ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Τσουκαρίτσκι, αντιπάλου στα playoffs του Europa League

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Τσουκαρίτσκι, αντιπάλου στα playoffs του Europa League
PRINTSCREEN

Η Τσουκαρίτσκι αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο του Ολυμπιακού πριν από τους ομίλους του Europa League, ύστερα την απόλυση του προπονητή της.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα playoffs του Europa League και θα αναμετρηθεί με την Τσουκαρίτσκι για μια θέση στη φάση των ομίλων.

Η σερβική ομάδα δεν έχει την εμπειρία των ερυθρολεύκων, καθώς δεν έχει συμμετάσχει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (είχε συμμετάσχει δύο φορές στο Κύπελλο Intertoto).

Η Τσουκαρίτσκι ιδρύθηκε το 1926 και την περσινή σεζόν ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή της στο σερβικό πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην τρίτη θέση (στην ισοβαθμία με την Μπάτσκα Τοπόλα), κάτι που έχει επαναλάβει άλλες τέσσερις φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Μοναδικός τίτλος της είναι το Κύπελλο Σερβίας 2015, ενώ την περσινή σεζόν έχασε στον τελικό.

Την περσινή σεζόν προκρίθηκε στα προκριματικά του Europa Conference League και αρχικά απέκλεισε τη Ρασίνγκ Ουνιόν του Λουξεμβούργου, αλλά στον 3ο προκριματικό γύρο αποκλείστηκε από την Τβέντε.

Το ρόστερ της αποτελεί κατά βάση από γηγενείς ποδοσφαιριστές στην αμυντική γραμμή. Προπονητής της ήταν ο Βόσνιος Ντούσαν Κερκέζ, ο οποίος ανέλαβε το καλοκαίρι της περσινής σεζόν, αλλά απολύθηκε προ ημερών και τη θέση του πήρε ως υπηρεσιακός ο Ίγκορ Μάτιτς.

Οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές της βάσει Transfermarkt είναι ο αρχηγός Μάρκο Ντόντιτς (30 ετών αμυντικός μέσος), ο Νεμάνια Τόσιτς (26 ετών αμυντικός), ο Σαμουέλ Οβούσου (27 ετών, εξτρέμ) και ο Μοχαμέντ Μπανατμόσι (24 ετών, επιθετικός).

Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα έχει αρχίσει με νίκες κόντρα στη Ραντνίτσκι Νις και τη Ραντνίτσκι και αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Γιαβόρ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ