ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το σχέδιο για τον διάδοχο του Σα και ο... Σα Νο2, Κλαούντιο Ράμος

Ο Κλαούντιο Ράμος με τη φανέλα της Πόρτο
Ο Κλαούντιο Ράμος με τη φανέλα της Πόρτο TIM KEETON/POOL/AFP

Ο Ζοζέ Σα ξεκίνησε προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, αλλά μετράει αντίστροφα για τη μεταγραφή του με πιθανότερο προορισμό τη Γουλβς. Πέραν του "έτοιμου" Φαμπιάνο στη λίστα του Μαρτίνς προστέθηκε και (επαν)εξετάζεται και ο νέος… Σα, ο Κλαούντιο Ράμος, ο οποίος ζήτησε να φύγει από την Πόρτο.

Είναι δύσκολο να πετύχει τους στόχους της μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, αν από την ενδεκάδα της απουσιάζουν δύο βασικά συστατικά. Ο σταθερός τερματοφύλακας και ο ικανός γκολτζής. Ο Ολυμπιακός είχε το κεφάλι του ήσυχο τα τελευταία χρόνια με τον Ζοζέ Σα κάτω από τα δοκάρια και τον Ελ Αραμπί στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Την ώρα που ο Μαροκινός επιθετικός απέκτησε έναν ακόμη παρτενέρ υψηλού επιπέδου, τον Βραζιλιάνο Τικίνιο, ο οποίος μπήκε με φόρα στο πρόγραμμα, αλλά θέλει ακόμη δουλίτσα, ο Πορτογάλος κίπερ έχει βάλει πλώρη για άλλες πολιτείες.

Των Σταύρου Γεωργακόπουλου, Αντώνη Οικονομίδη

Μετά από τρεις πολύ γεμάτες σεζόν στον Πειραιά, με προίκα 124 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ο 28χρονος κίπερ ξεκίνησε από χθες δουλειά στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, αλλά το μυαλό του ήδη ταξιδεύει προς Αγγλία μεριά. Είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι αποτελεί τον πρώτο στόχο της Γουλβς -ομάδα που έχει ανοίξει "πάρε-δώσε" ο Ολυμπιακός από τη μεταγραφή του Ντανιέλ Ποντένσε- η οποία ολοκληρώνει τις επαφές με τη Ρόμα για την πώληση του δικού της βασικού "νούμερο 1" του Ρουί Πατρίσιο.

Στις πρώτες κουβέντες ανίχνευσης εδάφους που έχουν γίνει ανάμεσα στους δύο συλλόγους, συζητούνται ποσά γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ, κοντά στη ρήτρα των 13 εκατ. ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του Σα, με λήξη το καλοκαίρι του 2023. Το αν προκύψει κάποια σφήνα τύπου Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως ακούγεται και γράφεται στην Ισπανία τις τελευταίες μέρες για τον Σα, δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό.

Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό ποσό, αξιοποιώντας την υπεραξία που οι ίδιοι δημιούργησαν, άρα το πού τελικά θα συνεχίσει ο Σα, θα προκύψει από τις διασυνδέσεις του Ζόρζε Μέντες και από πού ο μεγαλοατζέντης θα εξασφαλίσει την πιο γερή προσφορά.

Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι η άμεση και ποιοτική αντικατάσταση του Σα (εφόσον πάντα οριστικοποιηθεί η παραχώρησή του). Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να είναι απολύτως έτοιμος ώστε να μην χαθεί χρόνος για την διάδοχη κατάσταση στην εστία των πρωταθλητών Ελλάδας.

Το όνομα του Φαμπιάνο φιγουράρει στην κορυφή του ρεπορτάζ και των δημοσιευμάτων τις τελευταίες μέρες. Δεν είναι υπερβολή ότι ο Ολυμπιακός έχει… κάβα τον 33χρονο Βραζιλιάνο της Ομόνοιας, έναν "ψημένο" και ικανό τερματοφύλακα, ο οποίος έχει παρελθόν στην Πόρτο και την τουρκική Φενέρ.

Το κόστος της απόκτησής του μιας κι έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο, λογικά δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Η ομάδα της Κύπρου ζητούσε αρχικά ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά για να μην τον χάσει ελεύθερο από τον χειμώνα και μετά που έχει δικαίωμα να υπογράψει όπου θέλει χωρίς δεσμεύσεις, θα ρίξει νερό στο κρασί της. Η δουλειά, λοιπόν, μπορεί να γίνει και με τα μισά ή κάπου εκεί.

Δεν είναι όμως η μόνη επιλογή. Στα υπόψη είναι και ο "παλιόφιλος" Ρομπέρτο, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα για διακοπές. Είναι πάντα ανοικτός σε πιθανή επιστροφή, μπορεί εύκολα να "σπάσει" το συμβόλαιό του με τη Βαγιαδολίδ που υποβιβάστηκε, ωστόσο, ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει αν θα είναι ο ίδιος, όπως τον είδαμε στην πρώτη του θητεία, στα 33 του χρόνια πλέον.

Κλαούντιο Ράμος, όπως… Σα

Στο συρτάρι του Πέδρο Μαρτίνς όμως έχει προστεθεί τις τελευταίες ώρες ένας ακόμη γνώριμός του, με αναφορές μάλιστα και τρόπο ανάλογους αυτών που έφεραν τον Σα στον Ολυμπιακό πριν τρία καλοκαίρια. Ο λόγος για τον Κλαούντιο Ράμος, τον 29χρονο διεθνή Πορτογάλο τερματοφύλακα της Πόρτο, ο οποίος πριν μερικά μόνο 24ωρα ενημέρωσε τη διοίκηση του club πως θέλει να φύγει ώστε να βρει χρόνο συμμετοχής μιας και στην εστία των δευτεραθλητών Πορτογαλίας έχει κάνει… κατάληψη ο Αγκουστίν Μαρκεσίν.

Τόσο η διοίκηση της Πόρτο όσο και ο κόουτς Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν είναι αρνητικοί στο αίτημα του 29χρονου διεθνή Πορτογάλου τερματοφύλακα (κάθε άλλο), η περίπτωση του οποίου ήδη "ξεψαχνίζεται" εκ νέου από τον Πέδρο Μαρτίνς, αφού τον είχε απασχολήσει και πριν δύο καλοκαίρια, με τον Ράμος να μένει τότε ελεύθερος από την Τοντέλα (με την οποία είχε ανακηρυχτεί τερματοφύλακας της χρονιάς στο πορτογαλικό πρωτάθλημα), να επιλέγει όμως τελικά να μετακομίσει στο "Ντραγκάο".

Πλέον, οι "δράκοι" είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν για ακριβώς το ίδιο deal με το οποίο ήρθε ο Ζοσέ Σα στον Ολυμπιακό. Δανεισμό δηλαδή με option αγοράς. Deal και κυρίως συνολικό "πακέτο" που μόνο αδιάφορο δεν αφήνει προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πού θα καθίσει η μπίλια, αρχικά για τον Σα και στη συνέχεια για τον διάδοχο. Μέχρι τότε θα προκύψουν κι άλλοι μνηστήρες (όπως για παράδειγμα, με προοπτική μέλλοντος έχει… σημειωθεί και ο 21χρονος κίπερ της Πόρτο, Ντιόγκο Κόστα), οπότε στην παρούσα φάση είναι απαραίτητο το μικρό καλάθι…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ