ΑΕΚ

Ομόνοια - ΑΕΚ 0-2: Άρεσε η Ένωση στην Κύπρο με Πινέδα και Μάνταλο πρωταγωνιστές

Ο Πινέδα πανηγυρίζει το γκολ του στο Ομόνοια - ΑΕΚ | 5 Αυγούστου 2022
Ο Πινέδα πανηγυρίζει το γκολ του στο Ομόνοια - ΑΕΚ | 5 Αυγούστου 2022 IN TIME SPORTS

Η ΑΕΚ έδειξε πολλά θετικά στοιχεία στη φιλική νίκη επί της Ομόνοιας με 2-0 στην Κύπρο και μπροστά σε 1.500 και πλέον οπαδούς της με την τετράδα Πινέδα, Μάνταλου, Τσούμπερ και Αραούχο να κρύβει τη μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις. Σκόρερ για την Ένωση οι Πινέδα και Μάνταλος που πέτυχν δύο υπέροχα τέρματα.

Δείγμα θετικό για την ΑΕΚ στην Κύπρο κόντρα στην ποιο έτοιμη Ομόνοια με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να επικρατεί 2-0 των Κύπριων που σε μια εβδομάδα θα διεκδικήσουν το σούπερ καπ κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Η Ένωση μπροστά σε 1.500 και πλέον οπαδούς της είδε την τετράδα των Πινέδα, Μάνταλου, Τσούμπερ και Αραούχο να κρύβει τη μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις να δημιουργεί φάσεις, να βρείσκει δύο τέρματα με τους Πινέδα και Μάνταλο, να έχει δοκάρι με τον Τσούμπερ και χαμένο τετ α τετ με τον Πινέδα και την ίδια ώρα τον Στάνκοβιτς να επεμβαίνει ελάχιστα στο παιχνίδι.

Μέχρι και το 66' που άρχισαν οι αλλαγές από τον Αργεντινό τεχνικό η ΑΕΚ ουσιαστικά έκανε ότι ήθελε στην αναμέτρηση, ήλεγχε το ρυθμό, το τέμπο του αγώνα, προσπαθούσε να παίζει από τα πλάγια και να απειλεί την εστία του Φαμπιάνο.

Ο Αλμέιδα δεν άλλαξε την αγαπημένη του τριάδα στην άμυνα με τους Μήτογλου, Τζαβέλλα και Χατζισαφί να είναι οι τρεις στόπερ. Ως δεξί μπακ χαφ ο Αργεντινός έβαλε τον Γκατσίνοβιτς, για πρώτη φορά, και αριστερά τον Τσούμπερ με τους Στάνκοβιτς, Γιόνσον και Μάνταλο να παίζουν στο κέντρο και τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 11' όταν ο Τσούμπερ εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με το δεξί. Η μπάλα πέρασε στο τείχος, είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά εν τέλει σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνο. Η Ομόνοια απάντησε στο 18' με τον Παπουλή να κάνει το σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά ψηλά πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς.

Στο 21' η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ όταν ο Πινέδα πήρε τη μπάλα στα αριστερά, έκανε την ενέργεια, πέρασε δύο αντιπάλους, έφερε τη μπάλα στο δεξί, έκανε το σουτ και νίκησε τον Φαμπιάνο που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ουσιαστικά η μόνη καλή στιγμή για την Ομόνοια στο ματς, στην οποία χρειάστηκε να επέμβει ο Στάνκοβιτς ήταν στο 41' όταν ο γκολκίπερ της ΑΕΚ αρχικά είπε όχι σε κεφαλιά του Κακουλή και εν συνεχεία απομάκρυνε το σουτ του Μπρούνο. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπρούνο και πάλι βρέθηκε σε καλό σημείο μέσα στην περιοχή αλλά ήταν άστοχος.

Η ΑΕΚ συνέχισε και στο δεύτερο μέρος με την ίδια ενδεκάδα και στο 55' οι Αραούχο, Τσούμπερ και Πινέδα έκρυψαν τη μπάλα. Ο Αραούχο έδωσε στον Τσούμπερ αυτός με ένα απλό άγγιγμα με τακουνάκι βρήκε τον Μεξικανό μέσα στην περιοχή ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Φαμπιάνο αλλά αυτή τη φορά ο γκολκίπερ της Ομόνοιας βγήκε νικητής.

Το 2-0 για την ΑΕΚ ήρθε δέκα λεπτά αργότερα όταν ο Μάνταλος έγινε κάτοχος της μπάλας στο κέντρο και δεξιά, έκανε την κάθετη κίνηση με τον Πινέδα την ίδια ώρα να κάνει κίνηση και να παίρνει πάνω του δύο αντιπάλους. Ο μέσος της ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το χώρο που είχε μπροστά του, έφερε τη μπάλα από το δεξί στο αριστερό καιμε πλασέ έγραψε το 2-0 για την ομάδα του Αλμέιδα.

Με το σκορ στο 2-0 ο Αργεντινός βρήκε την ευκαιρία να κάνει έξι αλλαγές και από εκεί και πέρα πέρασε και τους υπόλοιπους παίκτες που είχε στη διάθεση του αλλάζοντας τους όλους εκτός του Στάνκοβιτς που έπαιξε σε όλη την αναμέτρηση.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους (70' Ψάλτης), Μίλετιτς, Λανγκ, Μιξ, Μπαχιρού, Μπρούνο, Μπάρκερ, Παπουλής (62' Σάββα), Κακουλής (62' Μάταβζ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μήτογλου (66' Ρώτα), Τζαβέλλας (66' Μουστακόπουλος), Χατζισαφί (80' Κοσίδης), Γκατσίνοβιτς (75' Γιούσης), Τσούμπερ (66' Μοχαμάντι), Γιόνσον (76' Μιτάι), Σιμάνσκι (76' Κορνέζο), Μάνταλος (66' Φράνσον), Πινέδα (66' Άμραμπατ), Αραούχο (66' Γκαρσία).

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΜΟΝΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ