ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το πλάνο του Μίτσελ για νίκη εναντίον του ΟΦΗ στο "Καραϊσκάκης"

Ο Ραμόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Ραμόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Μετά από την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Μίτσελ περιμένει την επιστροφή στις νίκες και στο πρωτάθλημα και ζήτησε από τους παίκτες του να προσέξουν ιδιαίτερα τον ΟΦΗ. Οι σκέψεις του Ισπανού για την 11άδα απέναντι στους Κρητικούς.

Μετά το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στα Γιάννενα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ακολούθησε ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων στο πρωτάθλημα χωρίς η πειραϊκή ομάδα να δεχτεί ούτε γκολ.

Έπειτα από την απώλεια βαθμών στο Περιστέρι στο ματς με τον Ατρόμητο την περασμένη Κυριακή, οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν αντίδραση, κέρδισαν μεσοβδόμαδα τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Μίτσελ περιμένει ανάλογη συνέχεια από τους ποδοσφαιριστές, δηλαδή επιστροφή στις νίκες στο πρωτάθλημα στον αγώνα εναντίον του ΟΦΗ το απόγευμα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (29/1, 16:00, COSMOTESPORT 1HD, LIVE SPORT24).

Ο Ισπανός τεχνικός σε κατ' ιδίαν συζητήσεις που είχε με τους παίκτες το τελευταίο διήμερο στο Ρέντη, ζήτησε να δείξουν την απαραίτητη προσοχή στο παιχνίδι με την κρητική ομάδα, η οποία παρουσιάζει πολύ καλύτερο πρόσωπο με τον Νταμπράουσκας στον πάγκο της. Άλλωστε, ο ΟΦΗ τις τελευταίες εβδομάδες αναδείχθηκε ισόπαλος, τόσο με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1-1) όσο και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-0), ενώ προέρχεται από ένα σερί πέντε αγώνων που δεν γνώρισε την ήττα.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο στον α' γύρο, αλλά η πειραϊκή ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο και χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ πετυχαίνοντας την ανατροπή στο δεύτερο μέρος με τα γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες και του Μπακαμπού.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη των ερυθρόλευκων με τον Μίτσελ στην δεύτερη θητεία του στον πάγκο και γνωρίζει πολύ ότι οι παίκτες του θα πρέπει να παρουσιαστούν σήμερα κατάλληλα προετοιμασμένοι αγωνιστικά και πνευματικά.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός ρίχνεται πρώτος στη μάχη της αγωνιστικής από τις ομάδες της κορυφής, καθώς η ΑΕΚ θα υποδεχτεί λίγες ώρες αργότερα τον Άρη και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ αγωνίζονται την Δευτέρα (30/1) εναντίον του Αστέρα Τρίπολης και του Λεβαδειακού αντίστοιχα.

Οι οδηγίες του Ίβηρα προπονητή προς τους ποδοσφαιριστές είναι πως θα πρέπει να αγωνιστούν με πάθος και αποφασιστικότητα, να είναι συγκεντρωμένοι καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, να είναι προσεκτικοί στις στημένες φάσεις στην άμυνα, να έχουν καλή ανασταλτική λειτουργία και να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση.

Ο Ισπανός προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφενός μεν διότι ορισμένοι παίκτες είναι αρκετά κουρασμένοι από το ματς με τον Άρη αφετέρου δε γιατί το παιχνίδι εναντίον του ΟΦΗ χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση.

Ο Ρέτσος αντί του Ντόη

Ο Μίτσελ, λοιπόν, προσανατολίζεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόντινεϊ στην δεξιά πλευρά της άμυνας, τον Ρέαμπτσουκ ή τον Ραμόν αριστερά, τον Παπασταθόπουλο και τον Ρέτσο στα στόπερ, τον Χουάνγκ και τον Εμβιλά στα χαφ, τον Χάμες, τον Φορτούνη και τον Μπιέλ μπροστά τους και τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Σαμασέκου, ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο Σισέ και ο Αραμπί ο οποίος σκόραρε στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου κόντρα στον Άρη. Υπενθυμίζεται, ότι στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί 23 ποδοσφαιριστές, έτσι διαθέσιμοι είναι και οι Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Μασούρας, Βαλμπουενά, Τζολάκης και Κρίστινσον.

Ρέτσος και ο Ρέαμπτσουκ ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και ενσωματώθηκαν στην αποστολή, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με τον Μαρσέλο, τον οποίο ο Μίτσελ άφησε εκτός 23άδας, αν και ο ίδιος νιώθει έτοιμος.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε μείνει εκτός και στον αγώνα ρεβάνς με τον Άρη, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επιστροφή του από την Μαδρίτη. Εκτός αποστολής είναι επίσης ο τιμωρημένος Ντόη και ο τραυματίας Κασάμι, αλλά και ο Μπα, ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Ουί Τζο Χουάνγκ, ο ανέτοιμος Βατσλίκ και οι Άβιλα, Ντε λα Φουέντε οι οποίοι δεν υπολογίζονται, αλλά δεν έχουν παραχωρηθεί ακόμη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ