ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το καρέ των αγώνων με τον ΠΑΟΚ θα κρίνει πολλά για πολλούς

SUPERLEAGUE 2021-2022 /  -  (  / MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / - ( / MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει γιατρικό στην κρίση που βιώνει τον τελευταίο καιρό στο καρέ των αγώνων με τον ΠΑΟΚ σε Super League Interwetten και Κύπελλο. Τα αποτελέσματα από τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις θα κρίνουν πολλά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Τα μηνύματα είχαν σταλεί καιρό τώρα, αλλά ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν τα έλαβαν σοβαρά υπόψη. Οι νίκες με ένα γκολ διαφορά κάλυπταν τα κακώς κείμενα και τις ανορθογραφίες, αλλά τα ζητήματα ήταν εκεί και με την πρώτη ευκαιρία ήρθαν πάλι στην επιφάνεια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες δεν κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα της πειραϊκής ομάδας, αλλά πλέον ήρθε η ώρα να βγάλουν αντίδραση απέναντι στον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου την Μεγάλη Πέμπτη (21/4) στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Δικέφαλο τέσσερις φορές μέσα σε 24 ημέρες, διάστημα στο οποίο θα κριθούν πολλά για πολλούς. Οι δύο πρώτες θα είναι στο Κύπελλο (21 και 27/4) με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου και τον δεύτερο εγχώριο τίτλο και οι άλλες δύο για το πρωτάθλημα (4 και 14/5). Και στις δύο περιπτώσεις, τα πρώτα ματς θα γίνουν στην Τούμπα και τα δεύτερα στο Καραϊσκάκη.

Άκρως σημαντικές οι αναμετρήσεις με τον Μαρτίνς

Αυτές οι τρεις εβδομάδες λοιπόν, με τις τέσσερις αναμετρήσεις με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ είναι άκρως σημαντικές για τον Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές. Υπό την έννοια, ότι είναι διαφορετικό για τον Ολυμπιακό να έχει περάσει στον τελικό του Κυπέλλου και ταυτόχρονα να έχει κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή και αλλιώς οι ερυθρόλευκοι να έχουν αποκλειστεί στο Κύπελλο και να έχει μειωθεί η βαθμολογική διαφορά στη Super League Interwetten.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Πορτογάλος και οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας θα έχουν δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση προς όλους, καθώς θα έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές για τρίτη διαδοχική περίοδο, θα έχουν αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το τρόπαιο κόντρα στον Παναθηναϊκό, που κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει στον τελικό.

Αντίθετα, στη δεύτερη περίπτωση τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές θα ρίξουν κι άλλο νερό στον μύλο της αμφισβήτησης. Γιατί στη συνέχεια στο όλο κλίμα θα έρθουν να προστεθούν τα στραβοπατήματα των τελευταίων εβδομάδων και θα έρθει στο μυαλό πολλών η θολή εικόνα του Ολυμπιακού μέσα στην περίοδο.

Θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι

Όσοι από τους ερυθρόλευκους παίκτες δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών μετά τα όσα συνέβησαν και το τελευταίο διήμερο και δεν παρουσιαστούν όπως πρέπει στη συνέχεια, τότε δεν αποκλείεται να βρεθούν προ εκπλήξεως στο τέλος της σεζόν. Ένας μήνας απέμεινε για να πέσει η αυλαία στις εγχώριες διοργανώσεις.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης την άνοιξη του 2018 είχε μεταβεί στις προπονητικές εγκαταστάσεις στο Ρέντη και απευθυνόμενος στους παίκτες είχε πει ότι θα τα αλλάξει όλα. Και τα άλλαξε. Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν νέο προπονητή (Μαρτίνς) και πήραν είκοσι παίκτες εκείνο το καλοκαίρι δημιουργώντας μια καινούργια ομάδα, η οποία έχει πετύχει πολλά την τελευταία τετραετία.

Αλλαγές στο ρόστερ θα υπάρξουν και τούτο το καλοκαίρι, αλλά για την έκτασή τους σημαντικό ρόλο θα παίξουν, τόσο η τελική συγκομιδή όσο και η τελευταία εικόνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ