ΑΕΛ

ΠΑΕ ΑΕΛ: "Ζητάμε επαναφορά στη Super League 1 ή αποζημίωση"

Ο Αλέξης Κούγιας
Ο Αλέξης Κούγιας INTIME

Η ΠΑΕ ΑΕΛ αξιώνει είτε μια θέση στην επόμενη Super League Interwetten είτε αποζημίωση, ύστερα από την απόφαση της ΕΕΑ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, κατόπιν καταγγελίας των "βυσσινί".

Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει το αίτημά της είτε να προβιβαστεί στα χαρτιά σε περίπτωση που δεν το πετύχει αγωνιστικά είτε να αποζημιωθεί από της ΠΑΕ που είχαν απορρίψει το περσινό αίτημα της για μη επικύρωση της βαθμολογίας της Super League Interwetten.

Η ανακοίνωση αφορά την αποδοχή από την ΕΕΑ της καταγγελίας των "βυσσινί" για παράβαση των διατάξεων για μη δηλωμένη μεταβίβαση μετοχικού κεφαλαίου του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

"Η απόλυτη δικαίωση για την ΑΕΛ, αφού με παμψηφεί απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού καταδικάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα για «βαριά» παράβαση της νομοθεσίας περί νομίμου μεταβιβάσεως των μετοχών ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως ο ΠΑΣ Γιάννινα κινδυνεύει με αφαίρεση 10 βαθμών από τον φετινό βαθμολογικό πίνακα, αλλά η ΑΕΛ επειδή καθυστέρησε η εκδίκαση της υποθέσεως και θα ωφεληθούν άλλες ΠΑΕ από την δική της καταγγελία, θα ζητήσει, είτε την κατ' εξαίρεση επαναφορά της στην Super League 1 την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εάν δεν ανέβει αγωνιστικά την τρέχουσα περίοδο, είτε την αποζημίωση της από τις ΠΑΕ της Super League 1 που με εξαίρεση την ΠΑΕ Ολυμπιακός απέρριψαν την προηγούμενη σεζόν το αίτημα της για την μη επικύρωση της βαθμολογίας, ενώ εκκρεμούσε η βάσιμη καταγγελία της για την παράνομη μεταβίβαση των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα στον συνεταίρο του ιδιοκτήτη της Ξάνθης από της 27/2/2015 πώληση η οποί κρατήθηκε κρυφή επί 6 ολόκληρα χρόνια μέχρι να αποκαλυφθεί η παρανομία από την ΑΕΛ.

Το ποσό της αποζημιώσεως που θα ζητηθεί από την ΑΕΛ από τις 12 ΠΑΕ και τον συνεταιρισμό θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες".

TAGS ΑΕΛ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE 2 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ