ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το σχέδιο νίκης του Μαρτίνεθ και το δίλημμα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό (22/10, 19:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) στο μεγάλο ντέρμπι την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Το πλάνο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ για τη σπουδαία αναμέτρηση.

Η ώρα του πρώτου ντέρμπι των αιωνίων στην σεζόν 2023/24 έφτασε. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (22/10, 19:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) στο κατάμεστο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Το σπουδαίο αυτό παιχνίδι, εκτός από το γόητρο που συνοδεύει ένα ντέρμπι αιωνίων, έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας στους 19 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με 16.

Οι Πειραιώτες θέλουν το τρίποντο, προκειμένου να φύγουν στο +6 από τους πράσινους και να έχουν αποκτήσει μία σημαντική διαφορά από το τριφύλλι. Αυτό είναι και το πρώτο αιώνιο ντέρμπι για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

"Είναι μια σπουδαία στιγμή και αποτελεί έναν από τους λόγους που ήρθα εδώ. Είμαστε υπερήφανοι που θα εκπροσωπήσουμε τον Ολυμπιακό σε αυτό το ντέρμπι. Έχουμε κάνει τα πάντα για να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται" δήλωσε ο Ισπανός προπονητής στην COSMOTE TV ενόψει της αναμέτρησης.

Ο Μαρτίνεθ γνωρίζει τι απαιτείται για να ανταπεξέλθει η ομάδα του σ' ένα τέτοιο παιχνίδι. Έτσι, θέλει από την ομάδα του ισορροπία μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης, αξιοποίηση των στιγμών που θα παρουσιαστούν και συγκέντρωση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

Το πλάνο του Μαρτίνεθ για το παιχνίδι

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν ανακοίνωσε το Σάββατο (20/10) την αποστολή του παιχνιδιού. Εν πολλοίς έχει καταλήξει στο πλάνο που θα ακολουθήσει στο ντέρμπι, ωστόσο έχει ακόμη και διλήμματα για τον σχηματισμό της ομάδας του.

Έτσι, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα βρίσκεται κάτω από την εστία. Μπροστά από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού θα τοποθετηθεί το δίδυμο Παναγιώτης Ρέτσος - Ανδρέας Ντόη. Ο Ορτέγκα έχει τον πρώτο λόγο για την αριστερή πλευρά της άμυνας έναντι του Κίνι, με τον Ροντινέι να τοποθετείται στα δεξιά.

Στον άξονα την πρωτοκαθεδρία έχουν οι Μαντί Καμαρά και Σαντιάγκο Έσε, οι οποίοι έχουν σηκώσει το περισσότερο βάρος, ενώ έχουν βρει και την απαιτούμενη θητεία μεταξύ τους. Ο σχηματισμός του Ολυμπιακού θα εξαρτηθεί από το πώς θα αγωνιστεί μεσοεπιθετικά.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να πορευθεί με το 4-4-2, δηλαδή να τοποθετήσει τους Φορτούνη και Ποντένσε στα άκρα και με τον Μασούρα να κινείται πίσω από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος είναι αρκετά "καυτός". Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο σενάριο.

Δηλαδή, αντί του Μασούρα να χρησιμοποιήσει τον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος θα αγωνιστεί πιο μπροστά από τους Καμαρά και Έσε, με τον σχηματισμό να μεταβάλλεται σε 4-3-3. Όλα φυσικά θα ξεκαθαρίσουν λίγη ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι των αιωνίων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ