ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το πρώτο διπλό στοίχημα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ
Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ INTIME SPORTS

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό με δύο βασικές αποστολές στην αφετηρία της θητείας του στο λιμάνι.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκινάει από διαφορετική αφετηρία στον Ολυμπιακό, που είναι αρκετά δύσκολη, γι' αυτό θα χρειαστεί στήριξη, υπομονή και τύχη. Ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος δουλεύει για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του, καλείται να δημιουργήσει μία καινούργια ομάδα που θα παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο και, παράλληλα, θα πρέπει να επιστρέψει στους τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο 42χρονος τεχνικός, που εργάζεται για πρώτη φορά σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, έχει μπροστά του το διπλό "στοίχημα" του καλοκαιριού, το οποίο καλείται να κερδίσει.

Πρώτον, ο Μαρτίνεθ θέλει να παρουσιάσει μία συμπαγή και καλή ομάδα που θα αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα και θα έχει επιθετικό πνεύμα. Διότι, η πραγματικότητα είναι πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον προσανατολισμό του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πέτυχε πολλά, οδήγησε τους ερυθρόλευκους σε κατακτήσεις τίτλων, αλλά τον τελευταίο έναν χρόνο της παρουσίας του στον πάγκο, η πειραϊκή ομάδα είχε πάψει να πιέζει ασφυκτικά, να τρομάζει τον αντίπαλο, να πετυχαίνει αρκετά γκολ, γυρνώντας λίγο πιο πίσω στο γήπεδο.

Ο Ισπανός κόουτς θέλει να το αλλάξει όλο αυτό, καθώς προτίθεται να δημιουργήσει μία ομάδα που θα πιέζει ψηλά, θα κλέβει μπάλες, θα έχει την κατοχή, θα γίνει πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική στην επίθεση και στην άμυνα. Διότι, ο Ολυμπιακός προδόθηκε αρκετές φορές την τελευταία περίοδο από λάθη στο κέντρο και τα άκρα της άμυνας του.

Η δουλειά του νεαρού προπονητή στη Γρανάδα έδειξε ότι οι ομάδες του ξέρουν να διαφοροποιούνται κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσαρμόζονται, είναι γρήγορες, μαχητικές και βγάζουν μία σκληράδα στον αγωνιστικό χώρο.

Δεύτερον και άκρως σημαντικό για τον Ολυμπιακό αποτελεί η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά.

Τα τέσσερα παιχνίδια που θα δώσουν τον Αύγουστο -στον 3ο προκριματικό γύρο και, εφόσον προκριθούν, στα playoffs- θα είναι το πρώτο μεγάλο κρας τεστ για τον Μαρτίνεθ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόκριση στα ματς του φθινοπώρου και του χειμώνα μπορεί να αποφέρει στα ταμεία της ΠΑΕ πάνω από 10.000.000 ευρώ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα έχει στη διάθεση του από τη Δευτέρα (3/7) και τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, ενώ υπενθυμίζεται ότι η αποστολή των ερυθρόλευκων θα αναχωρήσει την Τετάρτη (5/7) για το Μιλς της Αυστρίας όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ