ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ουκρανός παίκτης της Σαχτάρ αυτομόλησε στη Ρωσία

Ουκρανός παίκτης της Σαχτάρ αυτομόλησε στη Ρωσία
TWITTER

Ο Αλεκσάντερ Ροσπούτκο φέρεται να αυτομόλησε στη Ρωσία έπειτα από την αναμέτρηση της Σαχτάρ με την Άντβερπ στο Βέλγιο για το Youth League.

Μυστήριο επικρατεί γύρω από την υπόθεση του Αλεκσάντερ Ροσπούτκο, του Ουκρανού ποδοσφαιριστή που αυτομόλησε στη Ρωσία, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Ο 19χρονος αμυντικός μέσος είχε ταξιδέψει με την αποστολή της Σαχτάρ Κ19 στο Βέλγιο για τον αγώνα του Youth League κόντρα στην Άντβερπ και έπειτα από το παιχνίδι εξασφανίστηκαν τα ίχνη του.

Δημοσίευμα της Aroged.com αναφέρει ότι έκανε check-in στην πτήση για Βαρσοβία, έδωσε και τις βαλίτσες του, όμως στη συνέχεια δεν έδωσε άλλα σημεία ζωής και μάλιστα έκλεισε και το κινητό τηλέφωνό του. Το κανάλι Brutal Football στο Telegram αναφέρει ότι ο Ροσπούτκο εθεάθη στη Ρωσία, όπου έχει αυτομολήσει.

Οι αιτίες γι' αυτήν την πράξ είναι ακόμα θολές, αν και αναφέρεται στα ΜΜΕ ότι το νέο συμβόλαιο που του προσέφερε η Σαχτάρ δεν περιελάμβανε αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο (με το οποίο εισέπραττε 1.000-2.000 ευρώ μηνιαίως). Ένας άλλος πιθανός λόγος είναι ότι προέρχεται από την πόλη Γκορλόβκα στην οποία εισέβαλαν οι Ρώσοι στον πρόσφατο πόλεμο και η οποία ούτως ή άλλως είναι φιλορωσική.

Ο διεθνής με την εθνική Ουκρανίας Κ19 δεν έχει κρύψει τη στάση του υπέρ των Ρώσων, έχει τσακωθεί αρκετές φορές με τους συμπαίκτες του και θεωρείται ότι αυτός είναι ένας λόγος που τον κράτησε μακριά από την επιστροφή του στους "κόλπους" της Σαχτάρ.

Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχει σβήσει και όλο το περιεχόμενο που είχε ανεβάσει στα social media του, έτοιμος να αρχίσει νέα ζωή υπογράφοντας στην Ζβέζντα της Αγίας Πετρούπολης, που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος.

TAGS ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ YOUTH LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ