ΠΑΟΚ

Παικταράς με πήλινα πόδια

Παικταράς με πήλινα πόδια

Το Sport24 παρουσιάζει τον Μάαρτεν Μάρτενς. Το ενδιαφέρον της Γιουβέντους, η ευπάθεια στους τραυματισμούς και το πάθος για διάκριση (video).

Η Άλκμααρ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της επιβεβαίωσε ο πως ο Μάαρτεν Μάρτενς θα συνεχίσει την καριέρα του από το ερχόμενο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ.

Ο 29χρονος Βέλγος μεσοεπιθετικός εξέφρασε την ικανοποίηση του, για την συμφωνία με τον "Δικέφαλο του Βορρά" και εμείς παρουσιάζουμε ένα μεγάλο ταλέντο που μπορεί να κάνει πράγματα και θαύματα στο γήπεδο αν τον βοηθήσουν τα πόδια του.

Ο Μάρτενς, γεννήθηκε στην πόλη Έεκλο πραγματοποιώντας τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του στην Κλάουβερτς Μπασεβέλντε.

Σε ηλικία 8 ετών έγινε μέλος των ακαδημιών της Άντερλεχτ. Εκεί ήταν συμπαίκτης εκτός των άλλων με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ούρκο Πάρντο.

Το 2003 έδειξε ενδιαφέρον για τη απόκτηση του η Ρόντα, όμως προτίμησε να μείνει στο σύλλογο των Βρυξελλών. Την σεζόν 2003/04 έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα της Άντερλεχτ δίχως ωστόσο να πάρει χρόνο συμμετοχής, με εξαίρεση μία συμμετοχή υπό την καθοδήγηση του Ούγκο Μπρος.

Την αμέσως επόμενη σεζόν οι Βέλγοι τον παραχώρησαν με την μορφή δανεισμού στην Βάαλβαϊκ. Παίζοντας τόσο ως επιθετικό χαφ, όσο και ως εξτρέμ ο Μάρτενς έδειξε τα πρώτα ψήγματα του σπουδαίου ταλέντου του.

Το καλοκαίρι του 2005, η Βάαλβαϊκ τον απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας. Ο ποδοσφαιρικός αναλυτής, Γιόχαν Ντέρκσεν έκανε λόγο για έναν φανταστικό ποδοσφαιριστή.

Η συνεχής αγωνιστική βελτίωση του Μάρτενς δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Λουίς Φαν Χάαλ που εισηγήθηκε το καλοκαίρι του 2006 την απόκτηση του από την Άλκμααρ, όπως συνέβη και με την περίπτωση του συμπατριώτη του Ντεμπελέ.

Παικταράς με πήλινα πόδια

Στις 28 Οκτωβρίου 2007, ο Βέλγος άσος υπέστη τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό του της καριέρας του. Είναι χαρακτηριστικό πως κατάφερε να βρει θέση στο βασικό σχήμα της ΑΖ την επόμενη σεζόν (2008/09).

Εκείνη την περίοδο έπαιξε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια προσελκύοντας το ενδιαφέρον της Γιουβέντους. Ο Μάρτενς παρέμεινε όμως στην Άλκμααρ κατακτώντας το πρωτάθλημα (2008/09).

Τον Απρίλιο του 2011 υπέστη νέο τραυματισμό μετά την σύγκρουση του με τον πρώην συμπαίκτη του Ζιλ Σβερτς. Επανήλθε τέσσερις μήνες αργότερα σκοράροντας κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Ο Μάρτενς στάθηκε εκ νέου άτυχος μένοντας 3,5 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Τον Αύγουστο του 2012 πήρε το περιβραχιόνιο της Άλκμααρ.

Για ακόμη μία φορά όμως προδόθηκε από τραυματισμούς, αυτή τη φορά στο γόνατο με συνέπεια να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Με την εθνική Βελγίου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, τον Φεβρουάριο του 2007 έπειτα από κλήση του Ρενέ Βάντερεϊκεν. Τελευταία φορά αγωνίστηκε με τους "κόκκινους διαβόλους" το 2010, όταν στον πάγκο του βρισκόταν ο Ντικ Άντβοκαατ.

Παικταράς με πήλινα πόδια

Ο πρώην προπονητής του Μάρτενς στην Άλκμααρ, Χέρτιαν Φερμπίκ, είχε σκιαγραφήσει σε συνέντευξή του το προφίλ του Βέλγου μεσοεπιθετικού, ενώ σχολίασε και την ευαισθησία του σε τραυματισμούς.

"Ο Βέρνμπουλ και ο Μάρτενς είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο Βέρνμπλουμ είναι περισσότερο σαν τον Τζέραρντ. Πιέζει και τρέχει...

Παικταράς με πήλινα πόδια

Ο Μάρτενς είναι πιο κομψός πλέι μέικερ. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην Ολλανδία. Αλλά έπρεπε να του δώσουμε αρκετό χρόνο για να επιστρέψει από τους τραυματισμούς του.

Οι περισσότεροι παίκτες μπορούν να παίξουν μετά από ένα χτύπημα. Ο Μάρτενς, όμως, είναι ευαίσθητος", είπε συγκεκριμένα.

Δημιουργικός ποδοσφαιριστής, εξαιρετικός πασέρ, με καλή ντρίμπλα φιλοδοξεί να κάνει την διαφορά και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Δείτε τον Μάαρτεν Μάρτενς εν δράσει

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ