ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ουαλία - Αυστρία 2-1: Ο Μπέιλ την έστειλε στον τελικό των μπαράζ

Ο Γκάρεθ Μπέιλ
Ο Γκάρεθ Μπέιλ © 2022 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Η Ουαλία φλερτάρει με τη δεύτερη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ύστερα από την πρόκρισή της στον τελικό των μπαράζ του μονοπατιού της χάρη στο 2-1 επί της Αυστρίας με δύο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ παραμένει κορυφαίος παίκτης για μία από τις ομάδες που αγωνίζεται, τη μοναδική για την οποία το κάνει με την καρδιά του. Ο 32χρονος σούπερ σταρ σημείωσε δύο γκολ κι οδήγησε την Ουαλία στη νίκη 2-1 επί της Αυστρίας στο Κάρντιφ (το αυτογκόλ του Μπεν Ντέιβις δεν είχε αντίκτυπο), για τα ημιτελικά των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η δεύτερη συμμετοχή της χώρας σε τελική φάση της διοργάνωσης (ύστερα από το 1958) περνάει από τον τελικό του... Ιουνίου, όπου θα περιμένει το νικητή του Σκωτία - Ουκρανία.

Ο αγώνας στο "Μιλένιουμ" είχε καλό ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν περισσότερο την ταχύτητα και τους γηπεδούχους να επιδιώκουν να βγουν στην κόντρα. Στο 25ο λεπτό, μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους και έβαλε "φωτιά" στο παιχνίδι.

Οι Αυστριακοί δεν έβρισκαν τρόπο να απαντήσουν, παίζοντας με λίγους παίκτες στην επίθεση και τον Νταβίντ Αλάμπα στην άμυνα.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με γκολ και πάλι για τον Ουαλό της Ρεάλ, αυτήν τη φορά με αριστερό βολέ από διαγώνια θέση.

Οι Ουαλοί πήραν ψυχολογική ώθηση από το δεύτερο τέρμα κι άρχισαν να πιέζουν σε όλο το γήπεδο. Εν τέλει, σε μία οργανωμένη επίθεση των Αυστριακών στάθηκαν άτυχοι, αφού ο Μπεν Ντέιβις έβαλε το πόδι του σε ένα σουτ του Μάρσελ Ζάμπιτσερ και έδωσε τέτοια τροχιά στην μπάλα ώστε να καταλήξει στα δίχτυα.

Με το δείκτη στο εύθραυστο 2-1, ο αγώνας πήρε πολύ γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το επόμενο γκολ. Οι γηπεδούχοι έφτασαν πιο κοντά και μπορεί τελικά να μην το βρήκαν, όμως πήραν την πρόκριση στον τελικό που θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο, τον Ιούνιο, απέναντι σε Σκωτία ή Ουκρανία.

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσι, Άμπαντου, Ροντόν, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Γουίλσον, Άλεν, Ράμσεϊ, Γουίλιαμς, Τζέιμς (88' Τζόνσον), Μπέιλ (90+3' Μέφαμ)

ΑΥΣΤΡΙΑ: Λίντνερ, Ζάιβαλντ, Χιντερέγκερ, Ντράγκοβιτς, Αλάμπα, Σλάγκερ (77' Λάτσαρο), Λάιμερ (55' Κάλαϊτζιτς), Λάινερ (88' Γκρέγκοριτς), Μπαουμγκάρτνερ (77' Βάιμαν), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ