ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αντιπάλου των ερυθρολεύκων στους 16 του Europa Conference League

Οι παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ζόρια για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League 2023-2024 στην "Αρένα Λούμπλιν", Λούμπιν | Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023
Οι παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ζόρια για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League 2023-2024 στην "Αρένα Λούμπλιν", Λούμπιν | Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 © 2023/CZAREK SOKOLOWSKI/AP IMAGES

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η απαιτητική αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των 16 του Europa Conference League, μία ομάδα με πασίγνωστο προπονητή, άγνωστη έδρα και ταλαντούχους παίκτες.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των 16 του Europa Conference League και παρότι δεν προκαλεί τρόμο στο άκουσμά της, οι Πειραιώτες μόνο να την υποτιμήσουν δεν μπορούν.

Οι Ισραηλινοί έχουν κάνει ζημιά στους "ερυθρολεύκους" το 2010, στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, αποκλείοντάς τους στο εκτός έδρας γκολ και ανοίγοντας τον δρόμο για την άφιξη στην Ελλάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

  • Η κατάστασή της: Η εκπληκτική εκκίνηση της σεζόν, με 13 νίκες και μία ισοπαλία στις πρώτες 14 αγωνιστικές ακολούθησε μία πιο... φυσιολογική πορεία. Το αποτέλεσμα είναι η πολυνίκης του πρωταθλήματος Ισραήλ (23 τίτλοι) να είναι ισόβαθμη στην κορυφή με την περσινή πρωταθλήτρια Μακάμπι Χάιφα, την οποία αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στη φάση των ομίλων του Europa League. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού κατέκτησε το φετινό League Cup, βρίσκεται στους 16 του κυπέλλου και μπορεί να προκρίθηκε με ορισμένες δυσκολίες στη φάση των ομίλων του Europa Conference League, εκεί μεταμορφώθηκε κι έκανε πέντε νίκες, χάνοντας μόνο από τη Γάνδη εκτός έδρας.
  • Ο σούπερ σταρ: Ένας από τους λόγους της αγωνιστικής βελτίωσης του συλλόγου ακούει στο όνομα Έραν Ζάχαβι. Ο 36χρονος Ισραηλινός επιθετικός επέστρεψε στον σύλλογο το καλοκαίρι του 2022, έχοντας προσελκύσει και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, και φέτος δεν σταματάει να σκοράρει. Στο πρωτάθλημα έχει έντεκα γκολ και στην Ευρώπη δέκα, ενώ έχει μοιράσει και έξι ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Από κοντά και ο Γκάμπι Κανιχόβσκι, ο υπεύθυνος για εννέα ασίστ και επτά γκολ.
  • Ο προπονητής: Μία εξίσου μεγάλη διαφοροποίηση από τις προηγούμενες σεζόν είναι και ο άνθρωπος που κάθεται στον πάγκο από τον οποίο έχουν περάσει μεταξύ άλλων ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Γιώργος Δώνης. Ο Ρόμπι Κιν διαδέχθηκε τον Αϊτόρ Καράνκα και αμέσως άλλαξε τον αέρα της ομάδας. Αν και για πέντε χρόνια ήταν ανενεργός, έχοντας μία μικρή προπονητική εμπειρία στην Ινδία με την Κολκάτα, τον περασμένο Αύγουστο η Μακάμπι Τελ Αβίβ του εμπιστεύτηκε τα ηνία και μέχρι στιγμής ο Ιρλανδός παλαίμαχος τα πηγαίνει περίφημα.
  • Το γήπεδο: Το "Μπλούφιλντ" που αποτελεί τη φυσική έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν θα χρησιμοποιεί απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός στην περιοχή. Ο πόλεμος με τη Χαμάς οδήγησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία και συγκεκριμένα στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα στις δύο από τις τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις της στη φάση των ομίλων (στην πρώτη αγωνιζόταν ακόμα στο Τελ Αβίβ), γήπεδο που γνωρίζει ο Ολυμπιακός, αφού αντιμετώπισε τους Σέρβους στη φάση των ομίλων του Europa League.
  • Πως παίζει: Ο Κιν δείχνει προτίμηση σε μία διάταξη 4-3-3, με τον Ζάχαβι συνήθως στην κορυφή, τον Νταν Μπίτον είτε πίσω του είτε δεξιά και τον δεύτερο σκόρερ της σεζόν της, Ντο Πέρετς, να παίζει κυρίως δεξιά ή στο κέντρο. Ο Κανιχόβσκι αρχίζει τις προσπάθειές του από αριστερά, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο που θα επιχείρήσει να αναστατώσει την άμυνα του Ολυμπιακού.
  • Πού να χτυπήσει ο Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ποντάρτει στα αμυντικά ζητήματα των Ισραηλινών, τα οποία δεν φαίνονται έντονα εντός των συνόρων, μιας και είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, όμως είναι πιο αισθητά στην Ευρώπη. Ο Κιν ακόμα δεν έχει αναντικατάστατο τερματοφύλακα, αλλά έχει αναντικατάστατη τετράδα άμυνας, η οποία δεν τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Στα έξι παιχνίδια των ομίλων δέχθηκε γκολ, ενώ στα προκριματικά κράτησε το μηδέν μόνο στα δύο ματς με την Πέτροκουμπ στον 2ο προκριματικό και στο ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ Λάρνακας.
  • Θέση στην κατάταξη της UEFA: 54
  • Αξία ρόστερ βάσει Transfermarkt: 19.670.000
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ