STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Λαμία 1-0: Ο Νταγκό υπέγραψε την επιστροφή στις νίκες

Ο Νταγκό πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του Παναιτωλικού κόντρα στην Λαμία | 16 Φεβρουαρίου 2022
Ο Νταγκό πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του Παναιτωλικού κόντρα στην Λαμία | 16 Φεβρουαρίου 2022 EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός έψαξε περισσότερο το γκολ από την Λαμία και το βρήκε με τον Νταγκό στο 56ο λεπτό για να πάρει τη νίκη με 1-0 σε εξ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Super League Interwetten και να επιστρέψει μετά από καιρό στις επιτυχίες.

Ο Παναιτωλικός κυνηγούσε την επιστροφή στις νίκες μετά από ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων (1 ισοπαλίες - 3 ήττες) και το έκανε την πλέον κατάλληλη στιγμή. Το απόγευμα της Τετάρτης (16/2) υποδέχτηκε την Λαμία σε εξ αναβολης ματς της 17ης αγωνιστικής της Super League Interwetten και το φινάλε τον βρήκε να επικρατεί δίκαια με 1-0 με σκόρερ τον Νταγκό στο 56ο λεπτό, για να πανηγυρίσει την πρώτη του εντός έδρας επιτυχία για το 2022 και να ξεφύγει 12 πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στον αντίποδα, η Λαμία δεν έπιασε καλή απόδοση, απείλησε μόλις μία φορά σε όλο το ματς και μοιραία υπέστη την τρίτη διαδοχική εκτός έδρας ήττα της (είχαν προηγηθεί αυτές σε Περιστέρι και Λεωφόρο) για να παραμείνει καθηλωμένη στην 12η θέση και με μόλις πέντε περισσότερους από τον 13ο Ατρόμητο που την κυνηγάει για να τη βάλει από κάτω στη βαθμολογία.

Τον έλεγχο ο Παναιτωλικός, σε θέση άμυνας η Λαμία

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης είχε καλό ρυθμό, υψηλή αγωνιστική ένταση και ελάχιστες διακοπές, ωστόσο αυτό που του έλειπε ήταν οι καθαρές ευκαιρίες στις δύο περιοχές.

Ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που είχε τον ξεκάθαρο έλεγχο, με τη μπάλα να βρίσκεται περισσότερη στα πόδια των παικτών του, με την Λαμία από την πλευρά της να απειλεί ελάχιστα και να κοιτάζει απλά να κλείνει χώρους και να προστατεύει τον κίπερ Γκαραβέλη.

Αυτό αποτυπώθηκε πιστά και στους αριθμούς, με την ομάδα του Αναστασίου να έχει 5 τελικές (3 εντός εστίας) και 0,59 στα xgoals και εκείνη του Γρηγορίου μόλις 1 τελική (εκτός εστίας) και 0,05 xgoals.

Ουσιαστικά, η μοναδική φορά που ο Παναιτωλικός άγγιξε το 1-0 ήταν στο 40ο λεπτό με τον καλύτερο παίκτη του στο ματς, Νταγκό, που συνδυάστηκε υποδειγματικά με τον Βέργο και βρέθηκε σε θέση βολής, για να κάνει όμως το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία μπήκε με πιο επιθετική διάθεση και στα πρώτα λεπτά ήταν εκείνη που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της, όμως ο Παναιτωλικός δημιούργησε τις ευκαιρίες που έφεραν εντέλει και το γκολ.

Ο Νταγκό άξιζε το (πρώτο του) γκολ και το βρήκε

Ο Κορνέλιους προειδοποίησε στο 54' με το δυνατό σουτ του εκτός περιοχής που υποχρέωσε τον Γκαραβέλη σε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ ενώ δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0 με τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας του Αγρινίου.

Από θέση αριστερά ο Νταγκό άρχισε να πλησιάζει την αντίπαλη περιοχή, για να συγκλίνει και να κάνει το συρτό δεξί σουτ λίγο πριν το ημικύκλιο στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Γκαραβέλη.

Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα αφού ανάγκασε πλέον την Λαμία να ανέβει στο γήπεδο και να ψάξει την ισοφάριση, με τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο στους Φθιώτες και να μην απειλούνται αλλά αντίθετα να είναι εκείνοι που έδειχναν πιο ικανοί για δεύτερο γκολ έχοντας περισσότερους ελεύθερους χώρους στη διάθεσή τους.

Στο 80' μάλιστα είχαν καλή στιγμή για να κάνουν δύο τα τέρματά τους, με τον Ντουάρτε να γίνεται κάτοχος της μπάλας από κάθετη του Ντίας και να επιχειρεί έξυπνο σκαφτό πλασέ, για να στείλει τη μπάλα να βρει στο οριζόντιο δοκάρι πριν φύγει άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Λαμία απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο ματς, με την κεφαλιά του Μανούσου που βρήκε τον Ανέστη σε ετοιμότητα, με τη φάση αυτή να είναι και η τελευταία στο παιχνίδι για κάποια από τις δύο ομάδες, με τους Αγρινιώτες να κρατούν με σχετική άνεση το υπέρ τους 1-0 από το παρθενικό γκολ του Νταγκό με τη φανέλα τους και να παίρνουν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στη μάχη για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ