STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 2-3: Πέρασαν από το Αγρίνιο και έκαναν τεράστιο άλμα για την παραμονή

Οι παίκτες του Ατρομήτου πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ που πέτυχαν κόντρα στον Παναιτωλικό
Οι παίκτες του Ατρομήτου πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ που πέτυχαν κόντρα στον Παναιτωλικό EUROKINISSI

Ο Ατρόμητος πέρασε από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 3-2. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου είχαν απάντηση στα δύο πρώτα γκολ των Περιστεριωτών, όχι όμως και στο εκπληκτικό γκολ του Κουλούρη, που ήταν πρωταγωνιστής για ένα ακόμα παιχνίδι.

Ο Ατρόμητος έκανε τεράστιο άλμα για να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς πέτυχε μια ακόμα σημαντική στο Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού 3-2 για την τρίτη αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Περιστεριωτών ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ευθύμης Κουλούρης, ο οποίος με ένα γκολ "ποίημα" και μια ασίστ συνέβαλε τα μέγιστα για την επικράτηση της ομάδας του Κρις Κόλμαν.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πέτυχαν γκολ στα 47 δευτερόλεπτα με τον Έρλινγκμαρκ. Οι Περιστεριώτες έφυγαν ωραία στην αντεπίθεση και ο Κουλούρης αφού πήρε μια κόντρα έστρωσε στον Σουηδό μέσο και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον αρχηγό τους Χόρχε Ντίαζ στο 22ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντουάρτε από τα αριστερά, ο Κορνέλιους έπιασε μια κεφαλιά με τον Γιαννιώτη να απομακρύνει πάνω στον Ντίαζ. Ο Ουρουγουανός μέσος από κοντά με το γόνατο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Κόλμαν δεν άργησαν να ανακτήσουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μουνίθ έκλεψε την μπάλα στο μισό του Παναιτωλικού και με ένα εκπληκτικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 28ο λεπτό, αφήνοντας άγαλμα τον Ανέστη.

Το πρώτο ημίχρονο είχε να δώσει κι άλλα πράγματα στο Αγρίνιο, καθώς ο Παναιτωλικός είχε απάντηση και σε αυτό το γκολ του Ατρόμητου με τον Ντιάζ. Έπειτα από νέα εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο Ντίαζ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 36'.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν χορταστικό, όχι όμως και το δεύτερο, στο οποίο οι δύο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές στα μετόπισθεν. Ωστόσο ο Κουλούρης με το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε χάρισε το τρίποντο στον Ατρόμητο που έκανε τεράστιο άλμα για την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός παραμένει χωρίς βαθμό στη διαδικασία των playouts.

Χορταστικό πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο μέρος ήταν χορταστικό και είχε όλα όσα θέλουμε να βλέπουμε σε έναν αγώνα. Πολλά γκολ, πάθος από τις δύο ομάδες με σκληρά μαρκαρίσματα στα όρια του επιτρεπτού και γρήγορο ρυθμό. Ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος στο πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου, ενώ στο δεύτερο κατά κύριο λόγο κυριάρχησε ο Παναιτωλικός.

Μετά το γκολ του Έρλινγκμαρκ, ο Μουνίθ έφτασε μια ανάσα από το να πετύχει και δεύτερο γκολ στο Μουνίθ, ο οποίος με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ανέστη στο 5'.

Οι δύο ομάδες δεν έκαναν πολλές ευκαιρίες και στις δύο εστίες και στις περιπτώσεις εκ των περιπτώσεων σκόραραν, παρ' όλα αυτά διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Μετά το δεύτερο γκολ του Ντίαζ, ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο να φέρει τούμπα το ματς στο ημίχρονο, όμως το σουτ του Νταγκό μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ στο 40'.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο οι δύο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές και κατάφεραν να υπερασπιστούν με μεγαλύτερη ευκολία τις δύο εστίες τους. Οι δύο ομάδες έχτισαν σετ επιθέσεις με περισσότερες πάσες και πιο αργή ταχύτητα και με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι αιφνιδιασμοί.

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να απειλήσει, όμως οι προσπάθειες του Χαρίση και του Στρουγγή στο 47' και το 49' κατέληξαν λίγο άουτ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Παναιτωλικός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερος μέρος στο 54'. Ο Βέργος έπιασε μια κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των Περιστεριωτών έπειτα από σέντρα από τα δεξιά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πέτυχαν ένα ακόμα γκολ, χάρη στο πανέμορφο τέρμα του Κουλούρη.

Μετά το 3-2 ο Παναιτωλικός προσπάθει να πάρει το τρίποντο, αλλά δεν απείλησε την εστία του Γιαννιώτη. Οι πολλές αλλαγές δεν άφησαν τις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό, κάτι που ευνόησε τον Ατρόμητο που είχε το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ. Τελευταία υποψία ευκαιρίας ήταν στο 90ο λεπτό, όπου ο Καρέλης δεν μπόρεσε να επωφεληθεί μια ανάστατωση στα μετόπισθεν του Ατρομήτου.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ