ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ανοιχτό ενδεχόμενο παραίτησης άφησε ο Δώνης αν δεν λυθούν κάποια θέματα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη "NOVA" άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον Παναθηναϊκό αν δεν λυθούν κάποια εσωτερικά θέματα στην ομάδα.

Βόμβα αποχώρησης από τον πάγκο του Παναθηναϊκού άφησε ο Γιώργος Δώνης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη "NOVA" λέγοντας πως αν το επόμενο διάστημα δεν λυθούν κάποια εσωτερικά διοικητικά θέματα θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Με αφορμή ερώτηση για την απόκτηση ή μη του Βέλεθ από τον Άρη είπε:

"Δεν θα έμπαινα σε καμία διαδικασία να σχολιάσω ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε άλλη ομάδα και ειδικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ειδικά στη θέση αυτή έχουμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές όπου η προτεραιότητα μας σύμφωνα με τα θέματα της ομάδας μας δεν είναι οι κεντρικοί αμυντικοί.

Θα πάρω λίγο από το χρόνο σας. Γιατί για μένα είναι μια αφορμή αλλά επειδή διανύω τη δεύτερη σεζόν στην ομάδα και δεν είμαι, το έχω πει ξανά, ένας επαγγελματίας προπονητής που ήρθε να βγάλει το ψωμί του στον Παναθηναϊκό αλλά αισθάνομαι πάντα την υποχρέωση επειδή είμαι παιδί της ομάδας να ενημερώνω και τον κόσμο για κάποια συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν την ομάδα.

Αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα έχουμε δουλέψει και εγώ και το σταφ σκληρά για να μπει η ομάδα σε ένα σωστό και καλό δρόμο και να κοιτάξει σιγά-σιγά ψηλά. Όταν γίνονται λάθη στο παρελθόν θα πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας να προσπαθούμε να μην τα επαναλάβουμε ώστε να μπορούμε να εξελίξουμε καλύτερα την ομάδα.

Όταν τα λάθη αυτά επαναλαμβάνονται τότε νομίζω η κατάσταση γίνεται χειρότερη στην ομάδα. Πιστεύω σε όλες τις κανονικές ομάδες και τις μεγάλες ομάδες, οι ομάδες χτίζονται πάντα με τα θέλω των προπονητών. Εγώ βρίσκομαι εδώ για να εκπαιδεύσω τους ποδοσφαιριστές, για να κάνω επιλογές, για να δουλέψω την ομάδα, να πάει σε ένα καλύτερο επίπεδο. Δεν είμαι εδώ ούτε για να ακολουθήσω τις επιλογές, ούτε και τις ιδέες των άλλων. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίζει να ζει απρόβλεπτες καταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να οδηγείται με σταθερότητα στην εξέλιξη. Το τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες ή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος πάνω σε αυτά που λέω δεν μπορώ να το προδικάσω. Θα το δείξει ο χρόνος".

Αυτό μου φαίνεται τώρα σαν να έχει ήδη υπογράψει ο Βέλεθ για παράδειγμα και εσείς να μην τον θέλετε; "Όχι δεν αφορά τον Βέλεθ".

Η να υπάρχουν άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών;
"Όχι, αφορά συγκεκριμένα τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Δεν πρέπει να το συγκρίνουμε με κανέναν ποδοσφαιριστή. Απλώς βρήκα ένα πάτημα στην ερώτηση. Δεν έχει να κάνει με τον ποδοσφαιριστή Βέλεθ. Έχει να κάνει σε ότι αφορά πράγματα τα οποία ζω στην ομάδα και αυτή είναι η προσωπική μου τοποθέτηση. Γιατί είμαι ένας άνθρωπος που πάνω απ' όλα θα πρέπει να προστατεύω την ομάδα, θα πρέπει να προστατεύω τη δουλειά μου και ομάδα θα πρέπει να χτίζεται με τα δικά μου θέλω και όχι άλλων. Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση μου και το λέω ξανά πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βαδίζει σε απρόβλεπτες καταστάσεις που βάδιζε και στο παρελθόν. Το τι θα γίνει θα το δούμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος".

Αισθάνεστε παρέμβαση από τη διοίκηση, όχι καλή συνεργασία με τον κ. Ρόκα, για να γίνει λίγο ξεκάθαρο. Είναι θέμα διοικητικό καθαρά;
"Είναι η επικοινωνία και η συνεργασία που αφορά με το διοικητικό κομμάτι. Δεν θα το κάνουμε προσωπικό με τον κ. Τσάβι".

Με αυτές τις συνθήκες εσείς μπορείτε να συνεχίσετε στον Παναθηναϊκό;
"Δεν μπορούμε να το συζητήσουμε αυτή τη στιγμή. Ότι είναι να γίνει θα γίνει μέχρι το τέλος της σεζόν".

Αφήνετε ενδεχόμενο αποχώρησης ανοιχτό;
"Δεν αφήνω κανένα ενδεχόμενο, είμαι ξεκάθαρος. Ένα θέμα που για μένα είναι πολύ σημαντικό και δεν θέλω να γίνουν λάθη του παρελθόντος αυτή τη φορά δεν θα το αφήσω. Και αυτό αφορά την επικοινωνία του σταφ με τον τρόπο λειτουργίας με τη διοίκηση της ομάδας. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό που λέω. Εγώ είμαι εδώ για να υπερασπιστώ την ομάδα, την εξέλιξη της και τη σταθερότητα της".

Με τον κ. Ρόκα το έχετε συζητήσει;
"Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω, είμαι ξεκάθαρος σε αυτό που λέω. Το βάζω σε μια βάση και το βγάζω προς τα έξω γιατί είμαι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν κρύβομαι για την ομάδα μου τον Παναθηναϊκό".

Στους παίκτες σας το έχετε πει;
"Όχι, είναι η πρώτη φορά, δεν ήθελα να ενημερώσω κανέναν".

Είναι λίγο πριν τα play off, η τοποθέτηση αυτή δεν θα φέρει αναστάτωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα;
"Δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσω. Αυτοί που προκαλούν την αναστάτωση αυτοί πρέπει να μιλήσουν".

Δεν έχετε σκοπό να μιλήσετε με τον κ. Αλαφούζο για να λύσετε το θέμα, γιατί είναι διοικητικό;
"Δεν θα απαντήσω ούτε σε αυτό. Εμείς θα ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Αστέρα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο παρά τις απουσίες που έχουμε. Κάποια παιδιά που θα μπουν στην ομάδα να δείξουν και αυτά πως είναι σε ένα καλό βαθμό ετοιμότητας γιατί είναι σημαντικό η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν να τερματίσει όσο ψηλά γίνεται".

Το αντιλαμβάνομαι αλλά αντιλαμβάνεστε και εσείς τον αντίκτυπο των όσων έχετε πει στον κόσμο της ομάδας;
"Πάντα αντιλαμβάνομαι τον κόσμο".

Αυτή τη στιγμή ο κόσμος κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα πως οδηγήθηκε αυτή η κατάσταση σε ένα όχι τόσο καλό επίπεδο; Γιατί τώρα; Έγινε κάτι που έδωσε την αφορμή;
"Όχι σας είπα και πριν. Για μένα δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη. Διότι όταν επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη τα οποία υπήρχαν στο παρελθόν και η ομάδα δεν χτίζεται με τα δικά μου θέλω εγώ είμαι άνθρωπος που δεν θα ακολουθήσω τις επιλογές και τις ιδέες άλλων αλλά και για μένα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει πάντα να οδεύει σε μια σταθερότητα. Έχουμε δώσει πολλά όλοι μας, έχουμε δουλέψει σκληρά, τις δύο σεζόν αυτές για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φτάσει σε αυτό το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα".

Αυτό σημαίνει πως το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός δεν χτίστηκε με βάση τις ιδέες σας και τα θέλω σας;
"Δεν θέλω να μπω σε αυτές τις λεπτομέρειες. Λέω ξανά πως ακόμα και όταν γίνονται λάθη στα οποία μπορεί να έχεις συναινέσει και εσύ ο ίδιος δεν τα αφήνεις να γίνουν ξανά. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να τα αφήσω να γίνουν ξανά".

Πως θα μπορούσε να λυθεί αυτό το πράγμα;
"Αυτά δεν τα λύνει, ούτε ο Τύπος, ούτε κανείς. Εγώ αυτή τη στιγμή θα μείνει απερίσπαστος στη δουλειά μου μαζί με τους ποδοσφαιριστές μέχρι το τέλος της σεζόν για να πάω την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται".

Σας έχει επηρεάσει προσωπικά όλη αυτή η κατάσταση;
"Ναι με έχει στενοχωρήσει αρκετά".

Σκοπεύεται να μιλήσετε και στους παίκτες;
"Όχι δεν αφορά τους παίκτες, είναι δουλειά του προπονητή και της διοίκησης".

Είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά;
"Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό".

Γιατί έχετε πει για ένα τριετές πρότζεκτ, θέλετε να μεγαλώσετε τον Παναθηναϊκό, είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα; Αισθάνεστε να ασφυκτιάται απ' αυτή την κατάσταση;
"Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά όσο δύσκολες και αν είναι πάντα υπάρχουν λύσεις. Δεν εξαρτάται όμως μόνο από τη μια πλευρά".

Η κατάσταση αυτή προϋπήρχε; Για ποιο λόγο να το πείτε τώρα;
"Γιατί το τελευταίο διάστημα έγιναν κάποια πολύ σοβαρά πράγματα που έχουν επίπτωση στην δουλειά μου και στην εξέλιξη της ομάδας".

Ουσιαστικά ανοίγετε την πόρτα της εξόδου λέγοντας πως είτε θα συνεργαστούμε καλά είτε δεν μπορώ να συνεχίσω;
" Δεν ανοίγω καμία πόρτα, ενημερώνω για το πως είναι η κατάσταση στην ομάδα".

Καμπανάκι είναι δηλαδή;
"Θα φανεί. Είπα ότι τα προβλήματα είναι για αν μπορούν να λυθούν αλλιώς η κάθε πλευρά πρέπει να κοιτάξει το μέλλον της".

Είδαμε ένα μεγάλο κέρδος, ένα νέο παιδί να βαφτίζεται επαγγελματίας, τον Βαγιαννίδη;
"Και στην συγκεκριμένη διαχείριση διαφωνώ και δεν αφορά τον μικρό. Για μένα είναι χαρά μου όσο χρόνια είμαι στο ποδόσφαιρο να συμμετάσχω σε μια διαδικασία εξέλιξης ενός νέου παιδιού που μπορεί να βλέπω μια προοπτική σε ένα παιδί που έχει τόσο μεγάλο ταλέντο. Όπως ο Γιώργος αλλά και άλλα παιδιά που έχουμε στην ομάδα. Στον τρόπο που το διαχειρίζεται ο Τύπος που θέλει νέα πρόσωπα το καταλαβαίνω, στον τρόπο που το διαχειριζόμαστε εμείς στην ομάδα διαφωνώ".

Το γεγονός πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν εγγυημένες συμμετοχές στη νέα πρόταση...
"Δεν μπορεί μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, φυσικά και θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους γονείς, να υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούν να εξηγήσουν το πρότζεκτ του κάθε αθλητή αλλά μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό να εγγυάται συμμετοχές σε νέους ποδοσφαιριστές εμένα μου φαίνεται αδιανόητο. Το κάθε παιδί είναι για να δουλέψει, να αποδείξει, να τις κερδίσει με το σπαθί του, όπως τις κέρδισα και εγώ όταν ήμουν 18χρονών στον Παναθηναϊκό. Με την ίδια λογική θα υπογράφουμε συμβόλαια που κάθε ποδοσφαιριστής θα έχει εγγυημένες συμμετοχές".

Άρα βρήκαμε και την αιτία του κακού, δεν μιλάω για τον μικρό...
"Ξεκάθαρα ούτε η αιτία του κακού είναι ο Βαγιαννίδης, ούτε ο Βέλεθ. Είναι ο τρόπος λειτουργίας. Στον τρόπο λειτουργίας και αυτής της διαδικασίας εγώ διαφωνώ. Οι μεγάλες ομάδες δεν μπορούν να εξασφαλίζουν συμμετοχές σε ποδοσφαιριστές. Τότε θα δημιουργήσουμε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που ο καθένας θα μπορεί να έχει 15-20 κάθε χρόνο και με αυτόν τον τρόπο θα χτίζεται η 11άδα και η 18άδα".

Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον έχετε στη διάθεση σας παίκτες που έχουν εγγυημένο χρόνο συμμετοχής τι σκοπεύεται να κάνετε;
"Με βάζετε σε μια διαδικασία που προσπαθείτε να εξαντλήσετε κάποια κατάσταση. Εγώ λέω ότι με τα δεδομένα που δημιουργούνται και δεν αφορά τα συγκεκριμένα δύο ονόματα, αφορά τη συνολική λειτουργία της ομάδας σε σχέση με το πως πρέπει να χτίζονται οι ομάδες, πως πρέπει να γίνονται οι επιλογές, πως πρέπει να ακολουθείται το πλάνο και η φιλοσοφία του προπονητή ότι η ομάδα που λέγεται Παναθηναϊκός δεν πρέπει να μπαίνει σε απρόβλεπτες καταστάσεις και να οδηγείται με σταθερότητα. Για μένα όταν δεν εγγυάεται σταθερότητα, υπάρχει πρόβλημα".

Είναι και θέμα έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο σας;
"Ο καθένας μπορεί να το αναλύσει όπως θέλει πάντως υπήρχαν κάποια θέματα τις τελευταίες μέρες που υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο".

Θα θέλατε να μιλήσετε με τον κ. Αλαφούζο;
"Εγώ πάντα μιλάω με τον ιδιοκτήτη της ομάδας και τον σέβομαι, όπου κι αν είμαι".

Άρα είστε πρόθυμος να τα βρείτε;
"Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Αν ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας είναι αυτός που πρέπει θα το δείξουν οι επόμενες μέρες".

Συγνώμη αν σας πίεσα λίγο παραπάνω;
"Δεν με πιέσατε εσείς ήταν κάτι που ήθελα εγώ να το επικοινωνήσω προς τα έξω γιατί θέλω να είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν είμαι ένας άνθρωπος που απλώς ως επαγγελματίας κοιτάω το συμβόλαιο μου αλλά πάνω απ' όλα πρέπει να προστατέψω τη δουλειά μου, αλλά και την ομάδα με τα πιστεύω μου και τις ιδέες μου. Άρα λοιπόν αυτή τη στιγμή διακυβεύεται κάτι σημαντικό".

Μια εφημερίδα θα μπορούσε να βγει με τίτλο "Δώνης ή συνεργαζόμαστε ή φεύγω", δεν υπάρχει μέση λύση;
"Δεν είναι πολιτική κώλοτούμπας. Δεν μπορώ εγώ να μπω στη διαδικασία τι τίτλο θα χρησιμοποιήσει ο καθένας και δεν με ενδιαφέρει αυτό. Εγώ σας είπα από τη δική μου την πλευρά επειδή ο Παναθηναϊκός είναι κάτι πολύ μεγάλο, και μάλιστα πρόσφατα είπα πως το μεγαλύτερο μου όνειρο ως προπονητής ήταν να είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού αυτό έχει κάποια πράγματα διαφορετικά σε σχέση με άλλες δουλειές και είμαι υποχρεωμένος να επικοινωνήσω αυτό που υπάρχει στη συνεργασία με τη διοίκηση. Όταν είναι να χτιστεί κάτι υπάρχουν οι άνθρωποι που είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι και όχι αυτοί που δεν είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι".

Έχετε πάρει οριστικές αποφάσεις;
"Δεν έχω πάρει οριστικές αποφάσεις απλά ήθελα ο κόσμος του Παναθηναϊκού να γνωρίζει ποια είναι τα δεδομένα".

Είναι πράγματα αναστρέψιμα;
"Για όλα τα πράγματα υπάρχουν λύσεις, τα πάντα είναι αναστρέψιμα;"

Να μιλήσουμε και για κάτι άσχετο αλλά Παναθηναϊκό, την κατάκτηση του Λιγκ Καπ από την ομάδα βόλεϊ; "Είναι σημαντικό για την οικογένεια του Παναθηναϊκού σε όλα τα αθλήματα να υπάρχουν επιτυχίες. Συγχαρητήρια στα παιδιά του βόλεϊ για την επιτυχία. Σίγουρα κάθε ομάδα του Παναθηναϊκού που σηκώνει τίτλους, αναπολούμε και εμείς πράγματα του παρελθόντος και να φτάσουμε και εμείς σε αυτό το επίπεδο και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε τίτλους".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ