ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το νέο συμβόλαιο του Ελ Κααμπί και τα δεδομένα για Γιόβετιτς, Αραμπί και Ναβάρο

Ο Ελ Κααμπί
Ο Ελ Κααμπί EUROKINISSI

Η σεζόν καριέρας του Αγιούμπ Ελ Κααμπί που τον κρατάει στον Πειραιά και μετά τον Ιούνιο του 2025 και τα δεδομένα για τους επιθετικούς που θα τον συμπληρώσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι στη νίκη πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία πήρε γκολ και από τρεις διαθέσιμους σέντερ φορ του. Δύο τέρματα πέτυχε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί και από ένα ο Στέφαν Γιόβετιτς και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Μάλιστα, πέτυχαν γκολ άλλοι δύο επιθετικοί ο Ντάνιελ Ποντένσε και ο Κώστας Φορτούνης και μοίρασε ασίστ ο τρίτος της παρέας Γιώργος Μασούρας.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ λοιπόν παίρνει πράγματα από τους κεντρικούς επιθετικούς του Ολυμπιακού στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, από άλλους περισσότερα και από άλλους λιγότερα, και δεν θα αργήσει η ώρα που θα πάρει τις αποφάσεις του ενόψει της νέας περιόδου.

Σε ό,τι αφορά τον βασικό σέντερ φορ της πειραϊκής ομάδας Ελ Κααμπί στις προθέσεις των "ερυθρόλευκων" είναι να τον κρατήσουν στο Ρέντη και τα επόμενα χρόνια. Στο συμβόλαιο του Μαροκινού ποδοσφαιριστή προβλέπεται οψιόν ανανέωσης έως τον Ιούνιο του 2025 -είχε υπογράψει για 1+1 χρόνια το περασμένο καλοκαίρι, αλλά στην ΠΑΕ επιθυμούν να τον "δέσουν" για την επόμενη διετία ή τριετία.

Νέο συμβόλαιο στον Ελ Κααμπί

Όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα προτείνει νέο συμβόλαιο στον έμπειρο στράικερ, ο οποίος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο Ελ Κααμπί πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και είναι λογικό να βρίσκεται στο στόχαστρο συλλόγων, αφού έχει πετύχει ήδη 25 γκολ, εκ των οποίων τα 15 στη Stoiximan Super League όπου είναι πρώτος σκόρερ και 10 στο Europa League και στο Conference League. Και όλα αυτά, ενώ έλειψε για πάνω από ένα μήνα με την εθνική ομάδα του Μαρόκου έχοντας υποχρεώσεις στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο Αφρικανός επιθετικός, ο οποίος το καλοκαίρι θα κλείσει τα 31, έχει τέσσερα - πέντε χρόνια ακόμη καλού ποδοσφαίρου και μπορεί να εξελιχθεί σε μία νέα περίπτωση Ελ Αραμπί για τον Ολυμπιακό. Υπό την έννοια, ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα σε βάθος χρόνου.

Ο Ελ Κααμπί αισθάνεται πολύ καλά στους "ερυθρόλευκους" και στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα στοιχείο που ενισχύει την πρόθεση των δύο πλευρών για τη συνέχεια της συνεργασίας τους. Από εκεί και πέρα, λήγουν τον Ιούνιο τα συμβόλαια δύο ακόμη κεντρικών επιθετικών, του Στέφαν Γιόβετιτς και του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ολα ανοιχτά με Γιόβετιτς, δεν έχει πείσει ο Ναβάρο

Σχετικά με τον Μαυροβούνιο, ο οποίος είναι 34 στα 35, όλα παραμένουν ανοιχτά. Ο Μεντιλίμπαρ ενεργοποίησε πάλι τον έμπειρο επιθετικό, τον έχει ως δεύτερη λύση πίσω από τον Ελ Κααμπί και παίρνει αρκετά πράγματα από εκείνον ερχόμενος συνήθως από τον πάγκο στο β΄ ημίχρονο.

Ο Γιόβετιτς έχει πέντε γκολ και δύο ασίστ σε 26 αγώνες, αλλά σε μόλις 701 λεπτά συμμετοχής. Όσο για το μέλλον του, πολλά θα εξαρτηθούν από την εισήγηση του Μεντιλίμπαρ, αλλά και τις διαθέσεις του ποδοσφαιριστή τον οποίο ήθελε τον περασμένο Ιανουάριο η Παρτίζαν και τον έχει στο στόχαστρο για το καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά τον Ελ Αραμπί, ο οποίος έκλεισε τα 37 πριν από ένα μήνα, θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο και δεν αποκλείεται να ξανασμίξει με τον Βαλμπουενά, ή να επιστρέψει στη Γαλλία. Ο Μαροκινός αποτελεί τρίτη επιλογή του Μεντιλίμπαρ στην Ευρώπη και στην περίοδο έχει έξι τέρματα και μία ασίστ σε 19 παιχνίδια και σε συνολικά 604 λεπτά συμμετοχής.

Όσο για τον Ναβάρο, ο οποίος είναι τριτοτέταρτη επιλογή στα φορ, αγωνίζεται ως δανεικός από την Πόρτο και έχει πολύ υψηλή οψιόν αγοράς (7.500.000) που, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, οι ερυθρόλευκοι δεν προτίθενται να ενεργοποιήσουν. Ο 25χρονος Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει μόλις πέντε γκολ και μία ασίστ σε 13 αγώνες και 1.160' συμμετοχής.

Ο Ελ Αραμπί, για παράδειγμα, έχει καλύτερες επιδόσεις έχοντας τον μισό χρόνο συμμετοχής, όπως και ο Γιόβετιτς. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει αυτή τη στιγμή η μεγάλη εικόνα από τα πεπραγμένα της σεζόν οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Μάιο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ