ΑΕΚ

Ουτρέχτη - ΑΕΚ 0-1: Δείγμα θετικό για εξήντα λεπτά με κορυφαίο τον Γκαρσία

Ουτρέχτη - ΑΕΚ 0-1: Δείγμα θετικό για εξήντα λεπτά με κορυφαίο τον Γκαρσία
ΙΝΤΙΜΕ

Η ΑΕΚ τα πήγε εξαιρετικά για 60 λεπτά, όσο αγωνίστηκαν οι βασικοί, κόντρα στην Ουτρέχτη, επικράτησε 1-0 με τον Λιβάι Γκαρσία που έπαιξε στη θέση του σέντερ φορ να είναι ο κορυφαίος της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα έχοντας και ένα δοκάρι και ένα χαμένο τετ α τετ.

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη και στο τρίτο της φιλικό στην Ολλανδία, αυτή τη φορά επικράτησε της Ουτρέχτης με 1-0 έχοντας εξαιρετική εικόνα για 60 λεπτά, όσο αγωνίστηκαν οι βασικοί.

Κορυφαίος για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ο Λιβάι Γκαρσία που έπαιξε στη θέση του σέντερ φορ, καθώς ο Αραούχο ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε καθόλου, να είναι ο κορυφαίος της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα έχοντας και ένα δοκάρι και ένα χαμένο τετ α τετ.

Για τα 57 λεπτά που ο τεχνικός της ΑΕΚ χρησιμοποίησε τους βασικούς ποδοσφαιριστές του η Ένωση έφτιαξε αρκετές φάσεις, είχε ευκαιρίες να απειλήσει την εστία του Μπάρκα, έβγαλε ωραίους συνδυασμούς με τη μπάλα κάτω απλά δεν μπόρεσε στο πρώτο 45λεπτο να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες. Το κατάφερε στο δεύτερο με δύο ωραίες ενέργειες του Γκαρσία, η μία έφερε ένα πανέμορφο γκολ και η άλλη ένα χαμένο τετ α τετ.

Η πρωτοβουλία στην ΑΕΚ

Ο Αργεντινός ξεκίνησε με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ με τους Μήτογλου, Τζαβέλλα, Χατζισαφί να παίζουν στην τριάδα της άμυνας και τους Ρώτα-Τσούμπερ σε ρόλο μπακ χαφ. Η τριάδα του κέντρου αποτελούνταν από τους Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα με τον Μάνταλο να παίζει πίσω από τον Γκαρσία.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Μπάρκα. Πότε με τον Τσούμπερ, πότε με τον Λιβάι Γκαρσία και πότε με τον Γκατσίνοβιτς και τον Πινέδα οι οποίοι επιχείρησαν σουτ εντός και εκτός περιοχής.

Δύο φορές ο Μπάρκας όμως είπε όχι αλλά τις υπόλοιπες όλα τα σουτ έφυγαν εκτός εστίας. Ενώ η ΑΕΚ στάθηκε και άτυχη έχοντας δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία.

Από την άλλη η Ουτρέχτη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Δουβίκα αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει σπουδαίες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Στάνκοβιτς στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης.

Ήρθε και το γκολ στο δεύτερο μέρος

Η ΑΕΚ συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα και στο δεύτερο μέρος σε αντίθεση με την Ουτρέχτη που έκανε αλλαγές. Οι παίκτες του Αλμέιδα συνέχισαν να είναι επιθετικοί και κατάφεραν να σκοράρουν στην πρώτη τους καλή στιγμή. Ήταν το 50' όταν ο Λιβάι Γκαρσία έβαλε ωραία τη μπάλα μπροστά με το κεφάλι, πέρασε δύο αμυντικούς και με ωραίο πλασέ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Γκαρσία υποδέχτηκε τη μπάλα όμορφα, πέρασε τον Κλάιφερτ, τον άφησε πίσω του, μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ με το αριστερό με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Νάιχους.

Άλλαξε όλη την ενδεκάδα ο Αλμέιδα

Στο 57' ο Αλμέιδα άλλαξε και τους έντεκα βασικούς ποδοσφαιριστές του και έβαλε μέσα αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας με τους Άμραμπατ, Αθανασιάδη, Γιόνσον και Μισελέν να είναι οι μεγαλύτεροι όλων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ουτρέχτη να πάρει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της, να προσπαθήσει να απειλήσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα την εστία του Αθανασιάδη. Οι όποιες ενέργειες των Ολλανδών είτε σταματούσαν πριν την περιοχή του Έλληνα γκολκίπερ, είτε έφευγαν εκτός εστίας. Με κορυφαία όλων την ενέργεια του Φέρμαν που έφυγε στην πλάτη της άμυνας στο 79' αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε τη μπάλα.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ είχε ένα καλό σουτ του Ραντόνια στο 75' με τον Νάιχους να μπλοκάρει και μια εξαιρετική στιγμή στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Μουστακόπουλο να πιάνει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ το οποίο έφυγε έξω από την εστία του Νάιχους.

ΟΥΤΡΕΧΤΗ: Μπάρκας (46' Νάιχους), Φαν Ντερ Μάρελ, Άβεστ, Βάρμερνταμ, Κλάιφερτ, Ρένταν, Φαν Ντερ Στρικ, Μπουσαίντ, Φαν Ντερ Χουμ, Μπουθ, Δουβίκας.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Μπρούερς, Μάχι, Ράλινς, Φαν Ντερ Κουστ, Βέρμαν, Μπας Ντοστ, Σέιν, Λατίν.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς (57' Αθανασιάδης), Ρότα (57' Μισελέν), Μήτογλου (57' Κορνέζος), Τζαβέλλας (57' Ραντόνια), Χατζισαφί (57' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (57' Γιόνσον, 90' Μιτάι), Γκατσίνοβιτς (57' Μουστακόπουλος), Τσούμπερ (57' Φράνσον), Μάνταλος (57' Γιούσης), Πινέδα (57' Άμραμπατ), Γκαρσία (57' Κοσίδης).

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ