ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το σχέδιο για Σιόβα και Μανωλά

Οι Σιόβας - Μανωλάς από παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό
Οι Σιόβας - Μανωλάς από παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Ο Σωκράτης… έδειξε τον δρόμο, ο Βαλμπουενά ετοιμάζεται για την τρίτη του χρονιά στον Ολυμπιακό και μαζί τους μπορεί να δούμε από το καλοκαίρι τον Δημήτρη Σιόβα. Το συμβόλαιο, οι σκέψεις και το πλάνο για τον Κώστα Μανωλά.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες την επέκταση της συνεργασίας με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο σπουδαίος Γάλλος μαέστρος δεν χρειάστηκε περισσότερα από πέντε λεπτά στην συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για να πει το “ναι”. Διοίκηση και προπονητής έχουν εκτιμήσει τι προσφέρει ο 36χρονος μπαλαντέρ μέσα κι έξω από το γήπεδο, με αποτέλεσμα η επέκταση του συμβολαίου να αποτελεί μονόδρομο, από τη στιγμή που υπήρχαν -καιρό τώρα– οι ανάλογες προθέσεις.

Τέτοιες μέρες πριν από περίπου δύο μήνες, η ΠΑΕ έκανε το μπαμ με την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, με το επιπλέον στοιχείο ότι πρόκειται για Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει αποδείξει ήδη πόσο πολύτιμος είναι για τον "κορμό" ολόκληρου του οικοδομήματος. Δεν είναι, ωστόσο, ο μοναδικός διεθνής και ντόπιος αμυντικός που μπήκε στο μάτι του Ολυμπιακού. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με δύο άλλους παλιούς του γνώριμους, οι οποίοι έχουν προϋπηρεσία με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αναφερόμαστε στους Δημήτρη Σιόβα και Κώστα Μανωλά. Αμφότεροι φεύγοντας από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, άνοιξαν την πόρτα, αλλά συμφώνησαν να την ξαναχτυπήσουν όταν ωριμάσουν οι συνθήκες. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο Ολυμπιακός ουδέποτε γύρισε την πλάτη στα "δικά του παιδιά". Άσχετα αν αυτό δεν έγινε τελικά με τον Κώστα Μήτρογλου που γύρισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη. Αυτό συνέβη κυρίως επειδή δεν θα είχε τον χρόνο που επιθυμούσε στον Πειραιά, λόγω της παρουσίας των Αραμπί – Χασάν.

Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΕΣΚΑ

Ξετυλίγοντας το κουβάρι από την αρχή, αμφότεροι οι διεθνείς στόπερ, δεσμεύονται με συμβόλαια. Τα συμβόλαια, ωστόσο, πολλές φορές είναι για να… σπάνε, όπως λέει και μια ψυχή. Ο Σιόβας με τις 27 φετινές του συμμετοχές ως παίκτης της Ουέσκα, παλεύει με την ομάδα του για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αν η ισπανική ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση του πίνακα της "Πριμέρα” καταφέρει να κάνει την ανατροπή και να σωθεί, ο αριστεροπόδαρος αμυντικός θα συνεχίσει με τη φανέλα της καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2022. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν πρόκειται να συνεχίσει στη δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Θα λύσει το συμβόλαιο, λέγεται ότι έχει προβλεφθεί ήδη ο σχετικός όρος και θα μείνει ελεύθερος για άλλα ποδοσφαιρικά λιμάνια. Στα 32 του χρόνια, δύσκολα θα του προκύψει κάτι καλύτερό από το σύλλογο που είναι δεμένος συναισθηματικά και θέλει να κλείσει την καριέρα του. Για το οικονομικό σκέλος, δεν τίθεται θέμα. Αν φτάσει εκεί η ιστορία, όλα θα τακτοποιηθούν με μια γρήγορη συνάντηση ή ένα απλό τηλεφώνημα… Αυτό το γνωρίζει και η μία πλευρά και η άλλη…

Με άλλα λόγια, αν η Ουέσκα υποβιβαστεί, το πλέον πιθανό σενάριο είναι ο Σιόβας να ξαναβάλει πλώρη για Πειραιά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού θα υπάρξουν ανακατατάξεις στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Είναι σχεδόν βέβαιη και δρομολογημένη η αποχώρηση του Αβραάμ, ο οποίος θα κρεμάσει τα παπούτσια του με ένα ακόμη πρωτάθλημα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Επίσης, είναι όλα ανοικτά αναφορικά με το μέλλον και του Ρούμπεν Σεμέδο και του Παπ Αμπού Σισέ, παρότι ο τελευταίος θα επιστρέψει μετά το δανεισμό του από τη Σεντ Ετιέν…

"ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ"

Αναφορικά με τον Μανωλά κι εδώ έχουμε ως δεδομένο -το έχει δηλώσει άλλωστε και στη συνέντευξή του στο SPORT 24, στους Παντελή Βλαχόπουλο και Ανδρέα Παλομπαρίνι- ότι μια μέρα θα γυρίσει για να παίξει ξανά στον Ολυμπιακό. Δεν έχει κρύψει τα συναισθήματα που νιώθει για την ομάδα του Πειραιά, αλλά και για τη διαπροσωπική σχέση που έχει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, με τον οποίο βρίσκεται ακόμη και σήμερα σε “ανοικτή γραμμή”.

Στη δική του περίπτωση, πάντως, τα δεδομένα έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Τον Ιούνιο θα κλείσει τα 30, ενώ δεσμεύεται με τη Νάπολι που δαπάνησε 28 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Ρόμα, έως το καλοκαίρι του 2024. Αν αποφασίσει να το εξαντλήσει, δεν χωράει άλλη κουβέντα στην παρούσα φάση. Τα δεδομένα, όμως, είναι διαφορετικά.

Ο Κώστας Μανωλάς κάνει ήδη σκέψεις επιστροφής. Το έχει συζητήσει ήδη όχι μόνο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και με τους παλιόφιλους στου Ρέντη, όπως και με τον καλό του φίλο και συμπαίκτη στην Εθνική, Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Οι δύο τους έχουν δεσμευθεί ότι θα παίξουν μια μέρα πλάι – πλάι στον Ολυμπιακό. Να γίνει αυτό το 2024 που λήγει το συμβόλαιο του Ναξιώτη στόπερ είναι μάλλον απίθανο, καθώς τότε ο Σωκράτης θα είναι… 36 ετών και πιθανότατα θα έχει κρεμάσει παπούτσια.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως για το μέλλον του Μανωλά και την πιθανή επιστροφή του στον Πειραιά, θα είναι κομβικό το επόμενο καλοκαίρι, του 2022. Μετά από το τέλος της επόμενης σεζόν θα γίνει κουβέντα επί της ουσίας για τον επαναπατρισμό του. Το σχέδιο, πάντως, έχει μπει ήδη σε λειτουργία. Μην ξεχνάμε ότι και ο Παπασταθόπουλος δήλωσε πως μιλούσε τρία χρόνια με τον Βαγγέλη Μαρινάκη μέχρι να πει το πολυπόθητο “ναι”.

Η ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΚΑΙ Η ΣΟΥΪΤΑ

Ο Μανωλάς δεν θα χρειαστεί να κουβεντιάσει τόσο πολύ, αφού μιλάει συχνά με τον ισχυρό άντρα του Ολυμπιακού. Τα είπαν πρόσφατα και στην προεδρική σουίτα του φαληρικού σταδίου, αφού παρακολούθησαν παρέα τον εντός έδρας αγώνα με την Αϊντχόφεν. Ο 29χρονος αμυντικός ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό, ζήτησε άδεια να έρθει στην Ελλάδα για να κάνει αποθεραπεία με το ιατρικό τιμ της ομάδας και τον Χρήστο Θέο, οπότε είχε και χρόνο να τα πει, εκεί που έπρεπε κι όπως έπρεπε…

Επαναλαμβάνουμε ότι το θέμα Μανωλά δεν είναι απλό. Η Νάπολι τον πλήρωσε ένα καράβι λεφτά πριν από δύο χρόνια για να τον πείσει να μετακομίσει από την πρωτεύουσα της Ιταλίας στο Νότο. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να του χαρίσει δύο χρόνια συμβολαίου. Θα χρειαστούν λεπτοί χειρισμοί, ώστε να βρεθεί η φόρμουλα επιστροφής. Όπως φαίνεται, πάντως, και σε αυτή την περίπτωση, έστω κι αν είναι ακόμη πολύ νωρίς, θα ισχύσει η γνωστή παροιμία “σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός…”.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ