SERIE A

Οτσόα: "Δεν μπορούσα να πω όχι στην Serie A, υπερήφανος που θα παίξω κόντρα σε πρωταθλητές"

Οτσόα: "Δεν μπορούσα να πω όχι στην Serie A, υπερήφανος που θα παίξω κόντρα σε πρωταθλητές"
@2022 JULIO CORTEZ/AP IMAGES

Ο Γκιγιέρμο Οτσόα υποστήριξε πως επέλεξε την Σαλερνιτάνα παρά τις προτάσεις που είχε και από άλλες ομάδες λόγω του πρότζεκτ της ιταλικής ομάδας και εξέφρασε την ανυπομονησία του να τεθεί αντιμέτωπος με σπουδαίους επιθετικούς.

Έχοντας πάρει μέρος σε πέντε Μουντιάλ ο Γκιγιέρμο Οτσόα θεωρείται θρύλος στο Μεξικό, όμως τα κίνητρά του εξακολουθούν να είναι μεγάλα και αυτό το απέδειξε με την απόφασή του να μετακομίσει στην Ευρώπη στα 37 του χρόνια.

Αυτό το έκανε μέσω της πρότασης που του έκανε η Σαλερνιτάνα, με τον Οτσόα να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν (υπάρχει οψιόν ανανεώσης για έναν χρόνο ακόμα) και να δηλώνει ενθουσιασμένος κατά την παρουσίασή του την Πέμπτη (29/12).

"Όταν ήρθε η ευκαιρία για να μετακομίσω στην Serie A δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ο αθλητικός διευθυντής Μόργκαν Ντε Σάνκτις, μου εξήγησε πως η Σαλερνιτάνα έχει ένα μακρυπρόθεσμο σχέδιο και αποφάσισα να εμπλακώ.

Είχα άλλες προτάσεις για να συνεχίσω σε άλλες χώρες και πρωταθλήματα, όμως με το που τελείωσε το Μουντιάλ, ένιωσα την ανάγκη να παντρευτώ ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον σχέδιο

Ξέρω πως η κερκίδα της Σαλερνιτάνα θυμίζει τυς Μεξικανούς και για όσους προέρχονται από την Νότια Αμερική έχουν ανάγκη το δέσιμο με τον κόσμο", δήλωσε αρχικά ο Οτσόα, για να κάνει κατόπιν τα εξής σχόλια για το ιταλικό πρωτάθλημα:

"Στο Μεξικό πάντα παρακολουθούσαμε την Serie A, είναι ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες που τις έχω αντιμετωπίσει την εποχή του Μπατιστούτα στην Ρόμα και των Ρονάλντο και Πίρλο στην Γιουβέντους.

Σέβομαι τους πάντες αλλά δεν φοβάμαι κάποιον. Φυσικά είμαστε στην Serie A και υπάρχουν επιθετικοί με μεγάλες αρετές. Αρχίζουμε τις υποχρεώσεις μας μέσα στο 2023 με την Μίλαν, που έχει στην επίθεσή της τον Ζιρού και τον Λεάο.

Η Ίντερ έχει τον Λαουτάρο Μαρτίνες, ξέρω επίσης τον Μίλικ από την Γιουβέντους. Δεν γίνεται να μην αναφέρω τον Λοσάνο που είναι συμπαίκτης μου στην εθνική ομάδα του Μεξικού. Είμαι υπερήφανος που θα είμαι σε θέση να αντιμετωπίσω πρωταθλητές με τις ομάδες τους".

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΞΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ