ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ για τη μάχη της OPAP Arena και τη μείωση από την κορυφή

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την ΑΕΚ (31/3, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) στην OPAP Arena, με τους ερυθρόλευκους να έχουν μεγάλη ευκαιρία για να μειώσουν την απόστασή τους από την κορυφή. Αυτό είναι το σχέδιο μάχης του Μεντιλίμαρ.

Ο Ολυμπιακός πήγε στην διακοπή για τις εθνικές ομάδες με την ψυχολογία στο μάξιμουμ. Άφησε πίσω του την ήττα από τον Παναθηναϊκό με τον καλύτερο τρόπο, καθώς πέτυχε μία τεράστια ανατροπή στην Ευρώπη, επικρατώντας 6-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ για την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

Περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, ο Ολυμπιακός θέλει να έχει ανάλογη συνέχεια σ' ένα κρίσιμο παιχνίδι στην κούρσα του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται από την ΑΕΚ (31/3, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) στην OPAP Arena για την 2η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τους πράσινους βρέθηκε στο -5 από την κορυφή. Όμως στους Πειραιώτες γνωρίζουν πολύ καλά πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Με ένα διπλό στην OPAP Arena οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν στο -2 από την ΑΕΚ, βάζοντας εκ νέου φωτιά στα playoffs και ενώ θα απομένουν οκτώ αγωνιστικές.

Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του το βράδυ του Σαββάτου (30/3) και ανακοινώθηκε η αποστολή. Σε αυτήν υπήρχε μία ηχηρή απουσία, καθώς ο Όρτα είναι απών εξαιτίας ενοχλήσεων, ενώ εκτός βρίσκεται και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Από την άλλη, στην αποστολή επέστρεψε ο Ζέλσον Μαρτίνς, με τον Μεντιλίμπαρ να έχει περισσότερες επιλογές στα επιθετικά άκρα.

Όσον αφορά στο σχήμα, ο Ισπανός τεχνικός πιθανότατα να παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1. Υπάρχει δίλημμα για το πρόσωπο που θα βρίσκεται κάτω από την εστία του Ολυμπιακού, με τον Πασχαλάκη πάντως να έχει το προβάδισμα έναντι του Κωνσταντίνου Τζολάκη.

Όλα δείχνουν πως ο Ρέτσος και ο Κάρμο θα αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Ροντινέι και Ορτέγκα θα αγωνιστούν στα άκρα. Ο Βραζιλιάνος και ο Αργεντινός μπακ πήραν τις απαραίτητες ανάσες στην διακοπή και ετοιμάζονται για την επιστροφή στη δράση.

Ο Έσε και ο Τσικίνιο θα αγωνιστούν στον άξονα και λογικά, απόντος του Όρτα, ο Φορτούνης θα παίξει πιο μπροστά τους ως 10άρι. Αυτό σημαίνει πως ο Ποντένσε με τον Μασούρα θα παίξουν στα επιθετικά άκρα, με τον "καυτό" Ελ Κααμπί να τοποθετείται στην... αιχμή του δόρατος. Βέβαια, δεν αποκλείεται ο Μεντιλίμπαρ να προχωρήσει σε κάποια έκπληξη, θέλοντας να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Μπότης, Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Κίνι, Ροντινέι, Μπιανκόν, Ρέτσος, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ιμπόρα, Μαρτίνς, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Γιόβετιτς, Ναβάρο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ