ΚΥΠΡΟΣ

Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 0-2: Πήρε το ντέρμπι της Λευκωσίας και την πρωτιά

Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 0-2: Πήρε το ντέρμπι της Λευκωσίας και την πρωτιά
YOUTUBE

Ο ΑΠΟΕΛ έφυγε νικητής από το ΓΣΠ με 2-0 απέναντι στην Ομόνοια κι η νίκη στο ντέρμπι τον έστειλε στην κορυφή της Α' κατηγορίας, να περιμένει την ΑΕΚ Λάρνακας.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Λευκωσίας, επικρατώντας με 2-0 της Ομόνοιας για την 25η αγωνιστική, νίκη που τον φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας της Α' Κατηγορίας, με παιχνίδι παραπάνω από την ΑΕΚ Λάρνακας.

Ο αγώνας είχε την προβλεπόμενη ένταση για ένα ντέρμπι, χωρίς να ξεπεραστούν τα όρια όμως. Το "τριφύλλι" μπήκε πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε ευκαιρία με τον Λοΐζο Λοΐζου, όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον αγώνα και έφτασαν κοντά στο γκολ δύο φορές με τον Φεντερίκο Μακέντα.

Ο Ιταλός επιθετικός στάθηκε μοιραίος στην πρώτη φάση του 2ου μέρους, αφού το φάουλ που έκανε στην αρχή της, οδήγησε τον VAR στο να εξετάσει το γκολ του ΑΠΟΕΛ και τον διαιτητή εν τέλει να το ακυρώσει.

Εν τέλει, το 1-0 έγινε λίγο αργότερα, σε μία αντεπίθεση με τον Ντάλσιο να νικάει τον Φαμπιάνο στο 58ο λεπτό και να βάζει φωτιά στο ντέρμπι. Τα φάουλ και οι αλλαγές έκοψαν το ρυθμό, όμως στο τελευταίο τέταρτο οι εναλλαγές συναισθημάτων ήταν έντονες.

Στο 77' η Ομόνοια είχε δοκάρι με κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ και πέντε λεπτά αργότερα ο Γιώργος Εφραίμ που μόλις είχε μπει αλλαγή έκανε το 2-0 για τον ΑΠΟΕΛ.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Λοΐζου (89' Ζαχαρίου), Παπουλής (71' Μπάρκερ), Λέτσιακς (60' Κίτσος), Μπασιρού, Λανγκ, Κούσουλος (71' Κασάμα), Μπεσεντίν, Μίλετιτς, Μπεζούς (60' Ανσαριφάρντ)

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεμπάκ, Καρώ, Κρέσπο, Γουίλερ, Κονσταντίνοφ, Μαρκίνιος (76' Εφραίμ), Βιγιαφάνιες (84' Ντβάλι), Μπεν (61' Νταουσβίλι), Ντάλσιο, Μακέντα

TAGS ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΠΟΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ