“Όχι” Αγκίρε στο Μεξικό

Ο Χαβιέ Αγκίρε αρνήθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας του Μεξικού
Το συμβόλαιο του Αγκίρε με την Ατλέτικο μπορεί να έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2008, αλλά αν η ομάδα του καταφέρει να προκριθεί σε οποιαδήποτε από τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο, αυτόματα αυτό θα ανανεωθεί.
Η ομάδα της Μαδρίτης βρίσκεται 9 βαθμούς πάνω από την έβδομη θέση της βαθμολογίας της Πριμέρα Ντιβισιόν και με μόλις 18 πόντους να είναι διαθέσιμοι στα εναπομείναντα έξι παιχνίδια, θα επρόκειτο για αυτοκτονία των “ροχιμπλάνκος” να μην τερματίσουν στην πρώτη προνομιούχο εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.
Η πρώτη τετράδα και η συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον κύριο στόχο στο “Βιθέντε Καλντερόν”, με το Μεξικανό προπονητή να χτίζει μία ομάδα η οποία θα έχει πολλές επιτυχίες στα επόμενα χρόνια.
Αλλά ακόμα και αν δεν επιτευχθεί ο πόθος του Τσάμπιονς Λιγκ, η διοίκηση της Ατλέτικο αποκλείεται να απομακρύνει από τις τάξεις της των Αγκίρε και να διακόψει το μεγαλόπνοο σχέδιό του για τη δημιουργία μίας εξαιρετικής ομάδας που θα λάμψει στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.
Η συνάντηση του Αγκίρε με τους εκπροσώπους της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Μεξικού έλαβε χώρα τη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μαδρίτης όπου και ανακοίνωσε την απόφασή του να μην αναλάβει τον πάγκο των “Σομπρέρος” για δεύτερη φορά στην καριέρα του, αποδεχόμενος όμως το ρόλο του συμβούλου.