STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Ιωνικός 0-1: Διπλό παραμονής για την ομάδα της Νίκαιας με Σεμπά

Οι παίκτες του Ιωνικού πανηγυρίζουν το γκολ επί του Παναιτωλικού | 8 Απριλίου 2023
Οι παίκτες του Ιωνικού πανηγυρίζουν το γκολ επί του Παναιτωλικού | 8 Απριλίου 2023 INTIME SPORTS

Ο Ιωνικός ήθελε περισσότερο τη νίκη επί του Παναιτωλικού και την πήρε με 1-0 με σκόρερ τον Σεμπα, κέρδισε για πρώτη φορά στο Αγρίνιο, και ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Ιωνικός είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό και και μετά τα τελευταία αποτελέσματα στα playouts και έψαχνε μια σημαντική νίκη. Αυτή ήρθε στο Αγρίνιο και μάλιστα ήταν και ιστορική για τον Ιωνικό που κέρδισε πρώτη φορά εκτός έδρας τον Παναιτωλικό με 1-0.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Σεμπά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο πρώτο μέρος. Ένα πέναλτι που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι με τη χρήση του VAR για χέρι του Μλάντεν. Ο Ιωνικός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου καθώς είχε δοκάρι με τον Ελευθεριάδη αλλά στη συνέχεια έδωσε χώρο στους γηπεδούχους.

Δεν το πλήρωσε όμως καθώς οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου ήταν άστοχοι και άτυχοι. Έχασαν αρκετές ευκαιρίες ενώ είχαν και δοκάρι με τον Κολοβό στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Οι τελικές και τα xgoals στο Παναιτωλικός - Ιωνικός | 8 Απριλίου 2023
Οι τελικές και τα xgoals στο Παναιτωλικός - Ιωνικός | 8 Απριλίου 2023 SPORT24/OPTA

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και με τον Ιωνικό να έχει τη μπάλα στα πόδια του αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Το πρώτο σουτ στην αναμέτρηση ήρθε στο 13' από τον Μασάς αλλά ήταν άστοχο. Ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Φαντιγκά στο 25'.

Στο 32' ο Φαντιγκά, που αντικαταστάθηκε μετά απ' αυτή τη φάση λόγω τραυματισμού, έκανε ένα ωραίο σλάλομ και κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής. Από την εκτέλεση του η μπάλα έφτασε στον Μασάς που έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μλάντεν. Ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι αλλά το VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση. Αυτό έγινε και εν τέλει άλλαξε την απόφαση του και έδωσε το πέναλτι.

Ο Σεμπά ανέλαβε την εκτέλεση του και ευστόχησε καθώς νίκησε τον Ανέστη που έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία αλλά δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό καθώς στο 53' ο Στάιτς βρέθηκε εκτός περιοχής, επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει έξω.

Ο Ιωνικός απάντησε με δοκάρι του Ελευθεριάδη σε μια ωραία φάση. Οι φιλοξενούμενοι έκοψαν τη μπάλα, βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Σεμπά να κάνει το τακουνάκι προς τον Έλληνα επιθετικό που σούταρε με τη μία, έτρεξε για να πανηγυρίσει αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ανέστη.

Μετά το 70' οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο με στόχο να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και ένα πολύ σημαντικό τρίποντο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να πάρει τη μπάλα στα πόδια του και να απειλήσει αρχικά στο 74' όταν ο Αποστολάκης έδωσε στον Ζοάο Πέντρο, αυτός με τη μία βρήκε τον Καρέλη που έκανε ένα αδύναμο σουτ και ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε τη μπάλα.

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι με τον Κολοβό. Ο Μλάντεν έκανε μια υπέροχη μπαλιά προς τον Αποστολάκη που γύρισε με τη μια παράλληλα στον Κολοβό ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα στη συνέχεια της φάσης η μπάλα πήγε στον Καρέλη που προσπάθησε να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Παναιτωλικός - Ιωνικός | 8 Απριλίου 2023
Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Παναιτωλικός - Ιωνικός | 8 Απριλίου 2023 SPORT24/OPTA

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας (42' Αποστολάκης), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (46' Στάιτς), Μάρτενσον, Ντίας (76' Ξενιτίδης), Σενγκέλια (46' Χουάνπι), Κολοβός, Μόρσεϊ (64' Ζοάο Πέντρο), Καρέλης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (32' Ελευθεριάδης), Σεμπά (90+1' Γούλερι), Μαντζής, Μασάς (68' Ούγκο Σόουζα).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ