ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Κοντρόλ με το στήθος

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Κοντρόλ με το στήθος

Τέσσερις αθλήτριες της Εθνικής ποδοσφαίρου, οι Δανάη Ελένη Σιδηρά του Εργοτέλη, Κωνσταντίνα Στράντζαλη του ΠΑΟΚ, Αθανασία Μωραΐτου της Μέπεν και Βεατρίκη Σαρρή μίλησαν στo SPORT24 και το LadyLike για την επιτυχημένη "εισβολή" τους στο ανδροκρατούμενο ποδόσφαιρο και το ισχυρό "θέλω" τους που συνεχίζει να καταρρίπτει τα έμφυλα στερεότυπα.

Το ποδόσφαιρο των γυναικών δεν είναι μια παράλληλη γραμμή με την Ελλάδα. Τέμνεται μαζί της. Υπάρχει και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Έχει δομή και ψυχή. Έχει επίσης μπροστά του πολλά εμπόδια να προσπεράσει, μέχρι να γίνουν περισσότερα τα κορίτσια που θα επιλέγουν τα παπούτσια με τις τάπες, αντί για τις πουέντ του μπαλέτου. Με θεόρατους φράχτες μοιάζουν τα έμφυλα στερεότυπα που συναντούν οι ποδοσφαιρίστριες και ειδικότερα η χαώδης διαφορά των συμβολαίων τους με αυτά των ανδρών.

Οι καλοί ετήσιοι μισθοί στα μεγάλα πρωταθλήματα γυναικών, όπως το γαλλικό και το αγγλικό, κυμαίνονται από τις 30.000 – 40.000 ευρώ. Αυτός είναι ο κανόνας. Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις ορισμένων σταρ που το συμβόλαιό τους μπορεί να τα φτάσει και τις 200.000.

Αν οι γυναίκες αμείβονταν ισότιμα με τους άνδρες ή έστω αν η μισθολογική τους διαφορά δεν ήταν τόσο ακραία, ίσως να κατέρρεαν ταχύτερα και πιο εύκολα οι προβληματισμοί των γονέων που αποτρέπουν τα κορίτσια τους ν' ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, επειδή -μεταξύ άλλων- λανθασμένα φοβούνται ότι θα στραβώσουν τα πόδια τους.

Η ταλαντούχα 12χρονη ποδοσφαιρίστρια, Μαρκέλλα Ρούντα είπε αυθόρμητα -πριν σταθεί μπροστά στην κάμερα- ότι είναι αναγκαία η ισότητα των δύο φύλων στο ποδόσφαιρο! Ακούστηκε ως ένα υπέροχο σάλπισμα από τις γενιές που έρχονται και θέλουν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο. Βλέπει μόνο Premier League, είναι Τσέλσι “επειδή είναι ομαδάρα” και επιμένει ότι “ο Μέσι είναι τρομερός ποδοσφαιριστής, αλλά γέρος για το ποδόσφαιρο”. Παίζει σε ομάδα με αγόρια. Είναι αρκετά καλή και χρειάζεται τον ανταγωνισμό.

Έτσι, άρχισαν το ποδόσφαιρο και τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας, σε ομάδες αγοριών. Το “θέλω” τους ήταν πιο δυνατό από τα “όχι” της μαμάς και του μπαμπά και επέβαλε τη δημιουργία ακαδημιών για κορίτσια.

Η 24 MEDIA με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ενώνει τις δυνάμεις των Mέσων της (LadyLike, NEWS 24/7, SPORT24, OW, OneMan) κάνοντας μια κοινή ετήσια αναδρομή του περιεχομένου που έχει παράξει με στόχο τη στήριξη των γυναικών σε κάθε τους μάχη.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ