσπάθειες "εκτόνωσης" στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού και τα τετ-α-τετ με τους Σένκεφελντ και Αγιούμπ

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος απάντησε αρνητικά την περασμένη εβδομάδα (26/01) στο αίτημα των αρχηγών της ομάδας να συναντηθούν μαζί του (πριν τον αγώνα με το Βόλο στο “Πανθεσσαλικό”), προκειμένου να του μεταφέρουν τα (όποια) “παράπονά ” τους για τον Λάζλο Μπόλονι και τον συνεργάτη του Σεργκέι Κουζνιέτσοφ, έπρεπε να ενεργοποιηθεί ένας μηχανισμός “απορρόφησης” της όλης αρνητικής κατάστασης εντός των “πράσινων” αποδυτηρίων.

Άνθρωποι που βρίσκονται και ζουν την καθημερινότητα του “τριφυλλιού” ανέλαβαν πρωτοβουλίες και προσπάθησαν με καθημερινές συζητήσεις και με τις δύο πλευρές (τόσο με τους παίκτες, όσο και με τον προπονητή) να περιορίσουν το αρνητικό κλίμα που υπήρχε “εσωτερικά”.

Μία πρώτη κίνηση για την “εκτόνωσης” της κατάστασης, ήταν η χθεσινή (03/02) πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν όλοι μαζί (παίκτες, τεχνικό τιμ, μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος) μετά την προπόνηση στο εστιατόριο του “Γ. Καλαφάτης” για να κόψουν την τούρτα για τα 113α γενέθλια από την ίδρυση του συλλόγου. Με τον Σωκράτη Διούδη να σβήνει μάλιστα τα κεριά, καθότι είχε κι ο ίδιος γενέθλια (έκλεισε τα 28).

Και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, ήρθαν όλοι λίγο πιο κοντά, με κοινές φωτογραφίες και βίντεο για τα γενέθλια της ομάδας, μέσα σε εγκάρδιο κλίμα.

Αντίστοιχο “άνοιγμα” έκανε τις τελευταίες δύο μέρες και ο Λάζλο Μπόλονι προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Χωρίς να έχει περάσει στο “ντούκου” όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, ο Ρουμάνος τεχνικός συζήτησε το συγκεκριμένο “φλέγον” θέμα, με μέλη της διοίκησης και στελέχη της ομάδας κι αποφάσισε να κάνει ένα πρώτο “βήμα” για να προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά με τους παίκτες.

Τόσο την Τετάρτη (03/02), όσο και την Πέμπτη (04/02), ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκίνησε τετ-α-τετ με όλους τους παίκτες του, θέλοντας να ακούσει τις απόψεις τους για την ομάδα, τον τρόπο με τον οποίο παίζει κι όλα όσα αφορούν την καθημερινότητά της, σε μία προσπάθεια να “αφουγκραστεί” τα όποια παράπονά τους.

Μετέφερε βεβαίως και τις δικές του σκέψεις και τα δικά του παράπονα, σε μία συνολικά προσπάθεια να περιορίσει (στο βαθμό του δυνατού) το “κενό” στις σχέσεις τους και να μην πολλαπλασιάζονται οι εντάσεις εντός της ομάδας.

Ειδικά στην προπόνηση της Πέμπτης (04/02), ο Μπόλονι μίλησε περισσότερο απ’ όλους με τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Κι ο λόγος δεν ήταν μόνο οι ενοχλήσεις που είχε στο γόνατο λόγω της τενοντίτιδας (θα είναι διαθέσιμος για το ματς με τον Ατρόμητο), αλλά το γεγονός πως είχαν αρκετές στιγμές “έντασης” εν ώρα αγώνα στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και με τη Λαμία. Και ήθελε να το συζητήσουν και να το αφήσουν όλο αυτό πίσω τους, λύνοντας μια και καλή τις όποιες “παρεξηγήσεις”.

Παράλληλα, ο 67χρονος τεχνικός είχε κουβέντα και με τον Γιασίν Αγιούμπ, σε μία προσπάθεια να τον “ξυπνήσει” αγωνιστικά. Διότι απ’ τη στιγμή που δεν αποχώρησε κατά το χειμερινό, μεταγραφικό “παράθυρο”, καλείται πλέον να μπει πολύ πιο ενεργά στο rotation της ομάδας και να βοηθήσει ουσιαστικά και με τρόπο που να “δικαιολογεί” τις 430.000 ευρώ του συμβολαίου του.

Οι απευθείας συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, προκειμένου να “ηρεμήσει” η κατάσταση, καθώς ο Παναθηναϊκός μπαίνει πλέον σε μία περίοδο με συνεχόμενα ματς “φωτιά” σε πρωτάθλημα και Κύπελλο κι επιβάλλεται όλος ο “οργανισμός” του Παναθηναϊκού να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο αγωνιστικό κομμάτι και να μην “αποσπάται” από άλλα ζητήματα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ