SERIE A

Ουντινέζε - Ίντερ 1-2: Πέρισιτς και Μαρτίνες την κράτησαν μέσα στο κόλπο του τίτλου

Ο Ιβάν Πέρισιτς πανηγυρίζει το γκολ του με τη φανέλα της Ίντερ στην αναμέτρησης με τη Νάπολι
Ο Ιβάν Πέρισιτς πανηγυρίζει το γκολ του με τη φανέλα της Ίντερ στην αναμέτρησης με τη Νάπολι © 2021 ANTONIO CALANNI / AP IMAGE

Η Ίντερ πέρασε νικηφόρα από την Dacia Arena επικρατώντας 2-1 της Ουντινέζε και έμεινε ζωντανή στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, μειώνοντας στους δύο πόντους τη διαφορά από την Μίλαν τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της φετινής Serie A.

Λίγες ώρες μετά το 1-0 της Μίλαν επί της Φιορεντίνα στο Σαν Σίρο που την εκτόξευσε στο +5, ήρθε άμεση απάντηση από την Ίντερ, με την πρωταθλήτρια Ιταλίας να παίρνει σημαντική νίκη με 2-1 στην έδρα της Ουντινέζε και να μειώνει στους δύο πόντους την απόσταση από την συμπολίτισσα, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της φετινής Serie A.

Οι νερατζούρι μπήκαν στην αναμέτρηση καλούμενοι να διαχειριστούν το σοκ της ήττας τους μεσοβδόμαδα από την Μπολόνια που τους άφησε στην 2η θέση, με ίδιο αριθμό αγώνων με την Μίλαν, και τα πήγαν καλά, με το φινάλε του πρώτου μέρους να τους βρίσκει να προηγούνται 2-0 με τα γκολ των Πέρισιτς (12') και Λαουτάρο Μαρτίνες (39' πεν.).

Στο δεύτερο μέρος θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ βάσει των ευκαιριών τους όμως έκαναν δύσκολη τη ζωή τους όταν επέτρεψαν στην Ουντινέζε να ξαναμπεί στο ματς μειώνοντας σε 2-1 με τον Πουσέτο (72'), για να ορθώσουν όμως στη συνέχεια ένα απροσπέλαστο αμυντικό τείχος και να φτάσουν σε μία υπερπολύτιμη νίκη στη μάχη του σκουντέτο.

Το ματς

Το πρώτο μέρος στην Dacia Arena άνηκε στην Ίντερ, με την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι να εξαργυρώνει την υπεροχή της με δύο γκολ. Το πρώτο ήρθε στο 12ο λεπτό από στημένη φάση, με τον Ντιμάρκο να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Πέρισιτς να παίρνει τη γυριστή κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής και να μην αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Σιλβέστρι (0-1).

Το δεύτερο ήρθε μέσα από μία άκρως επεισοδιακή φάση στη μεγάλη περιοχή της Ουντινέζε, με τον διαιτητή να δίνει τελικά πέναλτι σε τάκλιν του Μαρί πάνω στον Μαρτίνες κάνοντας χρήση του VAR και τον Αργεντινό να γράφει το 2-0, αφού νικήθηκε μεν από τον Σιλβέστρι στην εκτέλεση της εσχάτης των ποινών αλλά βρήκε δίχτυα παίρνοντας το ριμπάουντ.

Το γκολ αυτό έδωσε αίσθηση ασφαλείας στους νερατζούρι που έχασαν ευκαιρίες με Τζέκο και Μαρτίνες για τρίτο γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε και η Ουντινέζε -αν και αδιάφορη βαθμολογικά- κατάφερε να κάνει θρίλερ το ματς στο 72' όταν και μείωσε το σκορ.

Ο Ντεουλοφέου εκτέλεσε φάουλ και ο Χαντάνοβιτς έκανε δύσκολη επέμβαση, με τη μπάλα να φτάνει στον Ουντότζι που έκανε το γύρισμα και τον Πουσέτο να γράφει το 1-2 για λογαριασμό των φριουλάνι. Το τελευταίο 20λεπτο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με την Ουντινέζε να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να απειλήσει εκ νέου την Ίντερ και τους νερατζούρι να νοιάζονται κυρίως να υπεραπιστούν το τρίποντο πάση θυσία, κάτι που πέτυχαν και έμειναν όρθιοι στην κούρσα του τίτλου.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Σιλβέστρι, Μπεκάο, Μάρι, Πέρες, Μολίνα (73' Σοπί), Αρσλάν (46' Σάμαρτζιτς), Γουάλας, Περέιρα (80' Γιάγιαλο), Ουντότζι, Σακσές (27' Πουσέτο), Ντεουλοφέου

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Ντιμάρκο (77' Ντ'Αμπρόζιο), Νταρμιάν, Μπαρέλα (90' Βεσίνο), Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι (74' Σάντσες), Πέρισιτς, Τζέκο (74' Βιδάλ), Μαρτίνες (74' Κορέα)

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Τα highlights

Κάλιαρι - Βερόνα 1-2

Γιουβέντους - Βενέτσια 2-1

Νάπολι - Σασουόλο 6-1

Σαμπντόρια - Τζένοα 1-0

Σπέτσια - Λάτσιο 3-4

Έμπολι - Τορίνο 1-3

Μίλαν - Φιορεντίνα 1-0

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ