ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-1: Ανατροπή με υπογραφή Τσούμιτς

Ο Τσούμιτς πανηγυρίζει το 2-1 στο Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Ο Τσούμιτς πανηγυρίζει το 2-1 στο Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Σόφιας EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας στην τέταρτη φιλική αναμέτρηση του στην Αυστρία, με τον Τσούμιτς να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ, αλλά και να βγάζει την ασίστ στο πρώτο γκολ του Χασάν. Χτύπησε στον ώμο ο Τικίνιο.

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα απέναντι στην Ζάλτσμπουργκ επέστρεψε στις φιλικές νίκες έχοντας καλή παρουσία ιδιαίτερα στο β' μέρος. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με πρωταγωνιστή τον Τσούμιτς, ο οποίος σκόραρε το νικητήριο γκολ, ενώ έβγαλε και την ασίστ στον Χασάν για το πρώτο τέρμα.

Στο πρώτο μέρος ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 με τους Χασάν και Τικίνιο στην αιχμή του δόρατος, ενώ φανέλα βασικού πήρε και ο Κουντέ, ο οποίος τοποθετήθηκε σε μία ασυνήθιστη γι' αυτόν θέση στα εξτρέμ. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πιο δυνατά.

Στο 10' ο Ολυμπιακός απείλησε με σουτ του Χασάν, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ στο 16' ο Τικίνιο είχε τη δική του καλή στιγμή με κεφαλιά μέσα απ' την περιοχή. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μεν την κατοχή, όμως σταδιακά δυσκολεύονταν να γίνουν απειλητικοί. Στο 20ο λεπτό η ΤΣΣΚΑ Σόφιας είχε δοκάρι, έπειτα από επικίνδυνο γύρισμα του Καλογερόπουλου.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ανέβει ψηλά στο γήπεδο, ωστόσο το πρέσινγκ των Βούλγαρων απέδιδε καρπούς. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάποιο σκορ στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά, θέλοντας να γίνει απειλητικός στην εστία της ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Ωστόσο, στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης υπήρξε ανησυχία με τον Τικίνιο, ο οποίος σε ένα τετ α τετ του, έπεσε άτσαλα στο έδαφος και έγινε αλλαγή.

Οι ερυθρόλευκοι ενώ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες δέχθηκε και γκολ σε μία κεφαλιά του Αχμέντοφ. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι φρόντισαν γρήγορα να βρουν απάντηση. Ο Τσούμιτς έβγαλε τη σέντρα απ' τα δεξιά και στο 63ο λεπτό με όμορφο τρόπο ο Χασάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Την ίδια ώρα είχαν γίνει και αρκετές αλλαγές με τον Πέδρο Μαρτίνς να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Σα και να διατηρεί το 4-4-2.

Ο Ολυμπιακός στο 78ο λεπτό πέρασε μπροστά στο σκορ. Ο Χασάν έκανε ένα σουτ που κόπηκε, ο Τσούμιτς εκμεταλλεύτηκε λάθος και πήρε το ριμπάουντ γράφοντας το 2-1.

Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας στη συνέχεια πίεσε προσπαθώντας το πετύχει ξανά το γκολ της ισοφάρισης, όμως όταν χρειάστηκε η άμυνα του Ολυμπιακού, όπως και ο Ζοσέ Σα, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή, αντέδρασαν σωστά. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία και για ένα τρίτο γκολ στο φινάλε, με τον Βρουσάι να επιχειρεί ένα σουτ, το οποίο πέρασε εκτός.

Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Κρίστινσον, Λαλά, Παπαδόπουλος, Καλογερόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σουρλής, Κουντέ, Βαλμπουενά, Χασάν, Τικίνιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Σα, Ανδρούτσος, Μάρκοβιτς, Σεμέδο, Αποστολόπουλος, Σαπουντζής, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι, Τσούμιτς, Σουρλής, Τιάγκο Σίλβα, Χασάν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ