ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Παναιτωλικός: Μένει στη Super League, απαλλάχθηκε για την υπόθεση στοιχηματισμού του Κουτσοσπύρου

Ο Καρέλης πανηγυρίζει το γκολ του στο Ιωνικός - Παναιτωλικός | 6 Μαρτίου 2022
Ο Καρέλης πανηγυρίζει το γκολ του στο Ιωνικός - Παναιτωλικός | 6 Μαρτίου 2022 EUROKINISSI

Η επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε να επιβάλει ποινή 300.000 ευρώ πρόστιμο στον Παναιτωλικό για την υπόθεση στοιχηματισμού στου Κουτσοσπύρου στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Θα αγωνιστεί κανονικά στη Super League η ομάδα του Αγρινίου σε πρώτη φάση.

Η επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ έκανε γνωστή την απόφασή της για την υπόθεση του Παναιτωλικού που αφορούσε στοιχηματισμό του Χρήστου Κουτσοσπύρου, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο τότε γενικός αρχηγός των Αγρινιωτών είχε στοιχηματίσει σε κίτρινη κάρτα στον Κορνέλιους.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή δεοντολογίας αναγνώρισε πως η ομάδα του Αγρινίου δεν έχει προβεί σε χειραγώγηση του αγώνα και έτσι απάλλαξε τον Παναιτωλικό από την κατηγορία.

Ο Παναιτωλικός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 300.000 ευρώ για στοιχηματισμό στελέχους εν αγνοία της ομάδας και επιβλήθηκε επίσης ποινή 20.000 ευρώ στον Κορνέλιους. Οι Αγρινιώτες έχουν την δυνατότητα να προβούν σε έφεση, για να σβήσουν την παραπάνω τιμωρία.

Παράλληλα, η επιτροπή δεοντολογίας απαγορεύει για δέκα χρόνια στον Κουτσοσπύρο την είσοδο στα γήπεδα, όπως και την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Την ίδια ώρα θα χρειαστεί να πληρώσει το πρόστιμο των 40.000 ευρώ.

Έτσι και τυπικά ο Απόλλωνας Σμύρνης υποβιβάζεται στη Super League 2, ενώ η Λαμία και η Βέροια θα μονομαχήσουν σε διπλούς αγώνες μπαράζ για το τελευταίο εισιτήριο της πρώτης κατηγορίας. Τη Δευτέρα (6/6) θα γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας των playouts.

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ