STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Ο Σνάιντερ κράτησε τους Ηπειρώτες σε τροχιά playoffs

Ο Σνάιντερ πανηγυρίζει με τον Κάργα μετά τη λήξη της αναμέτρησης
Ο Σνάιντερ πανηγυρίζει με τον Κάργα μετά τη λήξη της αναμέτρησης EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0 στην έδρα του χάρη στο γκολ του Σνάιντερ στο 63ο λεπτό και κατάφερε να ανεβεί στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε την επιτυχημένη του πορεία στη Super League Interwetten, ο οποίος επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0 και ανέβηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, χάρη στο γκολ του Σνάιντερ στο 63ο λεπτό. Με αυτή τη νίκη οι Ηπειρώτες παραμένουν σε τροχιά playoffs, ενώ ανέβηκαν (προσωρινά) στην τέταρτη θέση.

Οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους, ωστόσο είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία για ένα ακόμα παιχνίδι και αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί στην επίθεση, βρίσκοντας γκολ στην πρώτη τους τελική στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Καραχάλιος έκανε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, ο Μελίσσας έπεσε στη γωνιά του, αλλά απομάκρυνε την μπάλα προς το ύψος του πέναλτι, όπου βρισκόταν ο Σνάιντερ, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο παρά τη διάθεση και την κινητικότητα που έδειξαν, απείλησαν σε ελάχιστες περιπτώσεις την εστία του Λοντίγκιν. Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες δεν φανήκαν ιδιαίτερα απειλητικές για τις δύο εστίες, με τις αντίπαλες άμυνες να κάνουν καλή δουλειά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια πολύ ωραία πρωτοβουλία των δύο ομάδων. Από τη μία μπήκαν με μπλουζάκια "μη με χτυπάτε άλλο", μια ενέργεια που θα γίνει σε όλες τις αναμετρήσεις της αγωνιστικής, ενώ οι παίκτες του Παναιτωλικού είχαν το όνομα του Άλκη στην πλάτη τους.

Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν έδειξαν πολλά πράγματα, καθώς οι δύο άμυνες έκαναν πολύ καλή δουλειά. Στο 13ο λεπτό, ο Καρέλης απείλησε για πρώτη φορά από πλευράς των γηπεδούχων, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, ανάγκασε τον Λοντίγκιν να παραχωρήσει κόρνερ με ωραία επέμβαση.

Στο 29ο ο Περέα έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα προς τον Πίρσμαν μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο Μπαρμπόσα την τελευταία στιγμή έσωσε τους γηπεδούχους. Αυτή ήταν η πιο επικίνδυνη ενέργεια του ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο. Νωρίτερα μια σέντρα σουτ του Σνάιντερ κατέληξε άουτ.

Στο 45ο λεπτό ο Καρέλης υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα και έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Λοντίγκιν. Τελευταία τελική στο πρώτο μέρος ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα στο 45+3' πέρασε άουτ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Τα ηνία ο Παναιτωλικός το γκολ ο ΠΑΣ

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός ήταν πιο κινητικός και προσπάθει να βρει το γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρίγματα, ωστόσο η πρώτη τελική στο 58ο λεπτό, με το σουτ του Μόρσεϊ να περνάει άουτ.

Ένα λεπτό μετά ο Λώλης έκανε ένα σουτ, το οποίο πέρασε άουτ, δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Μελίσσα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε μετά το γκολ του Σνάιντερ να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης δίχως, όμως αποτέλεσμα, με τους Ηπειρώτες να διατηρούν χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα στο σκορ, καθώς δημιούργησαν λίγες φάσεις προς την εστία του Λοντίγκιν.

Ενδεικτικό είναι ότι παρά τις αλλαγές που έκανε ο Αναστασίου και τη νέα πνοή που έφεραν αυτές στην ομάδα, ο ΠΑΣ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Στο φινάλε λίγο έλειψε να ανεβούν τα αίματα, καθώς ο γενικός αρχηγός του Παναιτωλικού χτύπησε τον Περέα, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πράγματα ηρέμησαν.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ