ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το προβάδισμα Μπιζότ για τον "άσο" και τα ξεκάθαρα "θέλω" του Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Το προβάδισμα Μπιζότ για τον "άσο" και τα ξεκάθαρα "θέλω" του Μαρτίνς

Πως ο Ολλανδός κίπερ της Αλκμάαρ, Μάρκο Μπιζότ, προσπέρασε στη σχετική λίστα για τον αντί Σα και γιατί ο Μαρτίνς θέλει βασικό αριστερό μπακ κι όχι 10άρι ή άλλο επιθετικό.

Καλό θα ήταν στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου οι προπονητές να μιλούν περισσότερο. Όπως έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς με τις δηλώσεις του έπειτα από την ολοκλήρωση των φιλικών του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους. Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος ξέρει πλέον την ομάδα σαν την παλάμη του, ήταν απολύτως ξεκάθαρος. Εξήγησε όχι μόνο τι παίκτες θέλει, αλλά και γιατί τους θέλει, ενώ ήταν το ίδιο ειλικρινής αναφορικά και για τα κενά που δημιουργούν οι τραυματισμοί των Φορτούνη και Τικίνιο.

Ουσιαστικά ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" ζήτησε βασικό αριστερό μπακ, μιλώντας για έναν ακραίο αμυντικό, ο οποίος θα μπορεί να σταθεί στο πιο ψηλό επίπεδο, χωρίς να υποτιμά την προσπάθεια και τη σοβαρή εικόνα του 18χρονου Αποστολόπουλου. Κάτι που σημαίνει πως δεν θέλει απλά έναν μπακ για να πλαισιώσει τον Ρέαμπτσιουκ, αλλά έναν τουλάχιστον εφάμιλλο κι ακόμη πιο "ψημένο" ποδοσφαιριστή.

Τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι για παράδειγμα ο Κολομβιανός μπακ Μοχίκα (28) της Χιρόνα, ο οποίος πέρα από τη θητεία του σε Ισπανία, Ιταλία είναι και 13 διεθνής. Δεν είναι ο μόνος που εξετάζεται, κάποιοι δεν έχουν ξεχάσει και τον Πορτογάλο Γιούρι Ριμπέιρο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Νότιγχαμ κι έχει τεθεί στα υπόψη και της ΑΕΚ. Να θυμίσουμε ότι οι "ερυθρόλευκοι" πριν από την απόκτηση του Ρέαμπτσιουκ είχαν ασχοληθεί πολύ σοβαρά και με την περίπτωση του Βραζιλιάνου Ματέους Ρέις, ο οποίος προτίμησε να καταλήξει ως ελεύθερος στην πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Σπόρτινγκ.

Είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του κόουτς και για τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς που έπληξαν την ομάδα του στη διάρκεια των φιλικών. Ξεκαθάρισε, λοιπόν, ότι δεν θέλει να αποκτηθεί ούτε 10άρι αντί του Φορτούνη, ούτε σέντερ φορ, καθώς εκτιμά ότι ο χειρουργημένος Τικίνιο θα επιστρέψει γύρω στις 20 Αυγούστου, κοντά στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.

Εκείνο που ζητά είναι ένας μεσοεπιθετικός τύπου Βαλμπουενά, ο οποίος να μπορεί να ξεκινά από το πλάι τις προσπάθειές του, αλλά να μπορεί να καλύψει το κενό και πίσω από τον επιθετικό. Κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν αναζητά έναν παίκτη του ασβέστη, έναν κλασικό εξτρέμ γραμμής, άλλα έναν περιφερειακό κυνηγό, ο οποίος να μπορεί και να μοιράσει τη μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα, αν βρεθεί σε θέση βολής.

Γι’ αυτό το λόγο, ο νέος εξτρέμ ίσως δεν έρθει μέσα στον Ιούλιο, αλλά ακόμη και τον Αύγουστο που λογικά κάποιοι παίκτες θα "ωριμάσουν" από οικονομικής πλευράς. Πιθανή πρόκριση στους ομίλους του Champions League μπορεί να φέρει και κάποια εξτρά επιλογή, έστω κι αν ο κόουτς έδειξε τη διάθεση να καλυφθεί με έναν ποδοσφαιριστή. Να θυμίσω ότι κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος ο Γάλλος Χατέμ Μπεν Αρφά (34), ο οποίος αποχώρησε από τη Μπορντό με γεμάτη σεζόν, ενώ πρόπερσι "κόπηκε" τελευταία στιγμή από τον Πειραιά, καθώς προτιμήθηκε ο Γιάγια Τουρέ.

Το θέμα που τρέχει ως προτεραιότητα και σας ενημέρωσε ήδη με σχετικά ρεπορτάζ το SPORT24 είναι του νέου τερματοφύλακα. Καιρό τώρα σας έχουμε μεταφέρει τον υψηλότατο βαθμό δυσκολίας στις περιπτώσεις του Τσέχου Βάτσλικ (ελεύθερος από Σεβίλλη) και του Γάλλου Αρεολά (Παρί) που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδας. Στη λίστα που βρίσκονται ακόμη ο (επίσης Τσέχος διεθνής) Παβλένκα της Βέρντερ Βρέμης και ο Πορτογάλος Κλαούντιο Ράμος (Πόρτο), ξεχωρίζει το όνομα του Ολλανδού Μάρκο Μπιζό, ο οποίος μένει ελεύθερος σε έναν χρόνο από την Άλκμααρ.

Ο 30χρονος κίπερ, ρεζέρβα στην Εθνική ομάδα που πήρε μέρος στην τελική φάση του Euro, είναι έτοιμος για μια νέα περιπέτεια στην καριέρα του, το δήλωσε κιόλας στα ΜΜΕ της πατρίδας του και από την Ελλάδα όπου βρίσκεται για διακοπές έκλεισε το μάτι στον Ολυμπιακό. Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που εξετάστηκαν σοβαρά ο Μπιζότ με μπόι 193 εκατοστά, θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά κι αυτή η διάθεση μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις μιας και "πιέζει" παρέα με τον εκπρόσωπό του προς αυτή την κατεύθυνση.

Το μόνο σίγουρο στην παρούσα φάση είναι ότι ο Ολυμπιακός θα μπει στη μάχη των προκριματικών του UCL με την παλιά φρουρά, συν τον Καμερουνέζο Κούντε, αφού ακόμη και σήμερα να αποκτηθεί παίκτης, σίγουρα θα χρειαστεί ένα μίνιμουμ διάστημα προσαρμογής...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ