ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μακάμπι Χάιφα, αντιπάλου στο 2ο προκριματικό του Champions League

Οι παίκτες της Μακάμπι Χάιφα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σλάβια για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League 2021-2022, Πράγα | Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες της Μακάμπι Χάιφα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σλάβια για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League 2021-2022, Πράγα | Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 © 2021 ARIEL SCHALIT/ASSOCIATED PRESS

Η απόλυτη κυρίαρχος στο ποδόσφαιρο του Ισραήλ τη σεζόν 2021-2022, Μακάμπι Χάιφα, τίθεται αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στο 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Προπονητής της, ο απόλυτος κυρίαρχος του ισραηλινού ποδοσφαίρου, Μπαράκ Μπακχάρ, που απέκλεισε τους ερυθρολεύκους το 2016-2017 ως τεχνικός της Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Η Μακάμπι Χάιφα έκανε ίσως την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της την περσινή σεζόν και αυτή η επιτυχία την έστειλε στο Champions League και συνάμα στο δρόμο του Ολυμπιακού, στο 2ο προκριματικό γύρο.

Με προπονητή τον Μπαράκ Μπακχάρ, τον πρώην τεχνικό της Χαποέλ Μπερ Σεβά από την οποία έχει αρνητικές μνήμες η ελληνική ομάδα, οι Ισραηλινοί ψάχνουν την πρώτη συμμετοχή τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η πρωταθλήτρια Ισραήλ πέρυσι κατέκτησε τόσο το Toto Cup που λειτουργεί ως δεύτερη διοργάνωση κυπέλλου όσο και το Super Cup, ενώ στο κανονικό κύπελλο, το State Cup, έφτασε στον τελικό όπου ηττήθηκε στα πέναλτι από την Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Τι έκανε το 2021-2022

Η αποτυχία της Μακάμπι στην Ευρώπη αποδείχθηκε ευεργετική ώστε να εστιάσει στις εγχώριες διοργανώσεις. Αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό του Champions League από την Καϊράτ, συνέχισε στο 2ο προκριματικό του Europa Conference League, όπου αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.

Όταν... απελευθέρωσε το καλεντάρι της, έκανε δέκα σερί νίκες στο πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε την κανονική σεζόν (26 αγωνιστικές) με μόλις τρεις ήττες. Στα playoffs τίτλου πήρε προβάδισμα από νωρίς και τελικά οι άλλες τρεις ήττες της σεζόν (σε 10 αγώνες) πέρασαν αναίμακτα.

Στο κύπελλο έφτασε στον τελικό με πέντε νίκες σε τέσσερις γύρους και ηττήθηκε στον τελικό, ενώ στο Toto Cup είχε δύο νίκες και μία νίκη τον περασμένο Ιούλιο στο Super Cup κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν

Ο Ομέρ Ατζιλί εκτόξευσε τις μετοχές του την περσινή σεζόν, παίζοντας ως δεξί εξτρέμ αν και αριστεροπόδαρος. Με 28 γκολ και 14 ασίστ σε 53 αγώνες όλων των διοργανώσεων ήταν ο MVP της σεζόν, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη στην κορυφή της επίθεσης τον Ντιν Ντέιβιντ των 23 τερμάτων. Πίσω τους, ο Τζάρον Τσέρι με 13 γκολ και 13 ασίστ ήταν ο "εγκέφαλος" της ομάδας, ενώ ο Χοσέ Ροντρίγκεθ με εμπειρία από La Liga και Bundesliga προσέφερε τις εμπειρίες του.

Ο Μπεν Σαχάρ θα μπορούσε να κάνει το ίδιο, ως η περσινή μεγάλη μεταγραφή, αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα κι αυτήν τη στιγμή είναι τραυματίας, ενώ στην άμυνα οι Μπόγκνταν Πλάνιτς και Σον Γκόλντμπεργκ είχαν σχηματίσει ένα δίδυμο στόπερ που δεν άλλαζε με τίποτα.

Μπαράκ Μπακχάρ κυρίαρχος προπονητής στο Ισραήλ

Η εξαιρετική θητεία του Μπαράκλ Μπακχάρ στη Χαποέλ Μπερ Σεβά με την οποία απέκλεισε και τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Champions League 2016-2017 (παρότι απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2020) τον έφερε στη Χάιφα το καλοκαίρι του 2020. Σε 102 αγώνες μετράει μόλις 19 ήττες και οδήγησε το σύλλογο στην περσινή εξαιρετική σεζόν, αποδεικνύοντας ότι ως προπονητής είναι πολύ ανώτερος από ό,τι ως παίκτης. Ο Μπακχάρ έχει κατακτήσει τα πέντε από τα τελευταία επτά πρωταθλήματα Ισραήλ και είναι το σημείο αναφοράς στο εγχώριο ποδόσφαιρο.

Στη φαρέτρα του διαθέτει ένα ρόστερ με αρκετές επιλογές και γι' αυτό δεν εμμένει σε μία διάταξη. Προτιμά να παίζει με τρεις στην επίθεση, ωστόσο έχει αγωνιστεί αρκετές φορές έναν επιθετικό, ενώ πειραματίζεται ακόμα και με τρεις στην άμυνα. Αυτή η εύπλαστη προσέγγιση έχει κάνει τη διαφορά μέχρι στιγμής, αφήνοντας τους αντιπάλους σκάουτ να προβληματίζονται κάθε φορά που ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την ομάδα του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ