ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Φωνάζει το Περού για "ληστεία" στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ουρουγουάη

Φάση από το Ουρουγουάη - Περού για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε σουτ του Περού, το VAR έδειξε No Goal
Φάση από το Ουρουγουάη - Περού για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε σουτ του Περού PRINTSCREEN/YOUTUBE CONMEBOL

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στη Λατινική Αμερική μετά από μια φάση στις καθυστερήσεις του Ουρουγουάη - Περού ύστερα από ευκαιρία των Περουβιανών και με το σκορ να βρίσκεται στο 1-0.

Η Ουρουγουάη και το Εκουαδόρ ήταν οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς τα ξημερώματα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Το Εκουαδόρ μπορεί να έχασε 3-1 από την Παραγουάη αλλά σε συνδυασμό με την ήττα του Περού από την Ουρουγουάη προκρίθηκε απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Το ματς του Μοντεβιδέο έληξε 1-0 ύστερα από γκολ του Αρασκαέτα στο 42’ και άφησε τους Περουβιανούς στη ζώνη των μπαράζ. Τα πράγματα όμως θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, αφού στις καθυστερήσεις του αγώνα ακολούθησε μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια το Περού βλέποντας τον Σέρχιο Ροσέτ μακριά από την εστία του προσπάθησε με μια λόμπα να σκοράρει, η μπάλα φάνηκε να περνάει τη γραμμή, ωστόσο ο ρέφερι του αγώνα Άντερσον Νταρόνκο από τη Βραζιλία έδειξε ότι δεν υπάρχει γκολ, ενώ πήρε και την έγκριση του VAR.

Το Περού ξέσπασε σε έντονες διαμαρτυρίες, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε και το 1-0 έμεινε ως το τέλος. Στη Λατινική Αμερική θυμίζουμε υπάρχει μόνο η τεχνολογία του VAR στα παιχνίδια των προκριματικών, αλλά όχι το Goal Line Technology που βλέπουμε κατά καιρούς να χρησιμοποιείται στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Οι λήψεις πολλές και διαφορετικές, ορισμένες ξεγελούν, όπως και να έχει η CONMEBOL, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής δημοσιοποίησε τη φάση και την απόφαση του VAR.

Ο αμυντικός του Περού, Αλεξάντερ Καγιένς ξεσπάθωσε μετά τη λήξη του αγώνα στο Movistar Deportes και κατά του ρέφερι της αναμέτρησης κάνοντας λόγο για ληστεία. "Του είπα να τσεκάρει τη φάση. Μου είπε ότι το έκανε, αλλά όλοι λένε πως ήταν γκολ. Τώρα όλοι μου δείχνουν απλώς τη φωτογραφία. Είναι ξεκάθαρα γκολ. Μας έκλεψαν, είναι ληστεία. Είναι το μόνο πράγμα που μου είπαν. Το εξετάσαμε ήδη. Αλλά έπρεπε να πάει στο VAR, έπρεπε να τον καλέσουν, σ’ ένα ματς τέτοιου μεγέθους δεν πρέπει να γίνονται αυτά" υποστήριξε έξαλλος ο αμυντικός της Νιου Γιορκ Σίτι. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εξτρέμ Κουέβα τονίζοντας πως "για εμάς είναι γκολ"

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ