STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Λαμία 1-2: Διπλό στο Αγρίνιο και βλέπουν playoffs οι Φθιωτοί

Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν το γκολ επί του Παναιτωλικού
Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν το γκολ επί του Παναιτωλικού EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Μάλτσι και Νούνιες επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-1, έκανε το διπλό, ανέβηκε στην 6η θέση και βλέπει playoffs. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τρία δοκάρια με Χουάνπι, Καρέλη και Ζοάο Πέδρο.

Η Λαμία έφτασε σε ένα σπουδαίο διπλό στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό επικρατώντας με 2-1 με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Μάλτσι και Νούνιες και με τους τρεις πόντους που πήραν ανέβηκαν στην 6η θέση και βλέπουν playoffs.

Αντίθετα ο Παναιτωλικός γνώρισε την ήττα σε ένα ακόμη παιχνίδι. Παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και έχει δύσκολο έργο. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι στην αναμέτρηση με τη Λαμία καθώς είχε τρία δοκάρια με τους Χουάνπι, Καρέλη και Ζοάο Πέδρο.

Τα xgoals της αναμέτρησης Παναιτωλικός - Λαμία
Τα xgoals της αναμέτρησης Παναιτωλικός - Λαμία SPORT24/OPTA

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ενδιαφέρον με τρία γκολ, τέσσερα δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες και τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω σε ένα ματς όπου και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και είχαν από ένα ημίχρονο η κάθε μία. Η Λαμία ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος ενώ ο Παναιτωλικός ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο 45λεπτο αλλά είδε τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν ένα γκολ που τους έδωσε το τρίποντο.

Πήρε προβάδισμα στην πρώτη τελική η Λαμία

Η Λαμία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της τελική προς την εστία του Καπίνο. Στο 11' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ από τα δεξιά με τον Καρλίτος να εκτελεί προς το ύψος του πέναλτι όπου ο Μάλτσι νίκησε την άμυνα της Λαμίας στον αέρα και με κεφαλιά την έστεθλε στα δίχτυα για το 0-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Τσιλούλη έφυγε πάνω από την εστία του Καπίνο ενώ στο 16' ο Παναιτωλικός απείλησε για πρώτη φορά με τον Καρέλη αλλά το εναέριο σουτ του Έλληνα επιθετικού έφυγε έξω.

Η Λαμία θα μπορούσε να κάνει δύο τα τέρματα της στο 34' όταν ο Καρλίτος υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα εκτός περιοχής, απέφυγε τον αντίπαλο του, μπήκε σε αυτή, έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Καπίνο να διώχνει με το πόδι.

Διπλό δοκάρι ο Παναιτωλικός σε λίγα δευτερόλεπτα

Ο Παναιτωλικός έφτασε στην καλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος στο 44' με διπλό δοκάρι από τους Χουάνπι και Καρέλη μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αρχικά σε σέντρα από τα αριστερά ο Χουάνπι πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή δεν απομακρύνθηκε και ο Καρέλης μπήκε στη φάση, έκανε το πλασέ με το αριστερό, και είδε τη μπάλα να σταματάει ξανά στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ.

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τη Λαμία μπροστά στο σκορ από το γκολ του Μάλτσι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Γκολ από τα αποδυτήρια ο Παναιτωλικός

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για τον Παναιτωλικό και τον Γιάννη Πετράκη να μην έχει προλάβει καν να πάει στον πάγκο του. Σε εκτέλεση πλαγίου άουτ από τα αριστερά ο Σενγκέλια μέσα στην περιοχή έκανε το τακουνάκι, ο Καρέλης προσπάθησε να φέρει τη μπάλα μπροστά του, αυτή βρήκε στον Τζανδάρη και στρώθηκε στον Μαυρία ο οποίος είχε πατήσει περιοχή και με ωραίο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της νίκης χωρίς αποτέλεσμα όμως μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Είχαν κάποιες τελικές αλλά χωρίς αυτές να απειλήσουν αντίστοιχα τους Καπίνο και Κοσέλεφ ενώ τόσο ο Γιάννης Πετράκης όσο και ο Λεωνίδας Βόκολος προχώρησαν σε αλλαγές για την ομάδα τους.

Στο 70' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο ματς ενώ στο 76' ο Καρλίτος από καλή θέση σούταρε εκτός εστίας. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 77' με το σουτ του Ντουάρτε να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Κοσέλεφ.

Στο 78' ο Ζοάο Πέδρο είχε και αυτός δοκάρι. Σε σέντρα από τα αριστερά ο σέντερ φορ των γηπεδούχων πήρε την κεφαλιά και σημάδεψε και αυτός το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Νούνιες έδωσε το τρίποντο στη Λαμία

Στο 82' η Λαμία βρήκε και δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση σε μια αντεπίθεση από τα αριστερά. Ο Νούνιες έγινε αποδέκτης της μπάλας, συνέκλινε προς το κέντρο, χωρίς να έχει πίεση και έκανε και το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής ανενόχλητος για να νικήσει τον Καπίνο και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και το 2-1 υπέρ της Λαμίας έμεινε με τους Φθιωτούς να φτάνουν σε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας και της μάχης που δίνουν να μπουν στα playoffs.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναιτωλικός - Λαμία
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναιτωλικός - Λαμία SPORT24/OPTA

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μαυρίας (90+1' Μπακάκης), Μπρούνο Ντουάρτε, Στάγιτς, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες (90+1' Μπουζούκης), Χατζηθεοδωρίδης (76' Πέδρο), Καρέλης, Σενγκέλια (65' Ντίαζ) Χουάνπι (65' Φρεντερίκο Ντουάρτε).

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες, Καρλίτος (80' Τσούκαλος), Ρούμπεν Μαρτίνεθ (73' Σίντκλεϊ), Σιμόν, Μάλτσι (90+1' Κορνέζος), Παπαδόπουλος, Τσιλούλης (73' Τόσιτς), Αμαράλ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ