ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Βόλφσμπεργκερ 1-0: Φιλικό ξεμούδιασμα με δοκιμές και πρωταγωνιστή Χασάν

Ο Χασάν πανηγυρίζει το γκολ του στο Ολυμπιακός - Βόλφσμπεργκερ
Ο Χασάν πανηγυρίζει το γκολ του στο Ολυμπιακός - Βόλφσμπεργκερ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Βόλφσμπεργκερ στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, με τον Μαρτίνς να δοκιμάζει αρκετά πράγματα και τον Χασάν να δίνει τη λύση επιθετικά.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στην πρώτη του φιλική αναμέτρηση στην προετοιμασία του στην Αυστρία. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 χάρη σε γκολ του Χασάν στο 62ο λεπτό, σε ένα παιχνίδι που ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αρκετές δοκιμές χρησιμοποιώντας διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2, τον Τικίνιο και τον Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης, ο Ανδρούτσος στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Βρουσάι στο δεξί, με τον Μαρτίνς απ' την πρώτη στιγμή να δοκιμάζει πράγματα στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων.

Οι ερυθρόλευκοι δεν ξεκίνησαν καλά. Δεν κατάφερναν να κρατούν την μπάλα, με τη Βόλφσμπεργκερ να είναι πιο απειλητική και να κυκλοφορεί περισσότερα. Στο 26ο λεπτό ο Φορτούνης αισθάνθηκε ενοχλήσεις και στη θέση του πέρασε ο Αποστολόπουλος, ο οποίος απ' την αρχή είχε θετική παρουσία.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Ολυμπιακός βελτιωνόταν κρατούσε μπάλα και προσπαθούσε να πατήσει στην περιοχή των Αυστριακών. Οι ακραίοι των ερυθρόλευκων έψαχναν κυρίως τον Τικίνιο που έκανε κινήσεις στην περιοχή.

Στο 37' ο Αποστολόπουλος είδε τον Τικίνιο στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο σουτ του Βραζιλιάνου, με την μπάλα να περνάει κόρνερ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός στο 41' έχασε σημαντική ευκαιρία, με την κεφαλιά του έπειτα από εκτέλεση κόρνερ να καταλήγει στο δοκάρι. Στο 44' οι Αυστριακοί απάντησαν με τον Ντιένγκ από θέση τετ α τετ να σουτάρει και την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Έτσι, το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές, με τον Πέδρο Μαρτίνς να παρατάσσει την ομάδα του με ένα πιο ορθολογικό σχήμα με σύστημα 4-3-3. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν με τον ίδιο τρόπο, κράτησαν την μπάλα και ήταν απειλητικοί.

Στην πρώτη του ουσιαστική ευκαιρία στο 62ο λεπτό ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Βαλμπουενά έβγαλε εξαιρετική πάσα απ' τα αριστερά και ο Χασάν είχε εύκολο έργο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να παρουσιάζουν πολύ καλό πρόσωπο με τον Πέδρο Μαρτίνς να είναι ικανοποιημένος απ' τους παίκτες του. Όποτε χρειάστηκε αμυντικά, ο Μάρκοβιτς "καθάρισε" επιθέσεις των Αυστριακών. Στο 67' ο Εμβιλά πραγματοποίησε άστοχο σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 68' προσπάθεια είχε και ο Καμαρά. Στο 71ο λεπτό ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, όμως ήταν άστοχος.

Μέχρι και στο τέλος του παιχνιδιού, η εικόνα της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός κρατούσε μπάλα, πατούσε στην περιοχή της Βόλφσμπεργκερ, ενώ φρόντιζε να διατηρήσει ανενεργούς επιθετικά τους Αυστριακούς. Έτσι, έως το φινάλε έμεινε το 1-0, αν και ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες και γι' άλλα γκολ.

H βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Τζολάκης (31' Καραργύρης), Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τιάγκο, Πέπε, Βρουσάι, Φορτούνης (27΄Αποστολόπουλος), Ραντζέλοβιτς, Τικίνιο, Αραμπί.

Στο β' ημίχρονο: Καραργύρης (60' Κρίστινσον), Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (79' Αλγκασίμ Μπα), Βαλμπουενά, Μασούρας, Χασάν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ