NATIONS LEAGUE

Ουγγαρία - Αγγλία 1-0: Ο Ζόμποσλαϊ δάμασε τα λιοντάρια από την άσπρη βούλα στην πρεμιέρα του Nations League

Ο Ντόμινικ Ζόμποσλαϊ πανηγυρίζει γκολ της Ουγγαρίας κόντρα στην Τουρκία για το Nations League | 3 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Ντόμινικ Ζόμποσλαϊ πανηγυρίζει γκολ της Ουγγαρίας κόντρα στην Τουρκία για το Nations League | 3 Σεπτεμβρίου 2020 @2020 AP IMAGES

Η Ουγγαρία όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την Αγγλία στην "Πούσκας Αρένα" αλλά ήταν εκείνη που θριάμβευσε στην πρεμιέρα του Nations League αφού υπέταξε με 1-0 τα τρία λιοντάρια χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζόμποσλαϊ στο 66ο λεπτό.

Τα τελευταία χρόνια η Ουγγαρία όχι μόνο βρίσκεται σε ανοδική πορεία αλλά έχει αποδείξει πολλάκις πως όταν βρίσκεται σε καλή ημέρα μπορεί να αποτελέσει σκληρό καρύδι ακόμα και για μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το βράδυ του Σαββάτου (4/6) εκείνη που έμελε να διαπιστώσει τη δυναμική της ήταν η Αγγλία.

Οι Μαγυάροι ήταν άκρως ανταγωνιστικοί απέναντι στα τρία λιοντάρια, ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και εκείνοι με τις πιο επικίνδυνες τελικές προσπάθειες και το φινάλε τούς επιβράβευσε, αφού επιβλήθηκαν με 1-0 χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντομινίκ Ζόμποσλαϊ στο 66ο λεπτό.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την Ουγγαρία απέναντι στην Αγγλία μετά από το 1962, με το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό να βάζει φωτιά στον 3ο όμιλο της League A του Nations League αφού στριμώχνει στα σχοινιά με το καλημέρα την ομάδα του Σάουθγκεϊτ και την υποχρεώνει να κυνηγήσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος τους βαθμούς απέναντι σε Ιταλία και Γερμανία.

Το ματς

Το πρώτο 20λεπτο είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και αμφότερες οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ (επέλεξε τριάδα στην άμυνα τους Γουόκερ, Κόουντι και Μαγκουάιρ) να πλησιάζει το γκολ με τα σουτ των Κέιν στο 4ο λεπτό και Μπάουεν στο 11ο και τους Ούγγρους να φλερτάρουν με το 1-0 στο 12' με τον Ζόμποσλαϊ αλλά τον Κόουντι να παρεμβαίνει έγκαιρα και να απομακρύνει τη μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή.

Η συνέχεια βρήκε πάντως τους παίκτες του Μάρκο Ρόσι να παίρνουν τα ηνία και να είναι εκείνοι οι μοναδικοί που πλησίασαν στο γκολ μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους έχοντας δύο εξαιρετικές στιγμές. Στο 29' με τον Νάγκι που είδε το δυνατό διαγώνιο σουτ του να εξουδετερώνεται με γροθιές από τον Πίκφορντ που εκτινάχτηκε εντυπωσιακά και στο 32' με τον Άνταμ Ζάλαι που προσπάθησε να σκοράρει με λόμπα από τη σέντρα του γηπέδου, για να στείλει τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με την Αγγλία να έχει μεν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια και περισσότερες επιθέσεις αλλά μόνο ένα σουτ προς την αντίπαλη εστία, με τους Ούγγρους από την πλευρά τους να έχουν περισσότερες και καλύτερες τελικές και τρεις μάλιστα εντός εστίας.

Όπως και το πρώτο, ανάλογα εντυπωσιακά άρχισε το δεύτερο μέρος, με την Ουγγαρία να πλησιάζει στο γκολ στο 48' με το συρτό διαγώνιο σουτ του Νάγκι και τα λιοντάρια να "απαντούν" στο 51' με τον Σακά, που το πλασέ του μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Γκουλάσι.

Στο 62ο λεπτό ο Σάουθγκεϊτ έκανε μαζεμένες τρεις αλλαγές αφού η εικόνα που έβλεπε στο χορτάρι από τους παίκτες τους δεν τον ικανοποιούσε (οι Στόουνς, Τζέιμς και Γκρίλις μπήκαν αντί των Γουόκερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ και Μάουντ), όμως αντί να δει κάποιο (καλό) αποτέλεσμα, είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ.

Στην πρώτη του αμυντική προσπάθεια μετά από την είσοδό του ο Τζέιμς γκρέμισε τον Νάγκι εντός περιοχής και ο Ζόμποσλαϊ ανέλαβε την εκτέλεση, για να νικήσει τον Πίκφορντ και να γράψει το 1-0 για τους Μαγυάρους στο 66ο λεπτό, δίνοντάς τους ένα προβάδισμα που άξιζαν βάσει της καλύτερης εικόνας τους από το 20' και μετά.

Το γκολ αυτό έκανε τους γηπεδούχους να δώσουν γήπεδο στους Άγγλους και να τους επιτρέψουν να έχουν τη μπάλα, με τα τρία λιοντάρια να δημιουργούν τρεις τελικές μέσα σε 10 λεπτά, με κορυφαία ευκαιρία την κεφαλιά του Κόουντι που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι στο 77', αλλά να αδυνατούν να βρουν δίχτυα.

Στο 81' μάλιστα ήταν πολύ τυχεροί που δεν "τελείωσε" το ματς, με την Ουγγαρία να έχει μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Πίκφορντ να αποκρούει το σουτ του Κλάινχαϊσλερ εντός περιοχής και τον Σίφερ να παίρνει το ριμπάουντ για να αστοχήσει μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία.

Η συνέχεια βρήκε τους Άγγλους να πιέζουν ψάχνοντας απελπισμένα την ισοφάριση όμως δεν την βρήκαν παρά τις δύο καλές ευκαιρίες που είχαν με τον Χάρι Κέιν (82' και 89'), για να μείνει έτσι το 1-0 και να βάλει φωτιά στον όμιλο, όπου πέρα των δύο ομάδων συμμετέχουν και οι Ιταλιά και Γερμανία.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάσι, Λανγκ, Όρμπαν, Αττίλα Ζάλαϊ, Νέγκο, Σίφερ, Άνταμ Νάγκι (82' Στάιλς), Ζολτ Νάγκι (88' Βέσεϊ), Ρόλαντ Σάλαϊ (71' Κλάινχαϊσλερ), Ζόμποσλαϊ (82' Φιόλα), Άνταμ Ζάλαϊ (88' Άνταμ)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ (62' Στόουνς), Κόουντι (79' Φίλιπς), Μαγκουάιρ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (62' Τζέιμς), Μπέλιγχαμ, Ράις, Τζάστιν (46' Σακά), Μπόουεν, Μάουντ (62' Γκρίλις), Κέιν

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της League A:

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο της League A:

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της League B:

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο της League B:

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της League C:

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο της League C:

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ