ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το τέταρτο double-double του Φορτούνη σε γκολ και ασίστ και η καλύτερη ευρωπαϊκή σεζόν της καριέρας του

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Φορτούνης έχει ήδη κάνει double-double φέτος σε ασίστ και γκολ, το τέταρτο στη θητεία του στον Ολυμπιακό, αλλά στα ματς που απομένουν έχει την ευκαιρία να φτάσει σε διψήφιο αριθμό ασίστ στην Ευρώπη όπως επίσης και να κάνει ρεκόρ σκοραρίσματος σε ευρωπαϊκά ματς.

Ο Κώστας Φορτούνης διανύει την δέκατη σεζόν του στον Ολυμπιακό και συνεχίζει με τα φρένα σπασμένα. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» έχει ήδη 10 γκολ και 16 ασίστ σε 38 αγώνες στην περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις και έχει μπροστά του άλλα 11 έως 14 παιχνίδια για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τους αριθμούς του.

Αυτό είναι το τέταρτο double – double σε τέρματα και ασίστ του έμπειρου μεσοεπιθετικού στη θητεία του στην πειραϊκή ομάδα. Προηγήθηκε εκείνο της σεζόν 2015-16 με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο, όπου ο Φορτούνης είχε σπάσει όλα τα κοντέρ, έχοντας σε 39 αγώνες, 21 γκολ και 17 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ακολούθησε αυτό της περιόδου 2017-18, όπου ο Έλληνας άσος σε 37 συμμετοχές είχε 11 τέρματα και 14 ασίστ. Και στη συνέχεια, ήταν εκείνο της σεζόν 2018-19, την πρώτης του Πέδρο Μαρτίνς στον ερυθρόλευκο πάγκο, όπου ο Θεσσαλός ποδοσφαιριστής σε 43 αγώνες είχε 17 γκολ και 16 ασίστ.

Έτοιμος για ατομικό ρεκόρ στην Ευρώπη

Η διαφορά του τωρινού double-double σε τέρματα και ασίστ, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα, είναι ότι ο Φορτούνης το έχει συνδυάσει με την καλύτερη ευρωπαϊκή συγκομιδή της καριέρας του. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής σε 14 παιχνίδια στη σεζόν στο Europa League και στο Conference League έχει τέσσερα γκολ και εννέα ασίστ.

Μάλιστα, ο αρχηγός της πειραϊκής ομάδας στα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού εναντίον της Φενέρμπαχτσε τον Απρίλιο θα έχει την ευκαιρία να προσπαθήσει να φτάσει σε διψήφιο αριθμό σε ασίστ, όπως και να επιδιώξει να κάνει ατομικό ρεκόρ επίσης σε γκολ στην Ευρώπη μέσα σε μία περίοδο.

Ο Φορτούνης έχει τέσσερα τέρματα στη σεζόν (σκόραρε εναντίον της Γουέστ Χαμ, της Γκενκ, της Τσουκαρίτσκι και της Μακάμπι Τελ Αβίβ) και η καλύτερή του επίδοση είναι τα πέντε γκολ της περιόδου 2018-19, όπου είχε πετύχει από δύο τέρματα εναντίον της Μπέρνλι και της Ντουντελάνζ και ένα κόντρα στη Μίλαν στο Europa League. Τότε, ο Έλληνας άσος είχε πέντε γκολ και έξι ασίστ σε 12 αγώνες στην Ευρώπη, ενώ τώρα μετράει τέσσερα τέρματα και εννέα ασίστ σε 14 παιχνίδια και έχει και συνέχεια.

Πρωταγωνιστής και καθοριστικός

Η τωρινή συγκομιδή, όμως, του έμπειρου μεσοεπιθετικού σε Ελλάδα και Ευρώπη αποκτάει ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει έρθει μετά τους δύο χιαστούς που υπέστη τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός είχε τρεις προπονητές στον πάγκο του (Μαρτίνεθ, Καρβαλιάλ, Μεντιλίμπαρ) και με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και στα αποτελέσματα των «ερυθρόλευκων».

Ο Φορτούνης (ο οποίος έχει συνολικά 332 συμμετοχές, 93 γκολ και 103 ασίστ με την ερυθρόλευκη φανέλα) μαζί με τον Ποντένσε, τον Ελ Κααμπί και τον Ρόντινεϊ αποτελούν τους κορυφαίους σε απόδοση ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στη σεζόν, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος έχει μπει στο τελευταίο τρίμηνο του συμβολαίου του με την πειραϊκή ομάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ