ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Στην Πόλη του Μεξικού η πρεμιέρα, στο Νιου Τζέρσεϊ ο τελικός

Το "Μέτλαϊφ" του Ιστ Ράδερφορντ
Το "Μέτλαϊφ" του Ιστ Ράδερφορντ © 2014/SETH WENIG/AP IMAGES

Η FIFA ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 που θα διεξαχθεί σε Μεξικό, ΗΠΑ και Καναδά. Η πρεμιέρα θα διεξαχθεί στην Πόλη του Μεξικού και ο τελικός στο Νιου Τζέρσεϊ.

Η FIFA ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 το οποίο θα διεξαχθεί στην Αμερική. Σε μία τηλεοπτική εκπομπή που μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, μαζί με τον Αμερικανό κωμικό Κέβιν Χαρτ, και πλήθος καλεσμένων, παρουσίασαν το πρόγραμμα και τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Η πρεμιέρα θα διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου στο "Αστέκα" στην Πόλη του Μεξικού. Το πρώτο παιχνίδι στην έτερη διοργανώτρια, τον Καναδά, θα διεξαχθεί στις 12 του μήνα στο Τορόντο, ενώ το πρώτο παιχνίδι στην τρίτη οικοδέσποινα, ΗΠΑ, θα διεξαχθεί την ίδια μέρα στο Λος Άντζελες.

Ο τελικός της διοργάνωσης ανακοινώθηκε ότι θα διεξαχθεί στο "Μέτλαϊφ" του Νιου Τζέρσεϊ χωρητικότητας 82.000 θεατών στις 19 Ιουλίου. Ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί μία ημέρα νωρίτερα στο Μαϊάμι.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το τουρνουά θα είναι το πρώτο με 48 ομάδες.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα και τις πόλεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ