STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Άρης 0-2: Επιστροφή στις νίκες από την άσπρη βούλα

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν το γκολ του Καμαρά επί του Παναιτωλικού | 30 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν το γκολ του Καμαρά επί του Παναιτωλικού | 30 Ιανουαρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε ανεπιτυχή αποτελέσματα επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού εκτός έδρας με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι από τους Ματίγια και Καμαρά.

Χρειάστηκαν δύο εύστοχα πέναλτι, το πρώτο αμφισβητούμενο, για τον Άρη για να φτάσει στην πρώτη του νίκη μέσα στο 2022 επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού πετυχαίνοντας μάλιστα και τα πρώτα γκολ σε αυτή τη νέα χρονιά.

Οι "κιτρινόμαυροι" έφυγαν με το διπλό από το Αγρίνιο και ανέβηκαν στην 7η θέση καθώς προσπέρασαν στη σχετική βαθμολογία τον ΟΦΗ. Από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός ο οποίος είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Θανάση Τζήλου με τον Γιάννη Αναστασίου στο ημίχρονο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να διαμαρτύρεται θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από το ματς αλλά στάθηκε και άτυχος.

Ο Άρης βρήκε δύο γρήγορα γκολ στην αναμέτρηση, από την άσπρη βούλα, με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι από τους Ματίγια και Καμαρά και εν συνεχεία είχε ένα δοκάρι και κάποιες φάσεις για να πετύχει και τρίτο γκολ. Όλα αυτά μέχρι το 60' καθώς εν συνεχεία έπεσε ο ρυθμός της ομάδας του Μάντζιου η οποία προερχόταν από 120 λεπτά αγώνα στη διάρκεια της εβδομάδας.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός στο πρώτο μέρος έδειξε να επηρεάζεται περισσότερο από τις αποφάσεις του Τζήλου και τα δύο πέναλτι εις βάρος του με αποτέλεσμα οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου να χάσουν το μυαλό τους. Ναι μεν βγήκαν καλά στην αντεπίθεση αλλά δεν είχαν κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ.

Τα κατάφεραν στο δεύτερο μέρος όταν έβαλαν τη μπάλα κάτω, απείλησαν, είχαν δοκάρι και αν είχαν μειώσει το σκορ θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο μέχρο το τέλος της αναμέτρησης.

Δύο γκολ από την άσπρη βούλα σε 15 λεπτά

Ο Άρης κατάφερε να σκοράρει ουσιαστικά στην πρώτη του επίθεση από ένα πέναλτι που έδωσε ο Τζήλος με χαρακτηριστική ευκολία αλλά ήταν αρκετά αμφισβητούμενο. Ο Εντιαγέ στο 2' μπήκε στην περιοχή, έδειξε να γλιστράει υπό την πίεση του Φλόρες και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε πέναλτι. Το VAR δεν άλλαξε την απόφαση του Τζήλου και ο Ματίγια ανέλαβε την εκτέλεση του για να νικήσει τον Μελίσσα για το 1-0 στο 5' της αναμέτρησης.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βγει στην επίθεση και να ισοφαρίσει άμεσα, πέτυχε και ένα γκολ με τον Καρέλη που σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ, αλλά άφησε αρκετούς κενούς χώρους στην άμυνα με αποτέλεσμα και ο Άρης να βρει τις φάσεις και ένα δεύτερο γκολ σε μια γρήγορη αντεπίθεση. Στο 18' ο Καμάρα βρήκε τον Μαντσίνι μέσα στην περιοχή, αυτός πρόλαβε τον Μελίσσα, που τον ανέτρεψε και ο Τζήλος έδειξε και πάλι το πέναλτι.

Ο Καμαρά ανέλαβε αυτή τη φορά να εκτελέσει και έστειλε από την άλλη πλευρά τον γκολκίπερ της ομάδας του Παναιτωλικού δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Παναιτωλικός βγήκε στην επίθεση, πάτησε στην περιοχή του Άρη και είχε ένα δοκάρι με τον Αποστολάκη και δύο-τρεις καλές στιγμές με τον Καρέλη ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Έλληνας επιθετικός μάλιστα ζήτησε πέναλτι στο 36' σε μια προσπάθεια του για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα καθώς ένιωσε ένα σπρώξιμο από πίσω.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με το σουτ στο δοκάρι του Μπρούνο Γκάμα και τη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη να γράψει το 3-0 και να "κλειδώσει" τη νίκη του από το πρώτο 45λεπτο.

Η ανάπαυλα βρήκε τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για τη διαιτησία του Τζήλου με πρώτο και καλύτερο τον Αναστασίου που είχε έντονα παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Στο 47' ο Μεντόσα μετά από γέμισμα μέσα στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Σιαμπάνη να διώχνει τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Άτυχος ο Παναιτωλικός

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με τον Παναιτωλικό να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ για να μειώσει το σκορ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Μεντόσα έπιασε ένα απίστευτο σουτ αρκετά έξω από την περιοχή και είδε τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Σιαμπάνη ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στο 61' οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές για να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας τους αλλά ούτε ο Γιάννης Αναστασίου, ούτε ο Άκης Μάντζιος πήραν όσα περίμεναν απ' αυτούς.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ενώ ο Άρης από την πλευρά του λόγω και της κούρασης από το ματς Κυπέλλου την Πέμπτη γύρισε πίσω για να κρατήσει το υπέρ της σκορ και να φτάσει στην πρώτη νίκη μέσα στο 2022.

Ουσιαστικά η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα χάθηκε στο 85' όταν ο Βέργος βρέθηκε εκτός περιοχής, έκανε το σουτ με τον Σιαμπάνη να διώχνει σε κόρνερ με μπλοζόν στην δεξιά του γωνία.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ