STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 2-0: Δύσκολο τρίποντο για το τριφύλλι που ανεβαίνει

Ο Καρλίτος πανηγυρίζει μαζί με τον Χουάνκαρ το γκολ που πέτυχε στο Παναθηναϊκός - ΑΕΛ
Ο Καρλίτος πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο Παναθηναϊκός - ΑΕΛ EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΛ δυσκολότερα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-0, συνέχισε την ανοδική του πορεία και πλησιάζει την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Δικαιούταν ένα γκολ η ομάδα της Λάρισας. (VIDEOS)

Την ανοδική του πορεία συνέχισε ο Παναθηναϊκός ο οποίος στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής επικράτησε, έστω και δύσκολα παρά το τελικό 2-0 της ΑΕΛ και ανέβηκε βαθμολογικά. Οι πράσινοι με τα γκολ των Καρλίτος και Εμμανουηλίδη πήραν ένα ακόμη τρίποντο και πλησίασαν την πρώτη τετράδα.

Το τριφύλλι είχε δύο πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο καθώς ήταν καλύτερο στο πρώτο μέρος, είχε τις ευκαιρίες αλλά μετά το γκολ που έβαλε γύρισε πίσω όπως έχει συμβεί πολλές φορές και σε προηγούμενα ματς. Με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να απειλήσει, να φτάσει κοντά στην ισοφάριση, να την δικαιούται αλλά τελικά έμεινε στο μηδέν. Και στο τέλος ήρθε και το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού από τον Εμμανουηλίδη.

Ο Παναθηναϊκός είχε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες, αυτή τη φορά μάλιστα ήταν περισσότερες από τα δύο προηγούμενα ματς καθώς εκτός ήταν και οι Μακέντα, Ζαγαρίτης.

Οπότε ο Μπόλονι πήγε και πάλι σε μια ενδεκάδα με αλλαγές με τον Μολό δεξί μπακ, τον Αθανασακόπουλο στα χαφ, τον Ιωαννίδη αριστερό εξτρέμ, τον Αϊτόρ στα δεξιά του Χατζηγιοβάνη για να πάρει ανάσες και τον Καρλίτος στην κορυφή.

Από την άλλη η ΑΕΛ παρατάχθηκε στη Λεωφόρο κομπλέ ενώ στην αρχική της ενδεκάδα είχε και τους Τσόσιτς, Κολομπίνο που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο.

ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΝ ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στα πρώτα 45λεπτα της αναμέτρησης. Ναι μεν έδωσε την κυκλοφορία της μπάλας στην ΑΕΛ αλλά το τριφύλλι απείλησε περισσότερο, ήταν ουσιαστικό, είχε έξι τελικές, οι πέντε στην εστία και οι τέσσερις μέσα από την περιοχή και κατάφερε να βρει και το γκολ με τον Καρλίτος στο 36'.

Μετά από ωραία σέντρα του Μολό από τα δεξιά ο Ιωαννίδης προσπάθησε να πλασάρει στο πρώτο δοκάρι ο Τσόσιτς έβαλε την κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Καρλίτος ο οποίος ανενόχλητος έπιασε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς.

Αυτό ήταν το πέμπτο φετινό γκολ του Ισπανού τη φετινή σεζόν ο οποίος επανήλθε στα γκολ από τον Οκτώβριο και πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ του τριφυλλιού.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ, ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΑΕΛ

Η εικόνα του δευτέρου μέρους ήταν τελείως διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμη παιχνίδι γύρισε πίσω και η ΑΕΛ άρχισε να κάνει τη μια φάση μετά την άλλη. Έφτασε κοντά στο γκολ κυρίως με τον Κολομπίνο στο 57' που ήταν άστοχος απο πλεονεκτική θέση με τους πράσινους να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα και απλά δεν ήταν σωστοί στις τελικές τους ενέργειες με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Την ίδια ώρα όμως το τριφύλλι δεν είχε ούτε μια τελική στο δεύτερο μέρος για 40λεπτα και μέχρι το 84'.

ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ

Σε εκείνο το σημείο ο 100αρης Χατζηγιοβάνης έβγαλε την πάσα για τον Καμπετσή που δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά. Εν συνεχεία οι πράσινοι είχαν δύο ακόμη καλές στιγμές με τους Μπουζούκη και Εμμανουηλίδη που επίσης είχαν περάσει ως αλλαγή στο ματς λίγο νωρίτερα

Ο πρώτος αστόχησε από κοντά μετά από πάσα του Καμπετσή από τα δεξιά αλλά ο δεύτερος μετά από ωραία συνεργασία εκ νέου με τον Καμπετσή μπόρεσε να σκοράρει στο 90+4' και να πανηγυρίσει έξαλλα το πρώτο φετινό του τέρμα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ