STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1: Όλα ανοιχτά για την Ευρώπη μετά την ισοπαλία στη Λεωφόρο

Φάση από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - ΑΕΚ με τους Αϊτόρ - Άμραμπατ | 13 Μαρτίου 2022
Φάση από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - ΑΕΚ με τους Αϊτόρ - Άμραμπατ | 13 Μαρτίου 2022 IN TIME SPORTS

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ με τους φιλοξενούμενους παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν γρήγορα πίσω στο σκορ να είναι καλύτεροι από τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν αλλά να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που έφτιαξαν.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ για την πρώτη αγωνιστική των playoffs. Το τριφύλλι κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του τελική στο ματς με τον Αϊτόρ μόλις στο 4' αλλά η Ένωση σε αντίθεση με το παιχνίδι πρωταθλήματος έπαιξε καλύτερα, μπόρεσε να φτιάξει ευκαιρίες, να φτάσει στην ισοφάριση αλλά εν συνεχεία δεν κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε και τις απουσίες που είχε και δη τους Βέλεθ, Ιωαννίδη, Αλεξανδρόπουλου ενώ η ΑΕΚ πλήρωσε την αστοχία της καθώς ναι μεν είχε 18 τελικές αλλά μόλις οι τρεις εξ αυτών ήταν προς την εστία του Διούδη.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα στη Λεωφόρο τα αφήνει όλα ανοιχτά στη μάχη των δύο ομάδων για την έξοδο στην Ευρώπη ενώ τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ ευνοήθηκαν από την ήττα του Άρη λίγη ώρα νωρίτερα στο Γ. Καραϊσκάκης.

Τρεις αλλαγές ο Παναθηναϊκός, με Στάνκοβιτς η ΑΕΚ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε την αναμέτρηση με τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στον Ατρόμητο. Οι δύο εξ αυτών ήταν αναγκαστικές καθώς οι Βέλεθ-Ιωαννίδης λόγω τραυματισμού είχαν μείνει εκτός αποστολής. Τις θέσεις τους πήραν οι Σένκεφελντ-Καρλίτος και η ενδεκάδα αποτελούνταν από τους Διούδη, Σάντσες, Σάρλια, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλη, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ, Παλάσιος και Καρλίτος.

Από την άλλη ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος είχε μόλις μια αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του σε σχέση με την επικράτηση επί του Αστέρα. Αυτή ήταν η επιστροφή του Στάνκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ με τον έμπειρο γκολκίπερ να γυρνάει μετά από 42 μέρες απουσίας. Η ενδεκάδα των φιλοξενούμενων αποτελούνταν από τους Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλα, Μοχαμάντι, Σιμόες, Χατζισαφί, Μάνταλο, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Αραούχο.

Απείλησε η ΑΕΚ, σκόραρε ο Παναθηναϊκός

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης θύμισαν το ματς πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ απείλησε μόλις στο 2' με τον Τσούμπερ να βγαίνει τετ α τετ με τον Διούδη αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα έξω με την Ένωση να χάνει τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Στο 4' ο Παναθηναϊκός σκόραρε στην πρώτη του τελική όταν ο Μήτογλου έκανε την πάσα για τον Άμραμπατ, ο Χουάνκαρ έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Γκατσίνοβιτς ο οποίος πέρασε πανέμορφη πάσα προς τον Αϊτόρ ο οποίος τσίμπησε τη μπάλα προς του Μισελέν και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Στάνκοβιτς για να γράψει το 1-0.

Εκεί που όλοι περίμεναν μετά το γρήγορο γκολ του τριφυλλιού το ματς να έχει ανάλογη εικόνα με το παιχνίδι του πρωταθλήματος η ΑΕΚ έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να φτιάχνει τη μια καλή φάση μετά την άλλη. Καμία εξ αυτών όμως δεν πήγαινε προς την εστία του Διούδη με όλες να φεύγουν άουτ. Όπως στο 22' το σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή και στο 31' της αναμέτρησης. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Αραούχο στο 34' μετά τη σέντρα από τα δεξιά. Ο Μισελέν βρέθηκε σε θέση βολής στο 42' στα δεξιά, έκανε την ενέργεια και το σουτ το οποίο πήγε και αυτό εκτός της εστίας του Διούδη.

Πέναλτι και ισοφάριση για την Ένωση

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αραούχο βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Διούδης βγήκε αλλά δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα με τον Αργεντινό να την "τσιμπάει" και τον Έλληνα γκολκίπερ να τον ανατρέπει.

Ο Άμραμπατ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, νίκησε τον Διούδη ο οποίος αν και βρήκε τη μπάλα δεν μπόρεσε να τη βγάλει εκτός της εστίας του και το 1-1 έγινε με τη λήξη του πρώτου μέρους.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με την ΑΕΚ παρά το γρήγορο γκολ να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου και να παίζει καλύτερα από ότι ο Παναθηναϊκός.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Απείλησαν και πάλι οι φιλοξενούμενοι

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Γκατσίνοβιτς πέρασε εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού με τον Χατζηγιοβάνη να περνάει στη θέση του.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά τους πράσινους και στο δεύτερο μέρος και μπόρεσε να βρει ένα γκολ στο 49' της αναμέτρησης με τον Μήτογλου το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε καθώς στην κεφαλιά του Αραούχο και την απόκρουση του Διούδη ο Έλληνας αμυντικός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν όμορφα με τον Μισελέν να βρίσκεται σε θέση βολής μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Ο Γάλλος μπακ ίσως δεν περίμενε την ευκολία που θα βρεθεί απέναντι από τον Διούδη και καθυστέρησε να κάνει το σουτ με αποτέλεσμα να κοπεί από την πράσινη άμυνα.

Ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σιμόες έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να κοντράρει στον Αραούχο και τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Τριπλή αλλαγή για να ισορροπήσει το ματς

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει και ο Γιοβάνοβιτς επενέβη στην αναμέτρηση με τριπλή αλλαγή στο 59' με τους Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Κώτσιρα να περνάνε στο ματς αντί των Καρλίτος, Κουρμπέλη και Σάντσες.

Το τριφύλλι μπόρεσε με αυτή την αλλαγή να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του, να αφήσει την ΑΕΚ μακριά από την περιοχή του ενώ βρήκε και δύο τελικές. Όχι τέτοιες όμως για να δημιουργήσει πρόβλημα στον Στάνκοβιτς.

Είναι χαρακτηριστικό πως η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού χάθηκε στο 84' όταν ο Παλάσιος έκανε την ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, πέρασε δύο αντιπάλους και έκανε και το σουτ με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει. Ο Αργεντινός θα μπορούσε να δώσει και δίπλα του στον Μαουρίσιο ο οποίος ήταν σε καλύτερη θέση.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.


Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ