ΕΘΝΙΚΗ ΧΙΛΗΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στα playoff το Περού, οριστικά εκτός Κολομβία και Χιλή

Οι παίκτες του Περού πανηγυρίζουν την παρουσία τους στα playoffs | 29 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες του Περού πανηγυρίζουν την παρουσία τους στα playoffs | 29 Μαρτίου 2022 © 2022 AP PHOTO/MARTIN MEJIA

Το Περού κέρδισε 2-0 την Παραγουάη και πήρε την 5η θέση και την πρόκριση στα διηπειρωτικά playoffs και θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ενώ την ίδια ώρα αποκλείστηκαν οριστικά Κολομβία και Χιλή.

Ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ν. Αμερική, με το Περού να παίρνει την πέμπτη θέση που οδηγεί στα διηπειρωτικά playoffs μετά τη νίκη του επί της Παραγουάης με 2-0 με γκολ των Λαπαντούλα στο 5' και Γιοτούν στο 42' με τους παίκτες των "Ίνκας" να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς.

Το Περού τερμάτισε στην 5η θέση πίσω από Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Ισημερινό που είχαν προκριθεί, αποκτώντας το δικαίωμα να αντιμετωπίσουν τη νικήτρια των μπαράζ της Ασίας για την πρόκριση στο Κατάρ. Να σημειώσουμε ότι το Περού είχε προκριθεί μέσω playoffs και στο προηγούμενο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Αντίθετα οριστικά εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου έμεινε η Κολομβία, καθώς παρά τη νίκη της με 1-0 στην έδρα της Βενεζουέλας (45’ πεν. Χάμες), έμεινε στην έκτη θέση.

Η Χιλή τερμάτισε έβδομη μια και έχασε 2-0 εντός από την Ουρουγουάη (79’ Σουάρες, 90’ Βαλβέρδε), ενώ πρώτη τερμάτισε η Βραζιλία μετά το 4-0 στηΒολιβία (24’ Πακετά, 45’, 90΄ Ρισάρλισον, 66’ Γκιμαράες), με την Αργεντινή δεύτερη μετά το 1-1 στον Ισημερινό (90’ Βαλένσια – 24’ Άλβαρες).

Η βαθμολογία του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής

Η τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης της Νότιας Αμερικής

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΧΙΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ