ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Πρεμιέρα με τριάρα για τις ΗΠΑ και αποθέωση για την Ραπίνο

United States' Lindsey Horan, right, celebrates with Sophia Smith, left, and Megan Rapinoe after scoring during the Women's World Cup soccer match between the United States and Vietnam at Eden Park in Auckland, New Zealand, Saturday, July 22, 2023. (AP Photo/Abbie Parr)
United States' Lindsey Horan, right, celebrates with Sophia Smith, left, and Megan Rapinoe after scoring during the Women's World Cup soccer match between the United States and Vietnam at Eden Park in Auckland, New Zealand, Saturday, July 22, 2023. (AP Photo/Abbie Parr) AP PHOTO/ABBIE PARR

Οι Αμερικανίδες δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί κι επικράτησαν εύκολα του Βιετνάμ με 3-0 στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ 2023, που διεξάγεται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Αποθέωση για την Ραπίνο όταν μπήκε αλλαγή.

Η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί κι επικράτησε στο ρελαντί του Βιετνάμ με 3-0 στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ 2023, που διεξάγεται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Η "αστερόεσσα" στοχεύει στο τρίτο σερί τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κάνοντας μάλιστα και σχετικό ρεκόρ, αφού δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Στην πρώτη τους συμμετοχή σε Μουντιάλ, οι Βιετναμέζες πάλεψαν όσο μπορούσαν, αλλά η διαφορά είναι χαώδης

Η MVP του πρωταθλήματος της Βόρειας Αμερικής το 2022 με το Πόρτλαντ, Σοφία Σμιθ, πέτυχε δύο γκολ (14', 45+7'), ενώ το τρίτο σημείωσε η Χόραν (77'). Οι ΗΠΑ έχασαν και πέναλτι με την Άλεξ Μόργκαν στο 43', το οποίο απέκρουσε η τερματοφύλακας του Βιετνάμ, Κιμ Τραν Τραν Θι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το έκτο πέναλτι που δόθηκε σε ισάριθμες αναμετρήσεις από την έναρξη του Μουντιάλ και μόνο δύο κατέληξαν σε γκολ.

Χαμός στην είσοδο της Ραπίνο

Εξάλλου, στο τελευταίο της Παγκόσμιο Κύπελλο, η Μέγκαν Ραπίνο γιόρτασε την 200η συμμετοχή της, μπαίνοντας στο ματς στο 62ο λεπτό και σείστηκε το γήπεδο. Η Αμερικανίδα είναι μια εμβληματική φυσιογνωμία και πολυσχιδής προσωπικότητα, πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποδοσφαιρική της ικανότητα.

Μάλιστα, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή το 2020, ενώ τον Ιούλιο του 2022 ο Τζο Μπάιντεν τής απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Η Ραπίνο πήρε τη Χρυσή Μπάλα και επελέγη ως η Καλύτερη Παίκτρια της FIFA το 2019, λατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την εθνική των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, στο Μουντιάλ του 2015 και στο Μουντιάλ του 2019.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ