STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-0: Σπουδαία νίκη με Μεντόσα οι γηπεδούχοι, σε μπελάδες το τριφύλλι

Ο Μεντόσα πανηγυρίζει το 1-0 στο Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός | 19 Φεβρουαρίου 2022
Ο Μεντόσα πανηγυρίζει το 1-0 στο Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός | 19 Φεβρουαρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Παναιτωλικός με ένα εκπληκτικό γκολ του Μεντόσα με εκτέλεση φάουλ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0, πήρε μια ακόμη μεγάλη νίκη τη φετινή σεζόν και έβαλε σε μπελάδες τους πράσινους που είδαν τον Ανέστη να αποκρούει και πέναλτι του Καρλίτος ενόψει των playoffs.

Μια ακόμη εκτός έδρας ήττα τη φετινή σεζόν γνώρισε ο Παναθηναϊκός. Αυτή τη φορά με 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 24η αγωνιστική, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν ένα υπέροχο τέρμα με εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα ο οποίος βρήκε δίχτυα και επί των πράσινων μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Αγρινίου υπέταξε έτσι μια ακόμη μεγάλη ομάδα στην έδρα της, την ώρα που ο Παναθηναϊκός που ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρήκε τρόπο να χάσει ένα ακόμη παιχνίδι, καθώς είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι που κέρδισε αλλά ο Γιάννης Ανέστης απέκρουσε την εκτέλεση του Καρλίτος, κράτησε το 1-0 και μπόρεσε μέχρι τέλος να φτάσει στη νίκη και το τρίποντο.

Ο Παναιτωλικός πήρε έτσι ένα σπουδαίο τρίποντο και υπό προϋποθέσεις μπορεί να διεκδικήσει και την είσοδο του στα playoffs του πρωταθλήματος αρκεί να κάνει ο ίδιος το δύο στα δύο. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός μπήκε σε μπελάδες ενόψει της εισόδου του στα playoffs. Ναι μεν κρατάει την τύχη στα χέρια του αλλά δεν είναι δεδομένη η παρουσία του αν δεν πάρει βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Στον πάγκο ο Παλάσιος

Ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να παρατάξει με αλλαγές τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Παναιτωλικό καθώς εκτός του τιμωρημένου Σένκεφελντ με τον Σάρλια να παίρνει τη θέση του άφησε στον πάγκο τους Παλάσιος και Ιωαννίδη και έβαλε στο αρχικό σχήμα του τριφυλλιού τον Βιτάλ και τον Καρλίτος. Ιδίως η μη χρησιμοποίηση του Αργεντινού που ήταν εκ των κορυφαίων των πράσινων στα προηγούμενα ματς δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό καθώς ο Βιτάλ ήταν ωσεί παρών στο διάστημα που αγωνίστηκε στην αναμέτρηση.

Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου είχε ξανά στο αρχικό σχήμα του Παναιτωλικού τον Γιάννη Ανέστη ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Αγρινίου καθώς είχε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις και μάλιστα έπιασε και το πέναλτι του Καρλίτος σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα.

Ένα γκολ που δεν μέτρησε όλο το πρώτο μέρος

Στο πρώτο μέρος έγιναν ελάχιστα πράγματα από τις δύο ομάδες. Τα μόνα αξιοσημείωτα ήταν μια καλή φάση του Καρλίτος και επέμβαση του Ανέστη και ένα γκολ από τον Σάρλια το οποίο δεν μέτρησε στο 35' και για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα σε κόρνερ από τα δεξιά ο Σάρλια πήρε την πρώτη κεφαλιά ο Βέλεθ προσπάθησε να την κρατήσει εντός γηπέδου και την γύρισε με κεφαλιά προς τον Κροάτη που σκόραρε. Ο πρώτος βοηθός έδειξε πως η μπάλα είχε βγει έξω με τον Σιδηρόπουλο να ακυρώνει το γκολ μετά και την υπόδειξη από το VAR.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Άνοιξε το σκορ με το καλημερά στο δεύτερο μέρος ο Μεντόσα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 46' ο Παναιτωλικός κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο εκτός περιοχής από τα δεξιά. Ο Μεντόσα έστησε τη μπάλα, πήρε τα μέτρα και εκτέλεσε το φάουλ. Ο μέσος της ομάδας του Αγριν΄πιου έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα του Διούδη ο οποίος έκανε την προσπάθεια του για να τη διώξει αλλά δεν μπόρεσε με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να ανοίξει το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει και να δημιουργήσει τελικές ευκαιρίες παρά το γεγονός ότι έψαχνε με κάθε τρόπο ένα γκολ με το οποίο θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια αλλά δεν τα κατάφερε.

Έπιασε πέναλτι του Καρλίτος ο Ανέστης

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε από το ματς τους Γκατσίνοβιτς και Βιτάλ, πέρασε σε αυτό τους Ιωαννίδη, Παλάσιος και έγινε περισσότερο απειλητικός παίζοντας άλλωστε και με δίδυμο στην επίθεση.

Μάλιστα το τριφύλλι κέρδισε πέναλτι στο 67' όταν ο Ιωαννίδης δέχτηκε μαρκάρισμα με τα χέρια μέσα στην περιοχή από τον Κορνέλιους με τον Σιδηρόπουλο να δίνει το πέναλτι. Απόφαση που επικύρωσε και το VAR.

Ο Καρλίτος, πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού πήρε τη μπάλα την έστησε στη βούλα και ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Ισπανός έστειλε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά με τον Ανέστη να πέφτει σωστά να αποκρούει και να κρατάει το 1-0 για την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή, να προσπαθεί να ψάχνει την ισοφάριση αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης και το 1-0 παρέμεινε έως το τέλος.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ