CLAUSURA

Ώρα για Superclásico

Ώρα για Superclásico

Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ συγκρούονται την Κυριακή του Πάσχα στις 22:30, στο πρώτο Superclásico του 2013. Μπορεί ξανά να μην είναι "μάχη" τίτλου, πάντα όμως θα είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στον πλανήτη. Δείτε στοιχεία και πιθανές συνθέσεις...

Η ώρα για το πρώτο Superclásico του 2013 πλησιάζει, με την Μπόκα Τζούνιορς να υποδέχεται την Ρίβερ Πλέιτ στις 22:30 την Κυριακή του Πάσχα.

Μπορεί για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια να μην πρόκειται για "μάχη" τίτλου στην Αργεντινή, αλλά πάντα θα είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στον πλανήτη.

Πέρσι θυμίζουμε πως η Ρίβερ ήταν στην δεύτερη κατηγορία, ενώ μετά την επάνοδό της στην πρώτη κατηγορία, στο πρώτο τους ντέρμπι, αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στο "Μονουμεντάλ", για το Inicial (Apertura).

Οι γηπεδούχοι είχαν κυριαρχήσει, προηγήθηκαν 2-0, αλλά με πέναλτι του Σαντιάγκο Σίλβα στο 76' και γκολ του Ερβίτι στο 91' οι φιλοξενούμενοι πήραν την ισοπαλία.

Τώρα έφτασε η ώρα για το ντέρμπι στο "Μπομπονέρα" για το Final (Clausura), όπου και πάλι δεν είναι "μάχη" τίτλου.

Η Ρίβερ Πλέιτ διεκδικεί το πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται 4 βαθμούς μακριά από την κορυφή, όμως η Μπόκα Τζούνιορς είναι στην 3η θέση... από το τέλος (18η δηλαδή) με 9 βαθμούς σε 11 ματς!

Η φανέλα όμως είναι... φανέλα, έτσι οι "Heneizes" πριν λίγες μέρες νίκησαν 1-0 την Κορίνθιανς στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους "16" του Copa Libertadores, ενώ θυμίζουμε πως πέρσι αυτό ήταν το ζευγάρι του τελικού.

Χωρίς Ρικέλμε η Μπόκα

Ο τεχνικός της Μπόκα Τζούνιορς, Κάρλος Μπιάντσι, δεν έχει στην διάθεσή του τον αρχηγό της ομάδας, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, όπως επίσης τους Λεάντρο Σομόσα και Κριστιάν Έρμπες.

Οι δύο θέσεις στην επίθεση έχουν 4 διεκδικητές, με τους Χουάν Μανουέλ Μαρτίνες και Λαουτάρο Ακόστα να "μάχονται" για την μία και τους Νικολάς Μπλάντι και Σαντιάγκο Σίλβα για την άλλη.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ραμόν Ντίας θα στερηθεί των υπηρεσιών του Κάρλος Λούνα, καθώς ο "Τσίνο" δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, όμως θα επιστρέψει ο αρχηγός, Λεονάρντο Πόνσιο.

Ο Πόνσιο έτσι θα επιστρέψει στην 11άδα αντί του Κάρλος Σάντσες, θα παίξει δηλαδή δεξιά του πρώην του άσου του Ολυμπιακού, Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα, ενώ αριστερά του θα είναι ο Ρόχας και επιτελικός μέσος ο Λανσίνι.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΜΠΟΚΑ: Οριόν, Μαρίν, Καρούσο, Γκιγιέρμο Μπουρντίσο, Σάρατε, Πάμπλο Λεντέσμα, Μπράβο, Ερβίτι, Σάντσες Μίνιο, Χουάν Μανουέλ Μαρτίνες, Μπλάντι.

ΡΙΒΕΡ: Μπαροβέρο, Μερκάδο, Γκονσάλες Πίρες, Άλβαρες Μπαλάντα, Βανχιόνι, Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα, Πόνσιο, Ρόχας, Λανσίνι, Ιτούρμπε, Ροχέλιο Φούνες Μόρι.

Οι αριθμοί και οι πρωταγωνιστές του Superclásico από photo της "Olé"...

Ώρα για Superclásico
TAGS CLAUSURA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ