ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών: Η Σουηδία πέταξε έξω την πρωταθλήτρια ΗΠΑ, πρόκριση και για Ολλανδία

Sweden celebrate after defeating the United States in a penalty shootout in their Women's World Cup round of 16 soccer match in Melbourne, Australia, Sunday, Aug. 6, 2023. (AP Photo/Scott Barbour)
Sweden celebrate after defeating the United States in a penalty shootout in their Women's World Cup round of 16 soccer match in Melbourne, Australia, Sunday, Aug. 6, 2023. (AP Photo/Scott Barbour) AP PHOTO / SCOTT BARBOUR

Η Σουηδία απέκλεισε την πρωταθλήτρια κόσμου ΗΠΑ στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών στη διαδικασία των πέναλτι. Πρόκριση και για την Ολλανδία κόντρα στη Νότια Αφρική.

Η Σουηδία ανάγκασε τις ΗΠΑ να παραδώσουν τα σκήπτρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών και να μείνει εκτός προημιτελικών για πρώτη φορά. Στη διαδικασία των πέναλτι, επικράτησαν με 5-4 και προχώρησε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία.

Ο αγώνας μεταξύ δύο εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είχε πολύ άγχος και λίγες ευκαιρίες. Η παράταση δεν έδωσε τη λύση κι έτσι επιστρατεύτηκαν τα πέναλτι για το εισιτήριο της πρόκρισης.

Έπειτα από πέντε σερί καλές εκτελέσεις ήρθε ένα σερί τεσσάρων κακών. Όταν εξαντλήθηκαν τα πέντε πρώτα για την κάθε μία και ύστερα από εύστοχες έκτες εκτελέσεις, η Κέλι Ο' Χάρα έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι κι έδωσε την ευκαιρία στην Λίνα Χούρτινγκ να δώσει την πρόκριση στη Σουηδία.

Η εκτέλεση στα δεξιά έγινε αντιληπτή από την Αλίσα Νάχερ, η οποία έπεσε σωστά και απέκρουσε. Η μπάλα συνέχισε να πηγαίνει προς την εστία όμως και γι' αυτό η Νάχερ απέκρουσε ξανά.

Το παιχνίδι σταμάτησε και καμία από τις δύο ομάδες δεν ήξερε τι να κάνει. Όλοι περίμεναν τη Στεφανί Φραπάρ, η οποία με τη σειρά της περίμενε τον VAR. Τα πλάνα έδειξαν ότι η μπάλα είχε περάσει για ένα χιλιοστό την εστία του τέρματος πριν από τη δεύτερη επέμβαση και η Σουηδία είχε καταφέρει να νικήσει με 5-4 στις 14 εκτελέσεις πέναλτι.

Πρόκριση για την Ολλανδία

Νωρίτερα, η Ολλανδία αποδείχθηκε κυνική απέναντι στη Νότια Αφρική, αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και επικράτησε με 2-0 στο Σίδνεϊ. Η Τζιλ Ρορντ άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό της συνάντησης και η Λίνετ Μπερενστεϊν έκανε το 2-0 στο 68' απέναντι στις πρωταθλήτριες Αφρικής, που έχασαν με το κεφάλι ψηλά.

Στην προημιτελική φάση, οι φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης θα δώσουν ντέρμπι με την Ισπανία.

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

  • Ελβετία - Ισπανία 1-5
  • Ολλανδία - Νότια Αφρική 2-1
  • Ιαπωνία - Νορβηγία 3-1
  • Σουηδία - ΗΠΑ 5-4 πέν., 0-0 παρ. 0-0 κ.α.
  • 07/09 10:30 Αγγλία - Νιγηρία
  • 07/09 13:30 Αυστραλία - Δανία
  • 08/09 11:00 Κολομβία - Τζαμάικα
  • 08/09 14:00 Γαλλία - Μαρόκο

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. 11/08 Ισπανία - Ολλανδία
  2. 11/08 Ιαπωνία - Σουηδία
  3. 12/08 Αυστραλία ή Δανία - Γαλλία ή Μαρόκο
  4. 12/08 Αγγλία ή Νιγηρία - Κολομβία ή Τζαμάικα

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • 15/09 Νικήτρια 1 - Νικήτρια 2
  • 16/08 Νικήτρια 3 - Νικήτρια 4

* Ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί στις 19 Αυγούστου και ο τελικός στις 20 του μήνα.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ